Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ładna sunia ale ma smutny wzrok, taki pusty.
Słyszałam o hodowli Wind Star, nawet dziś z zainteresowaniem o przyszłość hodowlaną Podenco poszukałam hodowli niestety bez większego skutku, znalazłam tylko hodowlę Wind Star, która mieści się na Węgrzech. Asia to właśnie suczka z tego miotu, szkoda, że strona nie jest zaaktualizowana.

Podenco chyba na dzień dzisiejszych w Polsce nie ma żadnych.
Żałuję, że nie są pokazywane i wystawiane bo to naprawdę piękne psy o bogatym charakterze o czym można doczytać w internecie, w książce gdziekolwiek.
Na przyszłość kto wie.. czyby nie sprowadzić takiej suczki do Polski i założyć pierwszą hodowlę Podenco w Polsce. :loveu:

Posted

Miała, ale już nie ma. Szkoda, bo fajnie by było mieć jakąś głębszą hodowlę podenco, która by prezentowała swoje psy bo są tego naprawdę warte, za samą rasę i całokształt.

Czy w Polsce, któryś z sędziów ma wyrobione uprawnienie do oceniania podenco z ibizy?
No i w końcu co ze szczeniętami, czy myślicie, że gdyby w miocie urodziło się 10 szczeniąt, znalazło by dobre, kochające domy? W końcu z czego mi wiadomo podenco bardzo licznie się rodzą..

Posted

Podenco sa w grupie V FCI, sekcja 7. Razem z Podenco canaryjskim, Cirneco dell'Etna, Podenco portugalskim.

Ale czy w PL są sędziowie, którzy tylko oceniają tę sekcję lub tylko tę rasę - to raczej wątpię.
Polscy sędziowie z gr. V oceniają - wg mnie - całą grupę V.

Pzdr.

Posted

Paatrycja napisał(a):

Podenco chyba na dzień dzisiejszych w Polsce nie ma żadnych.
Żałuję, że nie są pokazywane i wystawiane bo to naprawdę piękne psy o bogatym charakterze o czym można doczytać w internecie, w książce gdziekolwiek.

są w Polsce małe podenko, wystawiane. Ostatnio były w Łodzi we wrześniu na krajowej V gr. nawet w weteranach chodziła sunia

• 6 years later...