Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Talucha']U mnie w okolicy za to moje ukochane berny robią się modne :shake: i shih-tzu[/QUOTE]
U mnie są chyba tylko trzy berny, jeden mieszka obok mojej cioci, a dwa ma moja koleżanka ;) shih tzu też widuję
[quote name='Angi']a u mnie w okolicy nie ma nic nowego :grins:[/QUOTE]
u mnie jest nowy jorasek :grins:
[quote name='natija']biedne berny:shake:[/QUOTE]
no :(

Posted

A u mnie najwięcej jest kundelków ;)
Widuję 1 bernańczyka, 2 goldeny, 1 labek, jest też buldożek angielski i francuski, tylko 1 jamnik, no i moja sąsiadka ma beauceron'a :) A reszta to miksy jednej lub wielu ras :)

Posted

No kundelków też jest u mnie najwięcej. Ale widuję też buldożka franc, starego mopsa, dużo tych popierdółek w typie pinczera mini.

Posted (edited)

[quote name='magdabroy']Jaki zdolny tata :)[/QUOTE]
W końcu stolarz, wszystko co jest w moim mieszkaniu, tzn wszystkie meble robił on sam, a moja mam projektuje meble :)

Edited by vege*
Posted

A wicie coś o AIDI? Ostatnio obiło mi sie o uszy i szukam informacji (obszerniejszych :) ) o tej rasie.
U nas też labków dużo i berneńczyków, owczarki ogólnie są uznawane za groźne i ludzie sie ich boja i raczej na spacerach się na nie nie natkniesz...
Ale podoba mi się owczarek francuski:loveu:
No ale nie ma to tamto, nastepny psiak ze schronu będzie moim kundelaskiem :)
Jejjj, zdolnego masz tate! mój też stolarz ale sie nie mogę doprosić nawet o głupie zawieszenie szafki :roll:

Posted

[quote name='pomóżpomagać']A wicie coś o AIDI? Ostatnio obiło mi sie o uszy i szukam informacji (obszerniejszych :) ) o tej rasie.
U nas też labków dużo i berneńczyków, owczarki ogólnie są uznawane za groźne i ludzie sie ich boja i raczej na spacerach się na nie nie natkniesz...
Ale podoba mi się owczarek francuski:loveu:
No ale nie ma to tamto, nastepny psiak ze schronu będzie moim kundelaskiem :)
Jejjj, zdolnego masz tate! mój też stolarz ale sie nie mogę doprosić nawet o głupie zawieszenie szafki :roll:[/QUOTE]
Mało informacji w necie jest o tej rasie, nawet na wystawie go nie widziałam, ale wiem, że w warszawie na międzynarodowej chyba jeden był zgłoszony.

Który ow. francuski ci się podoba? :)

Dzięki :) Haha u mojego się czegoś doprosić też graniczy z cudem, wieszak na torby mi przykręcał miesiąc, ale jak dla Nuki coś robić to zawsze szybko zrobi :evil_lol:

Posted

Stojak jest super bo jest stabilny i wygodny :) Nuce się spodobał, chodzi do niego ciągle i chociaż język zamacza w wodzie :evil_lol: Nie, nie mama, znalazłam zdjęcie w internecie i pokazałam tacie, a on zrobił tak, żeby pasowało :)

Briardy są ładne, ale ta pielęgnacja trochę by mnie przerosła, wolę niufkową sierść:evil_lol: U briardów pociesza to, że nie linieją :)

Posted

[quote name='Naklejka']Super ten stojak!
Mój ojciec też tak stojak robi, że go zrobić nie umie :lol: Ale klatkę dla prosiaków zrobił w ciągu 2dni :)[/QUOTE]
Dzięki :) Taki stojak to raczej nic skomplikowanego :)

Posted

stojak bombowy :lol:

U mnie jest jakaś fala Westów :roll: dziennie to ja po 3-4 sztuki widzę :lol: yorki, maltańczyki, sznaucery, pińczery, jamniki, husky, malamuty, blabladorki, spaniele, pudle, moje kochane poczwarki tego masa jest na jednej ulicy 10 sztuk naliczyłam :roll: moje również ulubione asty & pity tego w mojej okolicy jest masa :razz:

