malawaszka Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 EDIT: od 4 lipca 2009 Gutek jest w hotelu w Wieliczce Jest kochanym wdzięcznym i radosnym psiakiem i teraz wygląda tak: Prosimy o pomoc w opłacaniu hoteliku i najważniejsze w szukaniu domku!!!! Bazarki lub rzeczy na bazarki bardzo mile widziane BAZARKI: http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-dla-wiekszych-pan-na-pomoc-guciowi-duni-do-19-07-a-141939/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/25-bluzek-sweterkow-kurtka-dla-gucia-duni-ceny-do-negocjacji-do-17-07-a-141813/#post12604781 http://www.dogomania.pl/forum/f99/torebeczka-next-piornik-filizanki-bizu-na-tel-termopojemnik-na-gutka-do-20-07-a-141950/#post12616661 http://www.dogomania.pl/forum/f99/oryginale-obrazki-na-lisciach-na-krakow-do-20-viii-09-a-142242/#post12641751 __________________________________________________________ Sznaucerek mini - koszmarnie zaniedbany, nie wiem nic o jego przeszłości poza tym, że w schronisku ugryzł kogoś z pracowników i musiał przejśc obserwację szukam kogoś z Krakowa kto mógłby pojechać do schroniska i tego psiaka obejrzeć, poznać, wybadać skąd jego zachowanie - czy to z przerażenia sytuacją czy ktoś go skrzywdził :placz: Co wiem na pewno to to, że nie może tam zostać :placz: taki filc jak ma na sobie = straszne odparzenia, ból - może dlatego gryzie? na pewno ma skórę pościąganą i to tez boli :shake: Kontakt do mnie malawaszka@gmail.com 608 46 46 83 Quote
j3nny Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 na razie zaznaczam może Asior coś wie o piesku? on siedzi na boksie z Weksem kiedy kogoś ugryzł? dziś? Quote
malawaszka Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 j3nny napisał(a):na razie zaznaczam może Asior coś wie o piesku? on siedzi na boksie z Weksem kiedy kogoś ugryzł? dziś? no właśnie od Asior wiem, że ugryzł jak trafił do schronu - nie dzisiaj bo ma już za soba obserwację czy możecie się dowiedzieć co z kastracją tego psiaka? Quote
malawaszka Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 zerduszko napisał(a):Biedna, ale rozdarta mordka. niestety nie da się ukryć :shake: Kurcze on poza schronem moze się okazać super psiakiem, ale kto pomoże to sprawdzić? :placz: Quote
Asior Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Karilka napisał(a):Tak zaniedbać psa... Kur...:angryy: nie ma mocy, zeby na 560 psów było się w stanie zająć każdym.. Psiaki z długą sierścią zawsze wyglądają najgorzej.. Takie zawsze sie starają czesać, ale ten akurat ma bardzo nieciekawy charakter, więc pewnie dlatego nie jest wyczesywany.,... Niewiem tez kiedy było robione zdjęcie, bo w wilgotne dni te kłaczki będą tez wyglądać jak namoczone..... Co do ugryzienia... dopytam kogo ugryzł.. czy pracownika, czy kogoś kto go oddał, bo i tak moze być.. Jeśli ktoś oddaje psa mówiąc ze kogoś ugryzł, to też idzie na obserwacje... Quote
malawaszka Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 skoro on w schronie jest od niedawna to już w takim stanie musiał tam trafić :shake: z tego co widzę to tu raczej nie wyczesywanie a maszynka i na zero cały :shake: ale pewnie pod narkozą jak to taki gagatek dowiedz się kochana jak najwięcej :modla: Quote
AMIGA Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 I znowu się zastanawiam - po co ludzie w ogóle biora psy, jak wcale nie mają ochoty się nimi zajmowac? Quote
AnkaG Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 On to od lat fryzjera nie widział :roll: Biedny maluch :-( Quote
zerduszko Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='malawaszka']skoro on w schronie jest od niedawna to już w takim stanie musiał tam trafić :shake: z tego co widzę to tu raczej nie wyczesywanie a maszynka i na zero cały :shake: ale pewnie pod narkozą jak to taki gagatek A to faktycznie sie takie praktyki stosuje?? Mi fryzjerka tak doradziła, jak moją wzięłam, ale pomyslałam, ze żartuje.... kupiłam kaganiec i jechałam ;) Quote
j3nny Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Asior napisał(a): Niewiem tez kiedy było robione zdjęcie, bo w wilgotne dni te kłaczki będą tez wyglądać jak namoczone..... zdjecia sa wczorajsze, wiec mokry pewnie jest od deszczu, troche padalo Quote
malawaszka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 zerduszko napisał(a):A to faktycznie sie takie praktyki stosuje?? Mi fryzjerka tak doradziła, jak moją wzięłam, ale pomyslałam, ze żartuje.... kupiłam kaganiec i jechałam ;) niektórzy dają głupiego jasia :roll: Quote
weszka Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Bidulek :( Ja myślę jednak, że to głównie strach i cała ta sytuacja w jakiej się znalazł powoduje takie gryzienie i szczekanie. Mam nadzieję że uda się coś więcej dowiedziec choć pewnie nie zachowuje się tam naturalnie więc na ile to będą wiarygodne informacje cieżko ocenić... :( Quote
malawaszka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 najwięcej mógłby powiedzieć ktoś, kto by go zabrał na spacer - wtedy psy są przecież zupełnie inne, ale czy ktoś się tego podejmie? :placz: Quote
weszka Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='malawaszka']najwięcej mógłby powiedzieć ktoś, kto by go zabrał na spacer - wtedy psy są przecież zupełnie inne, ale czy ktoś się tego podejmie? :placz: Dokładnie tak. Czy któraś z cioteczek schroniskowych wolontariuszek dałaby radę wziąć go na spacer???? Quote
j3nny Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 moge sprobowac, ale niczego nie obiecuje - doswiadczenia mi brak ale to dopiero w weekend :shake: Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 j3nny napisał(a):moge sprobowac, ale niczego nie obiecuje - doswiadczenia mi brak ale to dopiero w weekend :shake: kasiu damy rady ale cioteczki musza dac na wstrzymanie bo niestety my jezdzimy do schroniska tylko w niedzile w tygodniu mamy do oskoczenia hoteliki . Kasiu czy napewno to cos jest na h3 bo dzwonilam do schroniska i nic takiego nie maja wpisane na h3 ale maja mi go odszukac ale latwiej by bylo zeby byl podany poprawny boks.:lol: Quote
j3nny Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):kasiu damy rady ale cioteczki musza dac na wstrzymanie bo niestety my jezdzimy do schroniska tylko w niedzile w tygodniu mamy do oskoczenia hoteliki . Kasiu czy napewno to cos jest na h3 bo dzwonilam do schroniska i nic takiego nie maja wpisane na h3 ale maja mi go odszukac ale latwiej by bylo zeby byl podany poprawny boks.:lol: na pewno H3, razem z Weksem nas obszczekiwali (mnie i Anie), a w srodku lezal sobie jeszcze Brunerek moze znow trafil nie do tego boksu co trzeba? bo nie sadze, zeby poszedl do domu w miedzyczasie Quote
malawaszka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):kasiu damy rady ale cioteczki musza dac na wstrzymanie bo niestety my jezdzimy do schroniska tylko w niedzile w tygodniu mamy do oskoczenia hoteliki . dajemy na wstrzymanie i czekamy na weekend zatem ;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 A narazie wiemy ,ze ma na imie Gutek ,ma oklo 4 lat ,faktuycznie jest mixem sznaucera mini ,jest teraz na szpitalu na kastracji dlatego byl problem z jego odnalezieniem :p . Nie ugryzl pracownika tylko pana ktory probowal go zlapala jak biegal po ulicy (wiec w steresie pies moze wszystko i wcale sie mu nie dziwe bo sie bronil:loveu:) Biegal po ul.reymonta ,jego nr 58/05/09 Quote
malawaszka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):A narazie wiemy ,ze ma na imie Gutek ,ma oklo 4 lat ,faktuycznie jest mixem sznaucera mini ,jest teraz na szpitalu na kastracji dlatego byl problem z jego odnalezieniem :p . Nie ugryzl pracownika tylko pana ktory probowal go zlapala jak biegal po ulicy (wiec w steresie pies moze wszystko i wcale sie mu nie dziwe bo sie bronil:loveu:) Biegal po ul.reymonta ,jego nr 58/05/09 nooo i od razu lepszy obraz psiaka mamy :loveu: dzięki :Rose: i wspaniale, że jest wykastrowany - ufff! moja Luna też by na pewno ugryzł jakby jakiś obcy facet próbowal ją na ulicy złapać więc nie musi być ten psiak taki straszny, ale jak będziecie to proszę sprawdźcie go, najlepiej na spacerku :modla: Quote
AnkaG Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Uff - miejmy nadzieję, że fajny psiak z niego wylezie. Czekamy na wieści.:lol: Quote
Recommended Posts