xxxx52 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Co sadzicie : godzina 14..,temperatura na dworze 26 stopni,sloneczna pogoda...i dziewczyna na rowerze ,a obok biegnacy obok jadacego roweru buldozek francuski, z wyciagnietym jezykiem do ziemi:crazyeye: Quote
Agnes Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='xxxx52']Co sadzicie : godzina 14..,temperatura na dworze 26 stopni,sloneczna pogoda...i dziewczyna na rowerze ,a obok biegnacy obok jadacego roweru buldozek francuski, z wyciagnietym jezykiem do ziemi:crazyeye: ja powiem krotko - jej pies, jej problem. Ja sie w takie sytuacje nie wtryniam. Nie raz widzialam mlodego pol rocznego psa przy rowerze i co zrobie? Nic... bonsai_88 moja klate rowniez ma ekhm nie powiem:evil_lol: Quote
Saite Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 xxxx52 napisał(a):Co sadzicie : godzina 14..,temperatura na dworze 26 stopni,sloneczna pogoda...i dziewczyna na rowerze ,a obok biegnacy obok jadacego roweru buldozek francuski, z wyciagnietym jezykiem do ziemi:crazyeye: Co sądzę? Należałoby uświadomić tej pannie, że z buldożkiem trzeba ostrożnie i to, że ona tak lubi nie znaczy, że i pies tak ma goniąc rower. Ja swoich psów do wysiłku w słońcu i wysokiej temperaturze nie zmuszam mimo, że są do niego znakomicie przystosowane, do wysiłku znaczy się.;) Oporów przed grzecznym, acz stanowczym zwracaniem uwagi, gdy tego wymaga sytuacja, bo pies przez "mądre" pomysły swego opiekuna się męczy, też nie mam i dziwi mnie, gdy inni "miłośnicy" zwierząt (głównie własnych) wbijają w to, że ktoś swemu zwierzęciu wyrządza jakąś tam krzywdę. Quote
Agnes Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Saite napisał(a):Oporów przed grzecznym, acz stanowczym zwracaniem uwagi, gdy tego wymaga sytuacja, bo pies przez "mądre" pomysły swego opiekuna się męczy, też nie mam i dziwi mnie, gdy inni "miłośnicy" zwierząt (głównie własnych) wbijają w to, że ktoś swemu zwierzęciu wyrządza jakąś tam krzywdę. a ja nauczona doswiadczeniem staram sie nie odzywac - nigdy nic z tego dobrego nie bylo, a tylko ja sie denerwowalam, a swoje "zdrowie" lubie Jak ktos sie czuje "na silach" niech uswiadamia - bardzo dobrze, ale ja juz tego robic nie bede Quote
Saite Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Agnes, a co to? Uderz w stół...? Taaak, spokojne wypowiedzenie kilku zdań istotnie może kosztować wieeeele zdrowia (sama nie wiem jak ja jeszcze funkcjonuje, skoro to tyle zdrowia pochłania :evil_lol:).... Jednak pożytek z tego bywa nie do zmierzenia.... Ale każdy ma swoje "zdrowie" i swoje sumienie i sam decyduje, co jest priorytetem. A moje zdanie jest takie, że rzecz w odwadze cywilnej, ot takiej sobie zwykłej i zwyczajnej empatii. Ale to oczywiście MOJE zdanie, nikt nie musi go podzielać.;) Quote
Agnes Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='Saite']Agnes, a co to? Uderz w stół...? ;) bardziej chodzilo mi o to, ze nie kazdemu mozna wyjasnic, spokojnie wytlumaczyc, porozmawiac - naprawde nie raz nie dwa probowalam, ale to jak grochem o sciane nie chce tutaj pisac nie na temat - bo tematem jest jazda na rowerze;) Quote
bonsai_88 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Ja w takich wypadkach staram się zwrócić uwagę, wytłumaczyć, że stawy mogą siąść... swoją drogą już jest za ciepło, żebym z Birma w dzień jeździła [wychodzimy ok. 18.00, się jest trochę chłodniej], a co dopiero z buldożkiem :crazyeye:. Quote
olekg89 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Bonsai -mam dziwne wrażenie ,że więcej piszesz o tym jeżdżeniu na rowerze niż faktycznie jeździsz:cool3: Quote
bonsai_88 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Olek wypraszam sobie :mad:... niestety Birma zaczęła mi demolować mieszkanie [konkretnie - jeść moje skarpetki, a cholera drzwi przesuwane umie otworzyć] jeśli nie biega codziennie paręnaście kilometrów :roll:. Nie, żeby ze mnie był taki fanatyk roweru - po prostu łatwiej mi z nią te paręnaście kilometrów przejechać na rowerze niż przebiec :evil_lol: Quote
