__Lara Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Taki piękny :loveu: napewno go pokochasz ;) może znajdzie się jakiś transport? Quote
bishop Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [quote name='BoUnTy']T Wpprawdzie w Polsce jest tylko 5 hodowli, ale mnie to nie przeszkadza... xD Ja chce własną ]:-> Nie wiem,czy dobrze zrozumiałam..Chcesz założyć domową hodowlę ?? DorkaWD,wysłałam Ci PW. Quote
_Chomusia_ Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Po przeczytaniu postów zdaję mi się, że Bounty chodzi raczej o rozpoczęcie hodowli chomików rasowych, bo wcześniej napisała, że miała/ma w planach nabycie rasowego chomika. Quote
BoUnTy Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 _Chomusia_ napisał(a):Po przeczytaniu postów zdaję mi się, że Bounty chodzi raczej o rozpoczęcie hodowli chomików rasowych, bo wcześniej napisała, że miała/ma w planach nabycie rasowego chomika. _Chomusiu_ wiesz, ze to zawsze było moje marzenie ;] No a teraz mogłabym się taką hodowlą lepiej zajać, w końcu weterynaria do czegoś zobowiazuje ;] No i genetyka mnie już nie przeraża... Ajjj dzicko byłąm jak o tym marzyłam, zresztą pamietasz... teraz już o chomikach moja wiedza jest 'mniejsza niż mała' bo od czasu kiedy aktywnie pisałam na ich temat nie poszerzałam wiedzy, ale coś tam jeszcze pamietam. A tego chomiczka to nie do rozrodu, tylko dla przyjemnosci. Do rozrodu chcę tylko i wyłacznie chomiczka z rodowodem (nie powiem jaki mi sie marzy - takiego to bym musiała z Rosji uimportować, choć poważnie nad tym myśle ;P) Quote
Tarzanka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='bishop']Tak,nadal do adopcji.Jest we Wrocławiu. A tak wygląda :) Jakby się transport nie znalazł a śliczności będzie w pilnej potrzebie znalezienia domku to ja bym chętnie przygarnęła ( mam już fiśkę, ale ta ślicznotka byłoby u mojego ojca ) :loveu: ZAKOCHAŁAM SIĘ W NIEJ :loveu::loveu::loveu: Quote
BoUnTy Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Tarzanka napisał(a):Jakby się transport nie znalazł a śliczności będzie w pilnej potrzebie znalezienia domku to ja bym chętnie przygarnęła ( mam już fiśkę, ale ta ślicznotka byłoby u mojego ojca ) :loveu: ZAKOCHAŁAM SIĘ W NIEJ :loveu::loveu::loveu: To daje pierwszeństwo, nie ma sensu chom,ika tułąc przez pół polski jak jest domek pod nosem ;> Nie stresujmy biedaka... Quote
_Chomusia_ Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Ok Tarzanka, to napiszę bishop, by weszła do tematu i żebyście się jakoś skontaktowały. PS. Bounty - teraz było dużo importów do Polski z chomikami, a niedługo szykuje się kolejny z syryjkami oraz dżungarkami. Quote
bishop Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Rozumiem,że znasz zasady adopcji? Obowiązuje wizyta przedadopcyjna. Z jakiej części Wrocławia jesteś? Szczegóły możemy ustalić na pw Quote
Bzium Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 a gdzie można poznać zasady takiej adopcji? i czy brania chomika do akademika jest wykluczone? Quote
bishop Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Niestety tak.Pomijając fakt,że w akademikach chyba z zasady nie wolno trzymać zwierząt to wiadomo,że współlokatorzy różni się trafiają.. Quote
Bzium Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Nie no wszystkie jesteśmy za ;) wszystkie jesteśmy z wety więc nie będziemy się znęcać (no i też się znamy już dobrze więc współlokatorzy to nie problem), a akademik.. chomik syryjski jest, 2 szczury, no i szal na punkcie ślimaków afrykańskich :cool3: więc zwierzyniec się zbiera Quote
bishop Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Hehe,trzeba było mówić od razu,że weterynaria ;) Dzisiaj Tarzanka zabrała już tego chomika, który był do adopcji, ale dzisiaj była nowa interwencja, dla której założyłam nowy temat tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f1207/pilne-interwencja-w-pseudohodowli-bardzo-duzo-zwierzat-do-adopcji-173200/ Ten temat jest do zamknięcia. Quote
__Lara Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='bishop']Hehe,trzeba było mówić od razu,że weterynaria ;) Dzisiaj Tarzanka zabrała już tego chomika, który był do adopcji, ale dzisiaj była nowa interwencja, dla której założyłam nowy temat tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f1207/pilne-interwencja-w-pseudohodowli-bardzo-duzo-zwierzat-do-adopcji-173200/ Ten temat jest do zamknięcia. No to fajnie, że wszystkie chomcie z tego wątku znalazły domki :lol::multi: Quote
Nuna96 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 a jakby sie znalazly jakies inne chomiki dżungarskie to piszcie poniewaz mam chętną panią, ktora by chciala jakiegos wziąć. Quote
_Chomusia_ Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Wszystkie chomiki z tego wątku już znalazły dom. Quote
Nuna96 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 ,,z tego wątku" Ale mi chodzi z jakiegokolwiek! Przeciez napisalam! Jakby sie jakies znalazly to czekam! Quote
aka_nina Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Czy ktoś życzliwy mógłby mi wysłać informacje o chomikach (wolę na własną rękę nie szukać bo w necie często głupoty wypisują). Będę chciała w przyszłości zaadoptować ze dwa chomiki, więc muszę się przygotować. Quote
__Lara Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Informacje o chomikach? jakby co ja mogę ;) Quote
_Chomusia_ Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Ja też służę wiedzą i doświadczeniem ;) Jednak polecam stronę www.e-chomik.eu - wiele sprawdzonych, przydatnych informacji. Quote
Nuna96 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Ja także służe wiedzą i rownież polecam e-chomik.eu Jkby cos to piszcie do mnie na pw tu albo na e-chomik Quote
Recommended Posts