wołk Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 spoko ja dość chaotycznie piszę :oops: i stąd pewnie zamieszanie Quote
AgnieszkaFarba Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 W Krakowie jest chyba jeszcze jeden wilczak-sierotka ze schorniska, czy to może w Warszawie było? Rona coś kiedyś pisała, już nie pamiętam. Quote
Cathedral Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Czy to jest rasa powstała przez krzyżowanie wilka z owczarkiem? Quote
rebellia Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Jestem abrdzo ciekawa czy są jacyś hodowcy w Polsce, podejrzewam, ze słono trzeba za takiego pieska zapłacić Quote
Marta_Ares Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 watpie w to zeby w polsce byla jakas hodowla saarloosa ale on jest faktycznie bardzo podobny do czechoslowackiego wilczaka Quote
Ledzia Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 tak czy owak jesli znajdzie sie ktokolwiek kto wie gdzie moga być jeszcze saarloosy to będę wdzięczna za info, a może administrator tego fotum cos wie? Quote
**Emi** Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Również chciała bym sie dowiedzieć cos więcej o tej rasie bo w mojej księdze psów jest krótki opis tylko a po tym co przeczytałam są to bardzo wspaniałe psy może ktoś wie czy te psy są juz w Polsce :razz: Quote
Kiessa Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Nie jestem pewna,ale wilczak saarloosa jest chyba krzyżówką ON-a z wilkiem rosyjskim,a CzW chyba z europejskim.Nie jest to chyba prosta krzyzówka wilk+pies(ON),potomstwo takich psów bylo krzyzowane z ON-ami.Nie jestem pewna nie znam się zbyt dobzre na tych psach,ale są cudowne.Troche o nich jest w internecie mozna poczytac;) Quote
leemonca Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 nie wiem czy się przyda, ale tu jest link: http://www.owczarek.pl/wilczury/wilczury.asp?id=2 do strony, gdzie można poczytać trochę o tych pięknych psach, naprawdę są śliczne!!! i link do galeryjki na holenderskiej stronie http://www.saarlooswolfhonden.nl/pagename.php Quote
JustynaJK Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 świetny pomysł fotogalerii na tej holenderskiej str!:lol: Quote
leemonca Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 też mi się bardzo spodobała, dlatego wsadziłam linka! :lol: Quote
Tośka_m Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Trochę o saarlosach na dgm jest TU i sporo TU Quote
Moskva Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 No to jest prawdziwy pies a nie jakaś mimoza... Nawiązując do tematu "Top Dog" - dobrze, że żaden szwecki posiadacz tej rasy nie zdecydował sie na pokazanie psa w tym programie bo widoku psa tej rasy w różowej sukience po prostu bym nie zniosła...:angryy: :mad: To nie OT, to tylko taka dygresja... Quote
dog_master Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Google po raz pierwszy - informacje... Google po raz drugi - zdjęcia... Quote
ulvhedinn Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Popatrzcie... on mi tak jakoś wilczasto wygląda:lol: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31112&highlight=krak%F3w Quote
Baziuta Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Ojej, nie wiedziałam że w Polsce są saarloos wolfhoundy:crazyeye:!Poszę, napiszcie jaki mają charakter, czy są łatwe w wychowaniu, jakie mają potrzeby?Tak z doświadczenia, z praktyki.Zawsze bardzo ciekawiła mnie ta rasa. Quote
Igi^MBE Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Dużo łatwiej spotkać CzW :) Tzn liczbowo bo CzW jest z 80szt a SW max 10 :) Więc wilczaków z 8x więcej. A charaktery? SW są bardzo płochliwe - mogą reagować ucieczką w priedawsietnyj tuman np przy tak ekstremalnej sytuacji jak próba pogłaskania. Generalnie obie "wilcze" rasy potrzebują maksimum kontaktu z rodziną a zwłaszcza z przewodnikiem swoim. I NIE SĄ łatwe w wychowaniu... Tzn mi się CzW wydają trudniejsze, ale wychowanie SW znam tylko z teorii :) a CzW z praktyki :) A jak chcesz je koniecznie obejrzeć to stawiam dolary przeciwko skarpetką że na światowej w poznaniu się jakieś pojawią :) Quote
wolfin Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Widzialamna WW w Poznnaiu SW. Koszmar a nie pies. nawet smutno stalo sie kiedy zobaczylam jakie plochlywe oni sa i jak sami sobie pokazuja na ringu-ruchu nie ma, kontaktu nie ma tylko duzo strachu w oczach. oprocz tego nawet w nich wilka trudno znalesc-teras to taki duzy jakis pies, ale juz nie wilk-nie am wilka ani w wygliadze ani w charakterze. Quote
chicken Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Od pewnego czasu zaczelam doglebnie intresowac sie tymi rasami... :cool3: Obydwa psy strasznie mi sie podobaja ale jesli mowicie ze SW jest plochliwy to jakbym miala wybierac wybralam bym CzW :p Spowodowane jest to tym ze mieszkam w malym miasteczku gdzie sa lasy i laki ale rowniez duzo iinych psow i ludzi-nie chcialabym stracic pieska bo sie czegos strasznie wystraszyl :shake: Igi^MBE juz nie moge sie doczekac kiedy sie spotkamy :multi: :multi: Chce sie przekonac na wlasne oczy jaki jest CzW :cool3: ;) Do tej pory widzialam go tylko na wystawach i w Łagiewnikach na wyscigach psich zaprzegow ale nie mialam z nim bezposredniego kontaku... Quote
wiska Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 widzialam je na wystawie w lesznie (chyba nawet te od pani "z peronowki")...piekne psy. Na pewno kiedys sobie takiego sprawie ;) Quote
zPeronowki Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 wiska napisał(a):widzialam je na wystawie w lesznie (chyba nawet te od pani "z peronowki")...piekne psy. Na pewno kiedys sobie takiego sprawie ;) Bardzo dziekuje za mile slowa... :p Jednak ze wzgledu na charakter, zdrowie i o wiele bardziej wilczy wyglad nie zmienie rasy - zostane przy czechoslowackich wilczakach :razz: - to one byly w Lesznie :p... Saarloosow zdecydowanie nigdy hodowac nie bedziemy... ;) Quote
Recommended Posts