Ewa_ Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 Jakie sporty lubią Wasze ONki? Chodzi mi nie tylko o zawodowe rzeczy ale o takie rekreacyjne, dla przyjemności. Moja chętnie biega (ale jeżeli po coś biega), pływa (lato) no i we wszystkie pory roku gra w piłkę. Na podwórku, w parku - gramy sobie gumową piłką. Ona biega za nią, odpycha kagańcem, łapami, skacze, toczy przed sobą, kręci i goni i jest przeszczęśliwa. Zajęcie to wygodne bo na każdą porę roku :D A jak Wasze ONy? Ewa Quote
rysiczka Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Moj Haker uwielbia aportowac,biega za pileczka,kijkiem,buteleczka znaleziona na spacerku do chwili kiedy jej nie przegryzie :D ,latem i nie tylko uwielbia plywac,biega tez z sankami a latem przy rowerku.Biegi rowerowe opanowal do perfekcji taka madra bestia. :P Teraz zaczynamy przygotwania do wystaw wiec biegamy w koleczko hehe-bywa ciekawie. :wink: Quote
doddy Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 Moja dziewczyna podobnie jak Wasze - zabawa piłeczką, a najfaniej gdy jest na sznurku, pływanie. Lubi także tropienie i skakanie przez przeszkody. Quote
asher Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 a moja Sabina najbardziej lubi... polowac :roll: i nie ma znaczenia na co. wazne, zeby przed nia uciekalo, a jak jeszcze do tego piszczy, to juz pelen odlot :-? na zwykla gumowa pilke musialam ja nakrecac. trzymania jej w pysku, czy tarmoszenia tez musialam ja nauczyc. na szczescie spodobala sie jej ta zabawa :D ale i tak najbardziej lubi "mordowac" wszelkie piszczace zabawki :roll: za to Boogie kocha taplac sie w wodzie. i aportowac - najlepiej z wody. w ogole wodne harce pod kazda postacia (chocby lapania w paszcze strumienia wody z prysznica) to jest to :D Quote
Ewa_ Posted March 6, 2005 Author Posted March 6, 2005 O, zabawy w wodzie to też dla mojej wielka radość :) W lecie nauczyłam ją pływać i teraz godzinami potrafi pływać. Natomiast aportować nie lubi, nawet tresura tu niewiele pomogła :( Ewa Quote
rysiczka Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 asher - Haker poluje na moje jamniki :D ,czasem tak je wymeczy ze nie moga patrzec na niego.On ma bardzo mocno rozwiniety instynkt zaganiania :P nikt nie moze oddalic sie bez jego wiedzy i nikt nie moze zbyt dlugo wachac,stado musi isc razem w zwartym szyku.Czasem bywa zabawnie ale nie mam problemu z ciaglym nawolywaniem moich jamnikow Hakus robi to za mnie. :D Quote
mch Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 sport dla ONka ? dobre :D moja psica uwielabia aportowac nieważne czy biegnie za piłką ,gałką sniegu , patykiem . źdżbłem trawy . Woda ,pływanie to tez uwielbia , w jezieorze najbardziej ją bawi wsadzanie głowy pod wodę i wyławianie traw bleeee sa obzrydliwe . Skakanie w zaspy śnieżne a jakże.A zajęciem ulubionym jest skakanie , przez przeszkody , w górę byleby. Tu np skok w górę za balonem : tu skoki przez naturalne przeszkody a tu włażenie po patyk na drzewo , to tez odmiana sportu ,hihi ale zaraz po wyżej wymienionych lubi chyba ten ,,sport" Quote
rysiczka Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Hehe ten sport jest fajowy,tylko moj Hakus jakos po swiezych kostkach ma biegunke,wiec preferujemy prasowane. :D Quote
mch Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 hihi ,klarce ten sport b. się podoba i nie wywołuje żadnych konsekwencji żołądkowych . A z prasowanego sportu już jkaś wyrosła ,kiedyś a jakże b.chętnie ,teraz już nie ,tylko surowizna albo wędzone . Quote
Maniut Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 moj tak ze sportow takich "zawodowych": agility (byl na 1 treningu ale widac ze to uwielkbia!) no i PT ale glownie przerwy keidy se biega z innymi psami :) a z rekreacyjnych: odkopywanie zakopanych przez snieg :wink: bieganie budzenie panci... plywanie kopanie itd itd :) Quote
AM Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Mój z "zawodowych" sportów - treningi do zawodów IPO Z sportów uprawianych rekreacyjnie to nałogowe aportowanie, gra w piłkę nożną :wink: Quote
rysiczka Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Jezeli o sporty"zawodowe"to PT i jest wrecz uzalezniony,na wiosne mysle ze wezmiemy sie za IPO i pewnie bedzie podobnie-pies narkoman :D Quote
Magdula Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Antar uwielbia skoki"wzwyż" :) i pogonie za ringiem.Poza tym ucieczka przed własna panią gdy nie chce się jeszcze iść do domu to te z niezły sport :D To narazie tylko zabawy ale latem weźmiemy się za jakiś poważniejszy psi sport. Quote
Recommended Posts