Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam z chęcia wybierzemy się kiedyś na spacerek (dzis ostatnie, 3 szczepienie potem kwarantanna)
Mam takie pytanie: Unka w umowie jest zapisana na mnie a jestem zameldowana w Świetochlowicach. Tam podatek od psiaków został zniesiony. Dzis dzwonilam do UM w Sosnowcu (na razie tutaj mieszamy, nie wiem jak dlugo, parę miesięcy pewnie jeszcze pomieszkamy) Podatek wynosi ok 40 zł i pani w urzedzie kazala nam zaplacic - po wyjasnieniach ze bedziemy tu pare miesiecy a na stale w Chorzowie (gdzie tez podatku nie ma) kazala przyniesc zaswiadczenie z Urzedu ze podatek zaplacilismy tam gdzie psiak zapisany ! ja juz nic nie rozumiem, najpierw kazala zaplacic w Sosnowcu (bo tutaj przebywamy) a potem jesli nie to zaswiadczenie z Urzedu gdzie jest zarejestrowany psiak . Podatek placi sie na rok wiec stwierdzila ze jesli bedziemy tu pare miesiecy to placic nie mamy. co mam robic? pozdrawiam Agnieszka

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

40 złotych?
Ja za dwa psy płaciłam łącznie 50..

kwiatek82 napisał(a):
Podatek placi sie na rok wiec stwierdzila ze jesli bedziemy tu pare miesiecy to placic nie mamy. co mam robic?

Nie płać :evil_lol:
Szczerze..Moja Kora 8 lat nie była zarejestrowana przyznaje sie do tego bez boleśnie;)

Apropo spacerku,my chętnie ale dopiero po powrocie z wakacj (tj.5 lipca) mam nadzieje że Unka nie wystarszy sie Mojego byka ;D Ale już czuje ze Cie zameczy Sylwia z Korą wkoncu rodzina Boksiowatych ;D

Posted

Jupi :multi:
Ja bardzo chetnie się pisze na spaceraski :evil_lol:
musza byc dluugie (Unka nauczona sikac w domku wiec bedzie trzeba czesto wybywac na spacerki) :lol:
Mam urlop do 14 lipca (spedzimy go najprawdopodonie w Hutkach Kankach) wiec pozniej jestesmy wolne (w szczególnosci gdy mąż bedzie mial na 14 stą do pracy :diabloti:) Mieszkamy niedaleko Makro na Zagorzu :razz:

Posted

my z Kudłatą jesteśmy za spacerkami:)zapraszamy w okolice Stawików bo tu się dobrze spaceruje:)i w sumie mozemy nawet codziennie,ale 6.07 wyjeżdżamy pod Kielce na pare dni.

Posted

[quote name='kwiatek82']Jupi :multi:
Ja bardzo chetnie się pisze na spaceraski :evil_lol:
musza byc dluugie (Unka nauczona sikac w domku wiec bedzie trzeba czesto wybywac na spacerki) :lol:
Mam urlop do 14 lipca (spedzimy go najprawdopodonie w Hutkach Kankach) wiec pozniej jestesmy wolne (w szczególnosci gdy mąż bedzie mial na 14 stą do pracy :diabloti:) Mieszkamy niedaleko Makro na Zagorzu :razz:[/quote]
Jutro o godzinie 15.30 jestem z boksią na osiedli Piastów, jak cos dzwon(nie mam nic na karcie) 784926138.
Chetnie zobacze Twoja klusie:loveu:nastpeny boksik do wymiziania:loveu:

Posted

Sylwia ja mam jeszcze pytenie dot. naszego spotkanka, bo na gg nie mogę cię jakoś złapać :eviltong: dokładnie to o której godzinie się spotkamy [o której przyjedziesz] pasuje ci 9-10? no chyba że jesteś śpioch :evil_lol: aha i czy napewno środa ci pasi.

Posted

Kwiatek na Zagórze Zajezdnie dojedziesz188,90,815 i masa autobusów które jadąna Zagórze Zajezdnia,wsiadasz w autobus i jedziesz do konca trasy,ja tam bede czekac na Ciebie.:razz:
Tylko napisz mi smsa o ktorej bo nie wiem czy bede na gg, ja nie mam nic na karcie obecnie,wiec jak chcesz o cos zapytac dzwon;)

Posted

[quote name='Akadna']Sylwia ja mam jeszcze pytenie dot. naszego spotkanka, bo na gg nie mogę cię jakoś złapać :eviltong: dokładnie to o której godzinie się spotkamy [o której przyjedziesz] pasuje ci 9-10? no chyba że jesteś śpioch :evil_lol: aha i czy napewno środa ci pasi.
My sie juz dogadalysmy na gg.;)

Posted

Rybka ja podjade autkiem :) moze jakos trafie :D
jak wroce z pracy to ci zadzwonie (o ile mam twoj nr) i sie umowimy konkretnie co do godziny bo nie wiem czy Kuba cos nie planuje :)

Posted

kwiatek82 napisał(a):
Rybka ja podjade autkiem :) moze jakos trafie :D
jak wroce z pracy to ci zadzwonie (o ile mam twoj nr) i sie umowimy konkretnie co do godziny bo nie wiem czy Kuba cos nie planuje :)

Ok, numer podałam kilka postów wczesniej;)

Posted

to duże zwierze na Twoim zdjęciu pójdzie z nami na spacer? strasznie fajne,a to on czy ona? Kudłata by w końcu miała swoich rozmiarów towarzystwo:) ja proponuję okolice Stawików w miejscach gdzie mniej ludzi:)

Posted

duże duże kudłate....45 kg futra ;) to on Prince... jak kudłata to kudłata w sensie ona nie będzie najmniejszych problemów bo z babkami Princek się świetnie dogaduje ;) Stawiki stawiki obawiam się że teraz to tam są tłumy bo wszyscy się opalają kąpią itp itd a my wolimy raczej bardziej odludne miejsca.

Posted

jezu,moze oni zaczną ze sobą chodzić:) to moze znasz jakiś teren gdzie można z psami pójść? nie wiem ile Kudłata waży,nie sprawdzałam ale wydaje mi się że mniej:) a w jakim wieku Twój książe? bo panienka ma 4 latka:)

Posted

Spacerek się odbył !! Było super. Kudłata świetny sucz (Princek się zakochał i nawet próbował skonsumować związek) Po wczorajszym 3 h spacerku dalej mnie nogi bolą . Psiaki się wyszalały, wykapały i wyczochrały w piachu(ale to tylko kudłata) Mówić ak było super mogę długo ale kto by to chciał czytać więc od razu przejdę do zdjęć i sami zobaczycie

Posted

Świetne zdjęcia i filmiki. :)
Może mnie w końcu kiedyś uda sie z wami spotkać, tylko mam pewne obawy bo wczoraj po spacerze z 3 labkami troche się uszkodził mój kurdupel. :roll: :evil_lol:

Posted

basiapron napisał(a):
było super:) nic tylko zrobić pseudohodowle :diabloti:

pseudohodowle :nono:
lepiej stworzyć nową rasę - briard szorstkowłosy :kciuki: