jarzyna84 Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 swojego potwora karmię na zmianę suchym royalem i mokrym gotowanym (mięso+warzywa+ryż albo makaron). chciałam zapytać szczególnie osób z wrocławia i okolic, jesli karmicie psy mięsem, to gdzie je kupujecie?znacie jakiś mięsny sklep, gdzie sa przystępne ceny i macie gwarancję, że mięcho jest zawsze świeże? ja kupuję zazwyczaj w marketach, ale zdarzyło się mi już nie raz, że kupiłam, odpakowałam i padłam ze smrodu.zatem wyrzucone pieniądze.sama mięsa nie jem, więc nie wiem, gdzie się dobrze zaopatrywać.i w związku z tym tez mam troche problemu z tym, żeby ocenić, czy kupowane mięso pachnie normalnie, czy już zajeżdża. z drugiej strony wiem, że w mięsnych sklepach jest drożej jak w marketach, ale przynajmniej widzi się, co się kupuje.kto doradzi?:evil_lol: Quote
Wandalka17 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Wiem że był juz taki temat , tylko nie pamiętam gdzie dokladnie . Może ktoś podeśle linka ?/ Quote
yuki Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Jarzyna84-->swojej suce kupuję mięso( z tym, że daję jej surowe) na targowisku przy ulicy Komandorskiej. Są tam 4 stoiska z mięchem , wszystko codziennie swieże: kurczaki , indyki: korpusy, szyje, podroby, wieprzowina, cielęcina, wołowina . Jest też na tym targowisku sklep rybny ze świeżymi rybkami:loveu:moja uwielbia po prostu. NA tej samej ulicy jest też centrum handlowe Arena, pierwsze stoisko po lewej stronie od głównego wejscia ma często super rarytasy: świeże płucka , nerki , serca wołowe, ozorki , no rózne psie pyszności:) Nigdy mi się nie zdażyło kupić w tym miejscach coś nieświeżego. Raz kupiłam coś w jakims markecie i bardzo pożałowałam ,a że targ mam pod nosem i Arene też to chętnie tam chodzę. A nawet jak mieszkasz gdzieś dalej to możesz podjechaći kupić zapas i zamrozić. Ceny są ok, wydaję mi się , że i tak jest taniej niż bym kupowała karmę suchą czy mokrą, a przynajmniej widzę co pies je:)a i warzywka na tym targu są pierwsza klasa:) Quote
Recommended Posts