PANKA Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 Czy Wasza "Pociecha" kiedykolwiek miala bliskie spotkanie z "owadem żądlącym" ? pewnego dnia nad morzem, nasz Sumcio, bez zahamowań mozna stwierdzic, -ZWARIOWAL 8) Okazalo sie, ze probowal "zawalczyc" z owadem ... Nie poszlo mu za dobrze :-? Ponieważ "dziwnie" go bolalo, i podejzewam, ze dosyc mocno, zaczal skakac, gryzc sie, nie mogl usiedziec na miejscu, byl rozdrazniony... no i niestety zaczal puchnac. A poniewaz miejsce uzadlenia bylo na karku, obok oka i na wardze [jak sie potem okazalo, nasza Gadzina probowala sie "odgryzc" :lol: ] jak najszybciej poejchalismy do weta po zastrzyk odczulajacy. Podobno ugryzienia w okolicy glowy sa najbardziej niebezpiecznymi, ze wzgledu na mozliwosc "dojscia" opuchlizny do przelyku - uwazajcie! Na szczescie skonczylo sie dobrze. opuchlizna zeszla po 2 dniach. Miejcie sie na bacznosci! niedlugo ocieplenie próba zaprzyjaznienia sie naszych Pociech z latajaca "kropka" moze byc oplakana w skutkach Pozdrawiamy _ Panka i Sumcio :wink: Quote
agacia Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 Moja Azja miala nieraz spotkanie z osami.Na szczescie zawsze jak byla zadlona to na zewnatrz na kufie,a nie w pysku,ale zawsze puchla. U weta dostawala jakis zastrzyk odczulajacy i opuchlizna jej schodzila po kilku godzinach. Ale zawsze sie boje,ze jej sie cos stanie,bo ona lubi klapac pyskiem przy osach zwlaszcza jak sie z jej miski czestuja. Quote
Marta Chmielewska Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Moja sunia omal nie zdechła, zaczęła się dusić i w ostatniej chwili dostała zastrzyk antywstrząsowy... Nawet mi nie mówcie o wiośnie... :evil: i owadach :evil: Quote
Karka Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Też to przechodzimy z owadami :evil: moja jedna suńka jest wogóle uczulona na takie ukąszenia i zaraz słabnie , zaczyna puchnąć .Pędzimy zaraz do weta po ukąszeniu , zawsze mam pietra brr Quote
PANKA Posted March 7, 2005 Author Posted March 7, 2005 najgorsze, ze nie ma mozliwosci wystrzec sie tych latajacych bzykow... :-? a Sumcio najchetniej ze wszystkimi i wszystkim by sie bawil.. sek w tym, ze nie wszystcy sa mile do niego nastewieni :evil: , a on tego nie chce zrozumiec :wink: Quote
Recommended Posts