Jump to content
Dogomania

Dwa stare,kudłacze...Edwin ma dom..... i Kuba ma dom w Niemczech!

Recommended Posts

Posted

Dwa prześliczne kudłaczki....
nic ich nie łączy, nawet nie siedzą w jednym boksie... chociaż jednak mają coś wspólnego... oba trafiły do schroniska bo są stare....
mają zdychac samotne w zimnych przepełnionych boksach albo rozszarpane zębami młodszych współbraci walczących o przestrzeń do życia...
albo od strzykawki, żeby mniej bolało niż pogryzienia....
Taki los zgotował im człowiek....
bo już pewnie nie mają siły sie bawic szczekac czy robic sztuczki.... sama nie wiem jakiej przyjemności dostarczały człowiekowi w swoich młodych latach.... teraz pewnie nie starcza im na to sił...
więc trafiły na bruk....

1.
Kudłaczek większy z jasnymi łapkami ma ok. 10-12 lat... Przyprowadził go do schroniska pan, który powiedział, że go nie chce bo jest stary...
Panie w biurze dopytywały sie czy już nie ma warunków żeby go trzymac, o co właściwie chodzi? to Pan powtórzył: "nie chce starego psa, co mam z nim robic? Panie ze schroniska nie miały formalnych podstaw żeby pieska przyjąc, prosiły żeby pan sie zastanowil, przeciez psina zyla z tymi ludźmi tyle lat....
Pan wyszedł z biura, wyszedł ze schroniska, przywiązał psa do bramy i odjechał....
nie mam siły wyobrazic sobie co czuł piesek...
po prostu pękłoby mi serce....:-(:-(:-(

psiak jest miły, układny i kontaktowy pies. Czasem sobie szczeknie.
jego numer schroniskowy: 535/09

2.
Edwinek znalazł dom, 6 lipca 2009 skończył sie jego schroniskowy koszmar....
Kudłaczek mniejszy cały ciemno umaszczony,
został znaleziony, błąkał sie głodny gdzieś we wrocławiu... byc może sie zgubił...
ale dużo czasu minęło i nikt go nie szukał...
więc raczej jego los podobny jest do kolegi...
tylko jego panu nawet nie chciało podjechac sie do schroniska, pewnie po prostu podwieźli pieska do innej dzielnicy żeby nie trafił do domu starowina....

wiek psiunia oceniono na 12-14 latek....

Edwin

jego numer schroniskowy: 763/09
miły, spokojny staruszek. Potrzebuje tylko troszke serca, dużo ciepła i spokoju

Psiaki przebywają w schronisku dla bezdomnych zwierząt we Wrocławiu,

kontakt:
info@sewo-life.com
0792 333 938

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
To czekamy na zdjęcia.

Majeczko zacznijmy moze pare ogloszen z tymi co mamy...
u nas jak zwykle ten sam problem brak rak do pracy...
ze zdieciami potrwa, nawet ze dw tygodnie,
a psiunie zbyt wiele czasu nie maja.....:shake:
ten kudlaczek z bezowymi lapami siedzi juz jakis czas wiec roznie moze byc...

Posted

Kikou, będę w stanie pomóc ale, jak sądzę, pod koniec nadchodzącego tygodnia. Mam psa w bardzo ciężkim stanie. Wrzucaj ile wejdzie info o psiakach, co wypatrzysz, zachowanie, do jakiego domu powinny trafić itd., czyli co należy ująć w tekście ogłoszeniowym. Pewno jakieś Twoje lub dziewczyn obserwacje jeszcze dojdą.

Posted

myślę, że jeśli znalazłby się ktoś, kto chciałby je obciąc i miałby o tym pojęcie schronisko na pewno wyrazi zgode... a czy znasz kogoś kto mógłby je poobcinac?

jeśli chodzi o wielkośc to kudłaczek z beżowymi łapkami na swoje nieszczęście jest taki średni-większy- tak +/- może wysokości bokserka tylko szczuplutki(... to jeszcze dodatkowo zmniejsza jego szanse:-(:-(... bo małe psiaki stare to jeszcze gdzieś można wcisnąc, a z większymi to już straszna bieda....)

a ten ciemniejszy taki okołokolankowy;) ale tez nie maciupeńki, chyba z 8-10 kg bedzie mial...

Posted

NO niestety ale z takim wiekiem są bardzo zagrozone :shake: nikt nie powiem ile mają czasu - bo to nigdy nie wiadomo, ale juz wiele seniorkow powędrowało z TM

Jesli pani Lucynka by je ostrzygla-to wyglądaly by przepięknie na pewno, ale czy cos się da zrobić nie wiem, oczywiscie nie ujmując nic zdolnością xmatix :)

Posted

Chodziło mi o warunki w schronisku, inne psy, takie zagrożenia miałam na myśli.
Oczywiście, że obydwa potrzebują domków jak najszybciej.

Posted

2-3 osoby z dobrym sprzętem i pomyślunkiem i z tych dwóch bid robią się śliczności, sierść się odświeży, nabierze połysku (bo tu sobie zamarzyłam o wykompaniu ich) i nagle zaczną wyglądać na młodsze, pełniejsze życia istoty.

Posted

majqa napisał(a):
2-3 osoby z dobrym sprzętem i pomyślunkiem i z tych dwóch bid robią się śliczności, sierść się odświeży, nabierze połysku (bo tu sobie zamarzyłam o wykompaniu ich) i nagle zaczną wyglądać na młodsze, pełniejsze życia istoty.

pytałam w schronisku, byłoby możliwe obcięcie ich jeśli przyszedłby ktoś kto ma o tym pojęcie i sprzęt...

ale...

chwilowo nie ma kto im nawet zdięc porządnych zrobic...
boje sie ze jesli bedziemy czekac az ktos zrobi z nich pieknosci psiny mogą nie doczekac...
...zaczyna sie robic ciasno w 16tce, mimo że stare psy są teraz w dóch odzielnych boksach, dziewczynki osobno, w obu boksach są nowe stare psiaki.... jest sezon wiec nie bedzie ich raczej ubywac..... zaczyna sie robic tak srednio ciekawie....

Posted

iwa77 napisał(a):
Postaram się jak najszybciej obfocić chłopaków - tylko tyle mogę na razie pomóc .

no jak Iwonka zajrzala do biedakow to juz przynajmniej o fotki nie musimy sie martwic;)