Posted

dzięki :)

Westów tylko kilka widziałam może tak z 5, jednego ma moja ciocia :evil_lol: astów kiedyś było sporo teraz praktycznie ich u mnie nie ma, widuję dwa, ale na pewno jest ich więcej troszkę. Pudel jeden mieszkał w bloku obok mnie przez 15 lat, ale zmarł kilka lat temu. O jamników też jest u mnie sporo :lol:

Posted

A u nas Westów raczej się nie widuje shih tzu tak, maltańczyki... raczej nie ma tutaj mody na określona rasę. Na wspólne spacery przychodzą różne psy, mamy niufa :d wilczaka czechosłowackiego, haszczaka, oneczke ppiekna i mądrą, mieszankę amstafka, kundelka Reksia ( w typie Russel teriera ) dwie sunie (ogar polski czy gończy sama nie wiem :p ) i kto tam jeszcze przyjdzie :) ostatnio widziałam owczarka belgijskiego, goldenków chyba najwięcej się spotyka. No i boksery też. U nas ludzie są przewrażliwieni, psy "dzikie" nie nauczone kontaktu z innymi, no maszakra straszna....

Posted

[quote name='pomóżpomagać']A u nas Westów raczej się nie widuje shih tzu tak, maltańczyki... raczej nie ma tutaj mody na określona rasę. Na wspólne spacery przychodzą różne psy, mamy niufa :d wilczaka czechosłowackiego, haszczaka, oneczke ppiekna i mądrą, mieszankę amstafka, kundelka Reksia ( w typie Russel teriera ) dwie sunie (ogar polski czy gończy sama nie wiem :p ) i kto tam jeszcze przyjdzie :) ostatnio widziałam owczarka belgijskiego, goldenków chyba najwięcej się spotyka. No i boksery też. U nas ludzie są przewrażliwieni, psy "dzikie" nie nauczone kontaktu z innymi, no maszakra straszna....[/QUOTE]
Ale u ciebie chociaż się ludzie spotykają i psy mogą się pobawić u mnie nie dość, że ludziom się nie chce to też nie ma na to bezpiecznego miejsca :( :placz: Uważam, że w każdym mieście powinien być ogrodzony wybieg dla psów, gdzie mogłyby się bez problemu pobawić jeśli nie potrafią tak super wracać na zawołanie a było by bezpiecznie bo by nie uciekł np na jezdnię :)

Posted

U nas są 3 labki, 2 westy, 2 owczarki niemieckie, 2 beagle, 1 terrier szkocki (czasem 2, ale rzadko :evil_lol:), 1 dalmatyńczyk, 1 shih-tzu, 1 jamnik, 1 boxer, 1 staffik (czy coś w tym stylu :evil_lol:), 1 gończy polski, 1 york i mnóóóóóóstwo kundli :grins::evil_lol:

Posted

[quote name='vege*']Ale u ciebie chociaż się ludzie spotykają i psy mogą się pobawić u mnie nie dość, że ludziom się nie chce to też nie ma na to bezpiecznego miejsca :( :placz: Uważam, że w każdym mieście powinien być ogrodzony wybieg dla psów, gdzie mogłyby się bez problemu pobawić jeśli nie potrafią tak super wracać na zawołanie a było by bezpiecznie bo by nie uciekł np na jezdnię :)[/QUOTE]

No ludzie sie spotykają, jestem organizatorem tych spotkań i uwierz mi, że na poczatku to była załamka. Nikt nie przychodził... teraz już mamy 8 spacerów za sobą i zebrała się grupka 5 - 6 osób przeważnie. Nadal mało ale pomału sie rusza towarzystwo :)
Też nie mamy terenów ogrodzonych, jeżdzimy w rózne miejsca przewaznie za miasto, na jakies łaki, pola. Psy są dość posłuszne więc w razie w jednego się woła a za nim wszystkie lecą i się łapie :D

Posted

5-6 osób, ja bym się nawet z jednej cieszyła, żeby Nuka się mogła pobawić :( U mnie nawet za miasto nie ma gdzie pojechać bo wszędzie pola uprawne, więc ludzi by przegonili od razu, a jak mam jakiś fajny park to jest zaraz ruchliwa ulica :(