Agnes Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 bonsai_88 napisał(a):niestety Birma zaczęła mi demolować mieszkanie [konkretnie - jeść moje skarpetki, a cholera drzwi przesuwane umie otworzyć] jeśli nie biega codziennie paręnaście kilometrów :roll:. Nie, żeby ze mnie był taki fanatyk roweru - po prostu łatwiej mi z nią te paręnaście kilometrów przejechać na rowerze niż przebiec :evil_lol: i to jest ten minus, jak pies dojdzie do jakiejs kondycji:evil_lol: wtedy ciezko zrobic sobie i psu przerwe - a pogoda jak dzis w stolicy...zdecydowanie nie rowerowa:evil_lol: Quote
Agnes Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 [quote name='bonsai_88']Agnes u nas też już ciepło i w dzień Birma może pobiegać luzem, ale przy rowerze mowy nie ma... dlatego na rower wychodzimy najwcześniej o 19.00, a jak wracamy to już ciemno jest :roll:... no ja tez przy pelnym sloncu nie jezdze z psem, ale sa dni, tygodnie kiedy jest caly czas upal i wtedy - zostaje woda, duzo wody i duzo przerw Quote
bonsai_88 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Agnes u nas też już ciepło i w dzień Birma może pobiegać luzem, ale przy rowerze mowy nie ma... dlatego na rower wychodzimy najwcześniej o 19.00, a jak wracamy to już ciemno jest :roll:... Swoją drogą aż się boję, co będzie na wakacje... chyba wszystkie skarpetki wyniosę do piwnicy, jeśli Birmie będzie za gorąco na bieganie :evil_lol: Quote
olekg89 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 ja jeżdże nawet w duże upały jeśli mam ochote.Z tym ,że mam w lesie co kawałek stawik/bajoro.Jade psy wbiegają do wody moczą się i lecimy dalej. Quote
gops Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 olekg89 napisał(a):ja jeżdże nawet w duże upały jeśli mam ochote.Z tym ,że mam w lesie co kawałek stawik/bajoro.Jade psy wbiegają do wody moczą się i lecimy dalej. jezdzisz z dwoma psami ? :razz: ja raz sprobowalam..nigdy wiecej , osobno biegaja super ale razem szkoda gadac Quote
Agnes Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 olekg89 napisał(a):ja jeżdże nawet w duże upały jeśli mam ochote. ja w upaly to nie mam ochoty na nic:lol: a napewno nie na rower:eviltong: no i u mnie jedyna mozliwosc schlodzenia psa to polanie z butelki:evil_lol: Quote
olekg89 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Gops-tak z 2.Czarek biegnie na wys. przedniego koła ,Kaja zaraz za nim.I jest git dojeżdżam do lasu spuszczam i już lajcik całkowicie.Ale nie kazdy ma taki talent ,żeby jechać z 2psami i jeszcze trzymać szluga w ręce:evil_lol: Quote
Romas Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 No moze szluga to nie trzymam ale z dwoma psami nie raz jezdzilam.Psy trzymalam lewa reka a kierownice prawa , dalo sie jechac.Gorzej kiedy nagradzalam jednoczesnie mlodsza suke smakami- w pewnym okresie nagradzalm ja co chwila za prawidlowa pozycje przy rowerze.Wtedy smycze musialam na chwile brac w zeby :-) Ale czlowiek do wszystkiego sie przyuczy :-) Dzis byla fajna pogoda na rower . Dosc zimno ale slonecznie .Jadac lasem trafilismy na przepiekna lake gdzie ucielismy sobie drzemke w sloncu a nasza suka zajadala sie zajeczymi bobkami .Dla kazdego cos milego :-) Quote
gops Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 PATIszon napisał(a):Ej, ja jezdze z trzema....jaki problem :niewiem: :evil_lol: nie zaden :diabloti: ja mowie o jezdzie ze psy sa na smyczy w reku a nie ,ze biegna obok , to juz jest wyczyn dlatego sie dziwie bo ja tak nie potrafie jak dwa psy wlaza mi pod kola bo chca sie bawic ;) Quote
bonsai_88 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 U Birmy nawet taka jazda przy bajorkach by nie przeszła... ona już na zwykłych spacerkach po lesie się potrafi męczyć, bo za gorąco :shake:... Quote
PATIszon Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Ej, ja jezdze z trzema....jaki problem :niewiem: Quote
Azir Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Jak już się licytujemy, to ja jeździłam z trzema belgami plus dziecko w foteliku :p Quote
PATIszon Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Azir napisał(a):Jak już się licytujemy, to ja jeździłam z trzema belgami plus dziecko w foteliku :p Wygralas, ja dzieci oszczedzilam.:p Quote
wiq Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 zdecydowanie:evil_lol: ja też tylko z 3ma psami:evil_lol: Quote
Recommended Posts