Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakie sporty lubią Wasze ONki?
Chodzi mi nie tylko o zawodowe rzeczy ale o takie rekreacyjne, dla przyjemności. Moja chętnie biega (ale jeżeli po coś biega), pływa (lato) no i we wszystkie pory roku gra w piłkę. Na podwórku, w parku - gramy sobie gumową piłką. Ona biega za nią, odpycha kagańcem, łapami, skacze, toczy przed sobą, kręci i goni i jest przeszczęśliwa. Zajęcie to wygodne bo na każdą porę roku :D
A jak Wasze ONy?
Ewa

Posted

Moj Haker uwielbia aportowac,biega za pileczka,kijkiem,buteleczka znaleziona na spacerku do chwili kiedy jej nie przegryzie :D ,latem i nie tylko uwielbia plywac,biega tez z sankami a latem przy rowerku.Biegi rowerowe opanowal do perfekcji taka madra bestia. :P Teraz zaczynamy przygotwania do wystaw wiec biegamy w koleczko hehe-bywa ciekawie. :wink:

Posted

Moja dziewczyna podobnie jak Wasze - zabawa piłeczką, a najfaniej gdy jest na sznurku, pływanie. Lubi także tropienie i skakanie przez przeszkody.

Posted

a moja Sabina najbardziej lubi... polowac :roll: i nie ma znaczenia na co. wazne, zeby przed nia uciekalo, a jak jeszcze do tego piszczy, to juz pelen odlot :-?
na zwykla gumowa pilke musialam ja nakrecac. trzymania jej w pysku, czy tarmoszenia tez musialam ja nauczyc. na szczescie spodobala sie jej ta zabawa :D ale i tak najbardziej lubi "mordowac" wszelkie piszczace zabawki :roll:

za to Boogie kocha taplac sie w wodzie. i aportowac - najlepiej z wody. w ogole wodne harce pod kazda postacia (chocby lapania w paszcze strumienia wody z prysznica) to jest to :D

Posted

O, zabawy w wodzie to też dla mojej wielka radość :)
W lecie nauczyłam ją pływać i teraz godzinami potrafi pływać.
Natomiast aportować nie lubi, nawet tresura tu niewiele pomogła :(
Ewa

Posted

asher - Haker poluje na moje jamniki :D ,czasem tak je wymeczy ze nie moga patrzec na niego.On ma bardzo mocno rozwiniety instynkt zaganiania :P nikt nie moze oddalic sie bez jego wiedzy i nikt nie moze zbyt dlugo wachac,stado musi isc razem w zwartym szyku.Czasem bywa zabawnie ale nie mam problemu z ciaglym nawolywaniem moich jamnikow Hakus robi to za mnie. :D

Posted

sport dla ONka ? dobre :D moja psica uwielabia aportowac nieważne czy biegnie za piłką ,gałką sniegu , patykiem . źdżbłem trawy . Woda ,pływanie to tez uwielbia , w jezieorze najbardziej ją bawi wsadzanie głowy pod wodę i wyławianie traw bleeee sa obzrydliwe . Skakanie w zaspy śnieżne a jakże.A zajęciem ulubionym jest skakanie , przez przeszkody , w górę byleby.
Tu np skok w górę za balonem :

tu skoki przez naturalne przeszkody

a tu włażenie po patyk na drzewo , to tez odmiana sportu ,hihi

ale zaraz po wyżej wymienionych lubi chyba ten ,,sport"

Posted

hihi ,klarce ten sport b. się podoba i nie wywołuje żadnych konsekwencji żołądkowych . A z prasowanego sportu już jkaś wyrosła ,kiedyś a jakże b.chętnie ,teraz już nie ,tylko surowizna albo wędzone .

Posted

moj tak ze sportow takich "zawodowych":
agility (byl na 1 treningu ale widac ze to uwielkbia!)
no i PT ale glownie przerwy keidy se biega z innymi psami :)
a z rekreacyjnych:
odkopywanie zakopanych przez snieg :wink:
bieganie
budzenie panci...
plywanie
kopanie
itd itd
:)

Posted

Mój z "zawodowych" sportów - treningi do zawodów IPO
Z sportów uprawianych rekreacyjnie to nałogowe aportowanie, gra w piłkę nożną :wink:

• 2 weeks later...
Posted

Antar uwielbia skoki"wzwyż" :) i pogonie za ringiem.Poza tym ucieczka przed własna panią gdy nie chce się jeszcze iść do domu to te z niezły sport :D To narazie tylko zabawy ale latem weźmiemy się za jakiś poważniejszy psi sport.

• 3 weeks later...