Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś miał przyjemność być ocenianym przez tego Pana ?
Może w Austrii ktoś się na niego trafił ??
Z informacji na austriackiej stronie związkowej wynika że sędziuje praktycznie tylko psy myśliwskie, ma uprawnienia na 4, 6, 7 i 8 grupę oraz na kilka ras grupy 2.
Można więc spodziewać się specjalisty, tylko co lubi i na co zwraca uwage??

Posted

Tecia napisał(a):
Czy ktoś miał przyjemność być ocenianym przez tego Pana ?
Może w Austrii ktoś się na niego trafił ??
Z informacji na austriackiej stronie związkowej wynika że sędziuje praktycznie tylko psy myśliwskie, ma uprawnienia na 4, 6, 7 i 8 grupę oraz na kilka ras grupy 2.
Można więc spodziewać się specjalisty, tylko co lubi i na co zwraca uwage??

Teciu, to jest kobieta :-).
Widzialam ja sedziujaca ( goldeny ) 2 razy. Nie podobalo mi sie i specjalista bym jej nie nazwala. Wydaje mi sie, ze hoduje cockery, ale pewna nie jestem.

Posted

Alter Idem napisał(a):
Teciu, to jest kobieta :-).
Widzialam ja sedziujaca ( goldeny ) 2 razy. Nie podobalo mi sie i specjalista bym jej nie nazwala. Wydaje mi sie, ze hoduje cockery, ale pewna nie jestem.

Hihihi, dzieki za oswiecenie nie wpadla bym na to ze to kobieta:)
a nie wiesz czy amerykanskie czy angielskie cocery ?
Pewnie przekonamy sie na wlasnej skorze:)

Posted

Tecia napisał(a):

a nie wiesz czy amerykanskie czy angielskie cocery ?
Pewnie przekonamy sie na wlasnej skorze:)

Bladego pojecia nie mam :).
Pewnie, ze najlepiej na wlasnej skorze sie przekonywac, bo nie ma takich sedziow, ktorzy by sie wszystkim podobali i nie ma takich, z ktorych wszyscy byliby niezadowoleni :).

Posted

Alter Idem napisał(a):

Pewnie, ze najlepiej na wlasnej skorze sie przekonywac, bo nie ma takich sedziow, ktorzy by sie wszystkim podobali i nie ma takich, z ktorych wszyscy byliby niezadowoleni :).

świetnie napisane :-). nic dodać nic ująć :-).

Posted

insomniaaaa napisał(a):
świetnie napisane :-). nic dodać nic ująć :-).

No to jestesmy mile zaskoczeni:)
Pani bardzo dokładna ale bardzo delikatna i "przyjaznie nastawiona" do psów:lol:
Z każdym przed macaniem starała się zaprzyjaźnić i nic na siłę, delikatnie i z klasą.
Co do oceny to zwykle opinie są uzależnione od wyników (my nie wygraliśmy BOB-a więc chyba oceniam obiektywnie :cool3:) ale jak dla nas naprawde wiedziala co robi na ringu i dlaczego. W użyciu była nie tylko ocena doskonała :evil_lol: