Musiałek Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Z przykrośćią stwierdzam że mój pies nie jest już do koni :(( Była teraz parę dni u syna na obozie konnym, Blue do tej pory chodził z nami do stadniny na jazdy Marcina i wszystko było OK - niestety już nie jest OK ponieważ mój pies za wszelką cenę chce zaganiać konie !!! Dopóki konie chodzą stępem lub kłusem w zastępie on leży patrzy i nie reaguje - jak tylko jeden zagalopuje bądź w kłusie się konie rozchodzą on pędzi jak oszalały - niestety od razu wpadła grupa ludzi na parkur bo baliśmy się o jeźdćów i o to jak zaregują konie więc nie wiem jak by wyglądało to zaganianie ale mimo późniejszych prób niestety jest to od niego silniejsze :( Z jednej strony fajnie bo widać że pies ma mocny instynkt natomiast niestety dla mnie i mojego syna koniarza bardzo duży problem :( Quote
zakla Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Iwona, a uczyliście go w ogóle zachowania przy koniu? Biegania przy koniu? Podejrzewam, że jest to do wyuczenia. Miriam, która od początku jest przyuczana do chodzenia i biegania przy koniu nia miała z tym nigdy problemów, natomiast Scarlet na początku też chciała zaganiać konie, ale po kilki lekcjaćh zaskoczyła, o co chodzi, i teraz bez problemów biega PRZY koniu ;) Próbujcie, nie można po prostu powiedzieć, że jest źle i się martwić:p Ja z moim przyszlym poczwarkiem też mam zamiar jeździć konno, więc po części rozumiem rozpacz:lol: Quote
Musiałek Posted August 7, 2006 Author Posted August 7, 2006 Nie, nie uczyłam go ponieważ zachowywał się normalnie - a może inaczej - specjalnie się nimi nie interesował - :( Tak teraz jak wrócimy na jazdy będziemy próbowac choć nie wiem czy własciciele koni będą się na to godzić Quote
zakla Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Pogadajcie z nimi, może się jednak uda ;) Byłoby bardzo szkoda...:shake: A jakby się nie zgodzili, to znajdzie jakąś stajnie, w której pozwolą, i jak już się pies nauczy, to wracajcie do siebie:lol: Quote
Recommended Posts