Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A nam niedawno rozpoczal sie piaty rok "kociolapstwa" ;) Bardzo polecam :-) Fakt, zdjec slubnych po tym sie nie ma ... ale bywaja inne uroki :D No i inne zdjecia ;)

• Replies 980
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W piatek fotografowalam do reklamy prasowej Panne Mloda ;) Skoro nie mam zdjec wlasnych to wkleje swoja wizje rozmarzonego popiersia dziewiczej istoty ;) Ale to za chwile ;)

Posted

[quote name='dbsst']hahahaha ale wlasnie caly problem to taki ze moj juz usidlony po przez zasiedzenie hahahahaha :lol:
Dbsst:

Zasiedzenie polega na nabyciu prawa własności wskutek długotrwałego wykonywania tego prawa przez osobę nieuprawnioną. Inaczej mówiąc, dana osoba nabywa prawo własności rzeczy przez zasiedzenie wtedy, gdy – mimo braku uprawnień – zachowuje się jak właściciel tej rzeczy przez określony ustawą czas.
Warunkami niezbędnymi do zasiedzenia są:
1. posiadanie - samoistne i nieprzerwane,
2. dobra wiara (jako warunek niezbędny w przypadku zasiedzenia rzeczy ruchomych),
3. odpowiedni upływ czasu.
ale:
Rzecz ruchomą (czyt. TZ) może zasiedzieć wyłącznie posiadacz w dobrej wierze, czyli taki, który z przyczyn usprawiedliwionych nie wie, że prawo własności mu nie przysługuje.
Rzecz ruchomą można zasiedzieć wyłącznie w dobrej wierze, w której należy pozostawać nieprzerwanie przez okres 3 lat.

Ty Dbsst najwyraźniej jesteś w złej wierze:
W złej wierze jest z kolei posiadacz, który wie lub przy dołożeniu należytej staranności powinien wiedzieć, że nie przysługuje mu prawo własności.

Ale nie martw się:
W razie jednak wątpliwości stosuje się ustawowe domniemanie dobrej wiary.

Czyli idź w zaparte, że nie wiedziałaś i działasz w dobrej wierze. Jakby co, będziemy udawać, że nie wiemy, że Ty w złej wierze :lol:

Posted

Superaśne zdjęcie. :)
dbsst musimy coś zrobić z naszymi chłopami..... Trza ich usidlić :evilbat: inaczej to mnie mama i "teściowa" zamęczą (mama o slub, a teściowa o dziecko :lol: )

Posted

[quote name='Cola']Superaśne zdjęcie. :)
dbsst musimy coś zrobić z naszymi chłopami..... Trza ich usidlić :evilbat: inaczej to mnie mama i "teściowa" zamęczą (mama o slub, a teściowa o dziecko :lol: )

hahaha dobra ja skombinuje dzwig a Ty moce sznury zwiazemy ich i zawieziemy do kosciola hahhaa

Posted

Mrówka, kalie tez tam były, a co więcej, to nie pamiętam :oops: Mnie o kolory chodziło wtedy :roll:

Agga, rzaaaaadko garnitur nosi, ale jak nosi, to się ładnie prezentuje.

Wind, w czerwcu będa cztery lata już :o

I wszystkim dziękuję za pochwały :D Ale to się należą głównie fotografowi, zawodowy ale nasz kolega i dlatego mieliśmy niezły ubaw - wyluzował nas dobrze... :lol:

Niepoznałyście mnie może przez włosy :lol: Zapuszczałam je specjalnie na ślub, trzy miesiace później ścięłam :evilbat: Ja mam takie, ze długie wyglądają koszmarnie, musi byc trwała, a ta się trzyma dobrze góra miesiąc :-? Przez większość życia mam więc krótkie włosy :)

Coś tam by się jeszcze znalazło, wklejac ? :roll:

Posted

Pasavera,

Wiesz jak to jest, w gazetach kobialki tylko takie jedwabiste chca ogladac ;) Wiec coz .... robie na jedwab z satyna ;) Co zreszta bardzo lubie :-)

I to byla Panna Mloda bez Pana Mlodego :(

Cola, dbsst,

Trzymam kciuki za skutecznosc sidel :ghost_2:

Posted

[quote name='Manu']Mrówka, kalie tez tam były, a co więcej, to nie pamiętam :oops: Mnie o kolory chodziło wtedy :roll:

Agga, rzaaaaadko garnitur nosi, ale jak nosi, to się ładnie prezentuje.

Wind, w czerwcu będa cztery lata już :o

I wszystkim dziękuję za pochwały :D Ale to się należą głównie fotografowi, zawodowy ale nasz kolega i dlatego mieliśmy niezły ubaw - wyluzował nas dobrze... :lol:

Niepoznałyście mnie może przez włosy :lol: Zapuszczałam je specjalnie na ślub, trzy miesiace później ścięłam :evilbat: Ja mam takie, ze długie wyglądają koszmarnie, musi byc trwała, a ta się trzyma dobrze góra miesiąc :-? Przez większość życia mam więc krótkie włosy :)

Coś tam by się jeszcze znalazło, wklejac ? :roll:

A coz to za pytanie :evilbat:

wklejac

Wind trzymaj trzymai i aparacik grzej ;)

Posted

Manu,

A ja uwazam, ze fajnie Ci w dlugich wlosach. Co nie oznacza, ze nie fajnie Ci w krotkich ;) Lecz moze dla odmiany zaczniesz zapuszczac na wiosne, co?
No i oczywiscie gratuluje stazu :-)

I wklejac!

Posted

Cola,

To Ty najbardziej zaangazowana z nas jestes :-) Ho, ho, ho ... piec lat i na dodatek jest pierscionek :-) No to jak latem czy na jesieni? 8) Kiedy mam rezerwowac termin? ;)

Posted

hihi.....wątpię czy tak szybko się uda go zaciągnąć przed ołtarz :wink: ..... a o weselu wiosną lub jesienią to raczej można zapomnieć (na pewno wszystkie terminy są pozajmowane). Na pewno zrobię u Ciebie rezerwację z rocznym wyprzedzeniem :wink: :D

Posted

[quote name='Cola']Trzeba mocno trzymać kciuki :lol: Nam już dawno 5 latek stukneło.... i nic :niewiem:
Dobrze, że pierścionek już jest...hihi

tiaaa a my już prawie 7 i bez pierścionka :lol: :lol: :lol:

Posted

oj...dziewczyny mało się staracie :evilbat: Ja się już dawno temu postarałam :evilbat: Kiedyś o ślubie też była rozmowa...... (ale ja byłam młoda......jaka ja byłam głuuupia ;) )

Posted

dbsst to prawda..teraz to będę miała fotaski cud miód....
Tylko trza ustalić datę :lol: Do 2007 trochę daleko :wink:

malawaszko Mój to kiedyś chciał mnie zaciągnąć przed ołtarz, ale ja nie chciałam :evil: