Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Luzia']Najgorsze że jak nie ma chipa to tak naprawdę szanse na znalezienie właściciela są znikome :([/QUOTE]
I tego się boje najbardziej, że moze go nie mieć. Chyba w 2010 roku był u mnie darmowy rok chipowania i był obowiązek zachipowania psa, ale mało kto to zrobił bo jak byłam u weta to miał mało kartek a chyba w lipcu Nukę chipowałam

[quote name='Aleksandra95']o matko!!!!![/QUOTE]
A pies na prawdę nie był wychudzony (żebra mu nie wystawały). Boję się, że to jakiś świeży przypadek bo jedna strona sierści nie była do końca przemoknięta :(

Posted

[quote name='Luzia']Najgorsze że jak nie ma chipa to tak naprawdę szanse na znalezienie właściciela są znikome :([/QUOTE]

I dlatego chip powinien być obowiązkowy :mad: I policja/straż miejska/weterynarz powinni sprawdzać na każdym kroku czy pies ma chipa, a jak nie ma to mandacik ;)

Posted

[quote name='magdabroy']I dlatego chip powinien być obowiązkowy :mad: I policja/straż miejska/weterynarz powinni sprawdzać na każdym kroku czy pies ma chipa, a jak nie ma to mandacik ;)
Mieli sprawdzać po tym darmowym chipowaniu czy pies ma chip ale jak widać odechciało się straży to robić -.-

Posted

Oj było by pięknie jak by wprowadzili obowiązkowe chipowanie psów, szczególnie tych na wsiach czy innych zadupiach :shake: to co się tam wyprawia to dopiero masakra...

Posted

[quote name='Luzia']Oj było by pięknie jak by wprowadzili obowiązkowe chipowanie psów, szczególnie tych na wsiach czy innych zadupiach :shake: to co się tam wyprawia to dopiero masakra...[/QUOTE]
właśnie byłoby...:shake:

Posted

[quote name='magdabroy']I dlatego chip powinien być obowiązkowy :mad: I policja/straż miejska/weterynarz powinni sprawdzać na każdym kroku czy pies ma chipa, a jak nie ma to mandacik ;)[/QUOTE]

ja mojemu głupkowi (znaczy weterynarz nie ja :evil_lol: ) nawet zastrzyku dać nie mogę :mad:
Już sobie wyobrażam zaczipowanie albo jego kastrację :evil_lol:
Jakieś tabletki nasenne chyba :diabloti:

Posted

[quote name='Pixeloza']ja mojemu głupkowi (znaczy weterynarz nie ja :evil_lol: ) nawet zastrzyku dać nie mogę :mad:
Już sobie wyobrażam zaczipowanie albo jego kastrację :evil_lol:
Jakieś tabletki nasenne chyba :diabloti:[/QUOTE]
A nuka przy zastrzykach jest zawsze grzeczna, gorzej przy obcinaniu paznokci, siedzi w kagańcu i trzymają ją dwie osoby (ja i mama) a wet obcina paznokcie :evil_lol:

Posted

Moje na szczęście kulturalne i jak huknę to jest spokój, Funia kiedyś się bała i skomlała, że niby tak strasznie ją boli, ale teraz jako częsta pacjentka nawet dożylne jakoś znos.
Pamir jak mu warknę siad to siedzi aż wet nie skończy a ja nie zapłacę :diabloti:

Posted

[quote name='Luzia']Moje na szczęście kulturalne i jak huknę to jest spokój, Funia kiedyś się bała i skomlała, że niby tak strasznie ją boli, ale teraz jako częsta pacjentka nawet dożylne jakoś znos.
Pamir jak mu warknę siad to siedzi aż wet nie skończy a ja nie zapłacę :diabloti:[/QUOTE]
Z Nuką nie mam tak dobrze :evil_lol:

Posted

[quote name='Luzia']otłucz dobrze przed wizytą u Weta i będzie grzeczna jak aniołek z czarnom dupkom :diabloti:
no wiesz co :diabloti: wystarczy ją opierniczyć, bić nie trzeba :evil_lol:

czy ten deszcz kiedyś się skończy? :placz:

Posted

w tym momencie tak leje już od godziny, że Nuka nawet na szybkie siku nie chce wyjść tylko się zawinęła pod poduszki :placz:

Posted

[quote name='vege*']w tym momencie tak leje już od godziny, że Nuka nawet na szybkie siku nie chce wyjść tylko się zawinęła pod poduszki :placz:[/QUOTE]

mądra psinka :evil_lol:

Posted

[quote name='Pixeloza']mam ochotę wziąć nóż i osobiście Pixelowi jajca odciąć, skoro wetka tego nei chce zrobić :mad:
Kolejna bezsenna noc i się zabiję :mdleje:[/QUOTE]
dlaczego nie chce?

Posted

[quote name='vege*']dlaczego nie chce?[/QUOTE]

Znaczy jak się ją przymusi to wykastruje, ale tak to odradza :mad:

Bo "zbyt pochopnie podejmujemy decyzję o wykastrowaniu. Piesek jest jeszcze młody i nie wiadomo jak się ułoży i czy w przyszłości też będzie tak piszczeć"...

Rozumiem, że kastracja to zabieg, ale żeby weterynarz jej odradzał?
Szczerze to wolę zaryzykować niż niańczyć 5 malutkich wescików, albo nocy nie przesypiać przez jego wycie ... :mad:

Posted

[quote name='Pixeloza']Znaczy jak się ją przymusi to wykastruje, ale tak to odradza :mad:

Bo "zbyt pochopnie podejmujemy decyzję o wykastrowaniu. Piesek jest jeszcze młody i nie wiadomo jak się ułoży i czy w przyszłości też będzie tak piszczeć"...

Rozumiem, że kastracja to zabieg, ale żeby weterynarz jej odradzał?
Szczerze to wolę zaryzykować niż niańczyć 5 malutkich wescików, albo nocy nie przesypiać przez jego wycie ... :mad:[/QUOTE]
Ja Nukę wysterylizowałam 1,5 roku temu i to była super decyzja :)

Tylko teraz na imieninach taty jak ciocia przyszła, która ma pseudosznaucerkę za 200 zł ciągle mówi "dlaczego tak okaleczyliście Nukę, teraz jest gruba i nieszczęśliwa bo nie mogła mieć szczeniaków" :mdleje" "bo ja to chcę swoją Molly dopuścić bo sterylizować się boję" :mdleje: nawet mi się już nie chciało wchodzić w tą rozmowę bo to jak grochem o ścianę, Oczywiście to ja jestem ta głupia i ta niewiedząca, bo suczka musi mieć szczeniaki, co z tego, że schroniska pękają w szwach,, psy są usypiane bo nie ma miejsca dla wszystkich, no co z tego :angryy: A i jeszcze jak powiedziałam o tych schroniskach to co usłyszałam? "Ludzi też jest dużo a ciągle się rodzą nowe dzieci" Umarłam!

Posted

[quote name='Luzia']Jak w tym wieku już taki napalony to z czasem będzie tylko gorzej ;)

Nie powiem nie.., przeżyć się da, wystarczy że się huknie, czasem da przez łeb to siedzi cicho pod stołem :diabloti:

Przedwczoraj spotkaliśmy się z Sonią i zachowywał się wzorowo... do czasu co prawda, ale godzinka spokoju była :evil_lol:
Potem zaczął ją molestować, ale jak zawsze od złej strony :roflt:

Posted

[quote name='Luzia']Jak w tym wieku już taki napalony to z czasem będzie tylko gorzej ;)[/QUOTE]
Mój królik był strasznym zboczuchem, ciągle za naszymi nogami biegał i tak śmiesznie chrumkał :evil_lol: