jolkablaszczyk Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 :loveu: No to Bambosz od dziś ma swój własny temat taki - oo! - z prawdziwego zdarzenia :) Bambosz urodził się 24 listopada 1997 roku... w domu jakiegoś pijaczka w Chwałęcicach (dzielnica Rybnika)... mamę Bambosza widziałam może ze dwa razy... Bambosz się spewnością w nią nie wdał bo była to taka zapasiona pinczerowata suczka z siwą już mordką.. niższa od Yorka... taka gładkowłosa "sarenkowata"czarno-podpalana. Jedyne co po niej ma to krótki ogonek :-D :loveu::loveu: Było to tak, że dostałam Bambosza 5 dni po urodzinach... czyli 25 stycznia 1998, miał dwa miesiące i jeden dzień. Jak mi go znajomi przywieźli to byłam w takim szoku że masakra... Mały Bamboszek był zawinięty w koc i był jeszcze mokry, świeżo po kąpieli, bo od mamy wyszedł brudny i brzydko pachnący. Wszystko było bardzo spontaniczne ze strony ludzi od ktorych go dostałam.. pijaczek był ich sąsiadem,(byl to czas kiedy szczeniaki mogły iść do nowych domów i znajomi przypomnieli sobie, że ja od 10 miesiecy jestem bez psa i niedawno były moje urodziny) w pierwszej chwili moj tata strasznie sie na nich zdenerwował i kazał im zabierać psa spowrotem... torche niefajna sytuacja ale naprawde nikt z nas nie był na to przygotowany... niestety nie pamietam jak sytuacja się rozegrała dalej ale w każdym razie Bambnosz został :) pamiętam za to że w pierwszych dniach Bambosz lubiał siedzieć pod szafą i skomleć za mamą.. potem sie przeniósł pod moje biurko i tam uwielbial sypiac przez kolejne pare lat (do poki biurko nie wyleciało na śmietnik w ramach remontu...) od początku wychowaniem Bambosza zajmowałam sie ja.. od chodzenia na smyczy do komend. Najwieksze zainteresowanie budzi komenda "czołgaj się" której Bambosz uczył sie jakieś 10 minut.... nie była to jego pierwsza komenda wiec juz umiał sie uczyć... :) kurcze tyle mamy tych przygód i perypetii, że nie da się tego ogarnąć.. :) Bambosz jest moim pierwszym samodzielnym psem... który spewnością mnie wiele nauczył jesli chodzi o psychikę, potrzeby i zachowanie sie psa. dzisiejszy Bambosz... Quote
.Labradore. Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 śliczny Bamboszek:loveu: i do Rybnika nie daleko mamy (chyba zahaczymy do Was po drodze nad morze:lol:) Widziałam też Alaskana! No pochwal się :evil_lol: Quote
.Labradore. Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 to foto powaliło mnie na kolana :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Talia Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Dzieńdoberek:multi: Uroczy kundelek:loveu: i jak ładnie pozuje:loveu: Quote
jolkablaszczyk Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Talia napisał(a):Dzieńdoberek:multi: Uroczy kundelek:loveu: i jak ładnie pozuje:loveu: Bambosz jest urodzonym modelem.. ja nie wiem skąd się to u niego bierze, ale on zawsze dobrze wychodzi na zdjęciach.. a jak juz jest skupiony to w ogóle wymiata tą swoją powagą.:loveu::loveu: Quote
jolkablaszczyk Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Asiqs napisał(a):śliczny Bamboszek:loveu: i do Rybnika nie daleko mamy (chyba zahaczymy do Was po drodze nad morze:lol:) Widziałam też Alaskana! No pochwal się :evil_lol: No tak dwa psy mam w domu :) Masza tu też ma swoja galerię ale w osobnym wątku :) Jak cos to śmiało mozemy sie spotkac i wybrać np. na spacer :) ja jestem otwarta w każdym razie i serdecznie zapraszam :cool3::cool3: Quote
Talia Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 jolkablaszczyk napisał(a):Bambosz jest urodzonym modelem.. ja nie wiem skąd się to u niego bierze, ale on zawsze dobrze wychodzi na zdjęciach.. a jak juz jest skupiony to w ogóle wymiata tą swoją powagą.:loveu::loveu: Tak, jest cudowny. moja nigdy w obiektyw nie patrzy. Tylko ja sie wydurniam żeby ładną minę zrobiła:evil_lol::lol: Quote
.Labradore. Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 jolkablaszczyk napisał(a):Bambosz jest urodzonym modelem.. ja nie wiem skąd się to u niego bierze, ale on zawsze dobrze wychodzi na zdjęciach.. a jak juz jest skupiony to w ogóle wymiata tą swoją powagą.:loveu::loveu: 3 słowa: kundelki tak mają:evil_lol: Quote
.Labradore. Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 z tego co sie orientyje to Macie niedaleko do Tych, prawda? Mam tam qmpele, też jest szczęśliwą posiadaczką haszczaka. Mam zamiar jeździć do niej w wakacje, więc na pewno sie na innych natknę :roll: Quote
jolkablaszczyk Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 Asiqs napisał(a):z tego co sie orientyje to Macie niedaleko do Tych, prawda? Mam tam qmpele, też jest szczęśliwą posiadaczką haszczaka. Mam zamiar jeździć do niej w wakacje, więc na pewno sie na innych natknę :roll: jak już tak bedziesz sobie podrozowac to moze do Rybnika też wpadniesz? :) chetnie sie z Tobą wybierzemy na spacer i pokazemy ładne zakątki Rybnika :) Quote
jolkablaszczyk Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 dzisiejszy jesienny Bamboszek Quote
Recommended Posts