Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
Szkopul w tym, że "cos się zmieniło" czy że trzeba przyjechac do W-wy?:)

Pzdr.

na razie NIE DA sie przyjechać , mimo najszczerszych chęci ...nie dostanę urlopu nawet 1 dnia ..z biedą wydębiłam na badania w szpitalu , ale to temu , że powiedziałam , ze i tak do pracy nie przyjdę i mogę przynieść z badań L4

Posted

Jednakże jak Już Alicji albo Litterce uda się przyjechać do Warszawy to serdecznie zapraszam po dobre rybki.
Wszystkich chętnych smakoszy także :-)

A dokąd?

Tutaj:

Posted

[quote name='Gioco']

Jednakże jak Już Alicji albo Litterce uda się przyjechać do Warszawy to serdecznie zapraszam po dobre rybki.
Wszystkich chętnych smakoszy także :-)

A dokąd?

Tutaj:

będę miała na uwadze :cool2:

Posted

Vectra napisał(a):
Nazwa SUPER !!!! nie lubię ryb niestety

Nazwa to była osobna jazda. Tz i Smerfa już ze dwa miesiące się produkowali o inszych bliższych i dalszych nie wspomnę ;-) Było: Łowisko, Ślepy okoń, Pomarańczowa płastuga, etc.
Po odebraniu kluczy i wejściu do lokalu powiedziałam Centrala rybna i tak jest ;-)

Osobiście ryb jadam ale nie jest to mój główny artykuł żywieniowy. Natomiast staram się przynajmniej raz w tygodniu moim bestiom czyli yoreczkom i Jego Plaskatość rybkami podkarmić. Szczególnie jak któraś jest w ciąży. TZ np. co rano woła Dyzia pod lodówkę gdyż Car wyraźnie źle wygląda, najprawdopodobniej dlatego, że ma za małą zawartość kwasów Omega 3 w organizmie i karmi Dyńka łososiem. A ta plaskata paskuda ćpa i od razu lepiej wygląda. Suki też nie protestują ale preferują śledzie pod każdą postacią :-)

Alicja napisał(a):
będę miała na uwadze :cool2:

Zapraszam :-)

Posted

Babka mojej Gi miała przy któryś szczeniakach maskaryczny problem z tężyczką. Zrobiliśmy badania i okazało się, że ma problem z fosforem a nie wapniem. Zamiast dożylnego podawania wapna zaczęliśmy ją karmić rybką o nazwie montella węgorzyca i przeszło.

Posted

Gioco napisał(a):
Babka mojej Gi miała przy któryś szczeniakach maskaryczny problem z tężyczką. Zrobiliśmy badania i okazało się, że ma problem z fosforem a nie wapniem. Zamiast dożylnego podawania wapna zaczęliśmy ją karmić rybką o nazwie montella węgorzyca i przeszło.

A ja moim baskom, jak tylko mało słońca jest, to daję tbl. tranowe albo tran. A juz tym w ciąży lub karmiącym - obowiązkowo:)

CR wygląda super! To w przyszłym tygodniu można wdepnąć...?
Muszę sie rozpatrzeć, jak tam do Was dotrzeć:)

pzdr.

Posted

Dziękuję za słowa uznania :-)

W ten lokal poszło mnóstwo pracy fizycznej oraz umysłowej radosnej ekipy składającej się ze Smerfy, Beam6, TZta oraz mnie :evil_lol:

Tak na marginesie mogę dodać, ze wzorem dla ryba był Dyz ale ryb ma oszczędzonego zeza :diabloti:

Asiaczku, oczywiście, że wdeptuj kiedy będziesz miała chwilkę. Beam6 już mi podpowiedziała, że prawdopodobnie masz 141 od siebie, jednakże szczegóły poda później.

Yorasy to raz na jakiś czas nacieram tranem i po jakiejś godzinie piorę - zarąbiście im to robi na włos.

Lokal kończyliśmy dzisiaj, pomimo uwag, że to święto.
Na cmentarz też zdążyliśmy.

Zaś nasi bliscy, którzy odeszli są w naszych wspomnieniach zawsze. Adam, moje psy: Tusia, Aretka, Misiaczek, Gawełek, Gioconda, Sonia, Diana, Ruda, Adasiowy Tadeusz. Pamiętam też o hodowcach yorków, którzy tę rasę wprowadzali do Polski, od których tej rasy się uczyłam a po których zostało wspomnienie, ponieważ hodowle się rozmyły. Mam to szczęście, że Smerfa już złapała bakcyla i podobnie jak moja Mama mnie, tak ja Smerfie hodowlę będę mogła kiedyś przekazać.
Pamiętam też o wielu, wielu innych... :candle:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Autobus 141 jeździ teraz Odyńca i czyzby dojeżdżał do Was...? To znaczy do Centrali rybnej?:)

pzdr.

Prawie :razz:,

dojeżdża do kładki na Saskiej a tam już wszystko co się zatrzymuje dowiezie na bazarek. Pod samo wejście 123 :lol:

Posted

[quote name='Alicja']caryca czy wróżka wiosenna ???
[URL="http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy%202011/DSC01993.jpg"]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC01993.jpg[/URL][/QUOTE]

Królowa Aretka :-)

[quote name='Litterka']Smerfa wygląda jak wróżka wiosenna w czekoladzie :D[/QUOTE]

Trochę ciepła wnosi ;-)

[quote name='Victoria']Hahaha słodkie foty :D
ostatniej modelce najbardziej do twarzy :evil_lol:[/QUOTE]

Dzięki :-)

Posted

[quote name='beam6']Prawie :razz:,
dojeżdża do kładki na Saskiej a tam już wszystko co się zatrzymuje dowiezie na bazarek. Pod samo wejście 123 :lol:[/QUOTE]
A możesz mi jeszcze napisać nazwy tych przystanków? to znaczy tej "kładki przy Saskiej" i "wejście 123":)?

pzdr.