Charly Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Skoczek jest wspaniałym cudownym psem. Łagodny, wesoły, przekochany. Rzuconą zabawką bawi się jak szczeniak. Wszystko można mu zawsze odebrać, nie broni, nie wykazuje dominacji. Myślę, że jak najbardziej nadaje się do domu z dziecmi. Jest tylko jedno ale...Skoczek jak imię wskazuje jest bardzo skoczny i zwinny. Potrafi pokonac każde ogrodzenie, aby wydostać się na wolność. Dom z ogrodem w jego przypadku odpada. Spuszczony ze smyczy na spacerku także ma swoje sprawy do zalatwienia. Także spacerki powinny odbywac się na smyczy bądz dlugiej lince. Skoczek jest zaczipowany, wykastrowany, odrobaczony i posiada wszystkie ważne szczepienia. TEL: (0) 785 132 983 Quote
brazowa1 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 dom bedzie znależć trudno,ale tu chodzi o fakt-ze sie szuka,informujac o wszystkich minusach,a nie skazuje psa na wieczne schronisko,łudząc sie,ze mu jest super świetnie i ma domek.Nie ma domu-ma wzrok bezdomnego psa,ma schroniskową siersc i jest przywiazany,a jego zycie polega na wiecznym czekaniu na czlowieka.Nawet ta sama buda,ale przy ludziach-swoich ludziach juz by bylo o niebo lepiej dla niego. nie wiem,czy sie dobrze wyrażam.Mozliwe,ze Skoczek nigdy domu nie znajdzie.Ale chodzi o sam fakt,naszej zgody,na to,ze pies "nie jest do wydania" i scvhronisko to najlepsze,co może go spotkać.Gdy włączy sie nam takie myslenie,popatrzmy na schronisko oczami psa,posłuchajmy wiecznego szczeku,pomyślci o wiecznej frustracji i odpowiedzcie sobie na pytanie:czy swojego psa do takiego zycia byscie oddali. Quote
Charly Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 zapisz się zapisz:loveu: jak się trochę ogarnę to porobię mu ogłoszenia. Skoczek bardzo przytył. Wygląda jak szafa. Jest przy budzie, więc bardzo ladnie można go indywidualnie karmić i doprowadzić do normalnej wagi. Jak na razie otrzymuje pełną michę i żre ile wlezie. Ale to wszystko jest do zrobienie i zrobione będzie:) Quote
Rybc!a Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Skoczek przytył po kastracji. Jednak codziennie chodzi na spacery z wolontariuszami. Quote
Charly Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 to, że był kastrowany Rybciu nie znaczy, ze musi miec codziennie pełną miche zarcia jak swiniak;) Myślę, ze Skoczka docelowa waga to ok. 23-25kg. Jest przy budzie. więc doskonale można go indywidualnie karmic. Na opakowaniu można przeczytać ile powinien dostać kazego dnia. Można mu pomóc. Nie mieszka w boksie. Dlaczego więc tego nie zrobic?:) Quote
basia0607 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Informuję ,że z dniem dzisiejszym nastapiła zmiana kierownika Schroniska dla Zwierząt w Elblągu. Została nim znana dogomaniakom Aga i Theta. Agnieszko gratulujemy :multi:. Quote
brazowa1 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 oooooooo,rasowy psiarz na stanowisku kierownika :) gratulujemy i zyczymy wszystkiego najlepszego! co do psow skoczkow-u nas byly dwa,braly kazda przeszkode,dwa metry z miejsca po siatce-zaden problem.Wigor i Elmo.I oba znalazły dom.Elmo byl rozwloczony do tego,ale tak pieknie sie przystosowal,mieszka na totalnej wsi (nasza wolontariuszka go co tydzien odwiedza,bo ma domek obok),a Wigor po 9ciu latach w schronie (przyszedl,gdy mial pol roku i z powodu skakania,oddawal go kazdy adoptujący) znalazl dom,mieszka jak domowy psiak.I tez nie skacze przez płot w swoim ogrodzie-ma swoje stado,swoje suki,swoje koty.Z pasji do wysokosci zostało mu siadanie na kocim drapaku. wiekszosc z Polakow i tak nie ma ogrodu,wiec szanse Skoczka na dom bezogrodowy sa zwiekszone ;) Quote
Borsuczek Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Skoczek. :loveu: Jest moim ulubieńcem ! I myślę,że nie tylko moim :D To przecudowny psiak! Kochany,spokojny :loveu: Tak jak każdy pies w schronisku zasługuję na swój ciepły kącik :-(:loveu: Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli i mama jednak się zdecyduje może ja mu go podaruję ! :oops::loveu: Quote
Charly Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Borsuczek napisał(a):Skoczek. :loveu: Jest moim ulubieńcem ! I myślę,że nie tylko moim :D To przecudowny psiak! Kochany,spokojny :loveu: Tak jak każdy pies w schronisku zasługuję na swój ciepły kącik :-(:loveu: Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli i mama jednak się zdecyduje może ja mu go podaruję ! :oops::loveu: CO TY PISZESZ????:-o:-o:-o idę stąd nie zapeszam:-o Quote
Borsuczek Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 hahaha! :loveu: Musimy tylko wszyscy trzymać mocno kciuki i czekać na decyzję mojej mamy :cool3::loveu::loveu: Quote
Vitka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Rewelacyjnie grzeczny piesek! Bardzo kocha Basię. :lol: Quote
Vitka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Skoczek stwierdził, że nie będzie się męczył :lol: Basia mu pomagała :diabloti: Quote
Vitka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Jakoś się udało :D Potem już samo wychodziło ;) Quote
brazowa1 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 grubasek i chyba skoczności mu ubyło ;) Quote
Vitka Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Skoczek już nie ucieka na spacerach. :) Nawet nie próbuje. :cool3: Quote
Valeur248 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Nasz kochany tapczanik, jak to Vitka go trafnie nazwała :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts