Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magdabroy napisał(a):
Takie sukcesy, że bez linki?

Powiem, że jest ogromna różnica. Dziś nikogo nie było to ją na chwilę spuściłam :) Jak śnieg stopnieje to znowu będę chodziła na te drugie wielkie łąki :multi:

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jednak linkę mam przy sobie zawsze tak dla pewności, jak ktoś sobie biega czy jest z innym psem to dla własnego komfortu psychicznego jej przypinam tak na wszelki wypadek. Jednak ostatnio właśnie było sporo ludzi biegających, nawet ludzie na rowerach, kazałam jej usiąść i czekać, aż przebiegną/przejadą obok nas i będziemy mogły iść dalej :) Bardzo ładnie reagowała na komendy, nawet poznała nowego kolegę Reksa, małego śmiesznego shih-tzu, który miał normalnego właściciela i nie zabierał psa z przerażeniem w oczach przed Nuką bo ona większa :lol:

Posted

vege* napisał(a):
Wiem :loveu: Ale dla innych przewrażliwionych właścicieli małych psów może wydawać się spora :evil_lol:

A nie przyjdzie do głowy właścicielom miniatur, że Nuka już jadła swoją porcję jedzenia, więc nie zagraża krasnalowi? :siara: :lol:

Posted

Ty$ka napisał(a):
A nie przyjdzie do głowy właścicielom miniatur, że Nuka już jadła swoją porcję jedzenia, więc nie zagraża krasnalowi? :siara: :lol:

Oni nie muszą wiedzieć, że Nuka je ok 17 :diabloti:
Nuka żadnemu psu nie zagraża dopóki ten nie chce jej czegoś zrobić, wtedy może być problem :shake:

Posted

Łoszz szmat czasu mnie tu nie było.... :oops:

jak takie małe sukcesy cieszą :loveu:
Moje biegają z linką, ale luźno puszczoną.. prędzej dogonię linkę niż psa :diabloti:

Ale ładne szelki :loveu:

Posted

kalyna napisał(a):
Łoszz szmat czasu mnie tu nie było.... :oops:

jak takie małe sukcesy cieszą :loveu:
Moje biegają z linką, ale luźno puszczoną.. prędzej dogonię linkę niż psa :diabloti:

Ale ładne szelki :loveu:

Cześć :loveu:
dokładnie, taka mała rzecz, a cieszy :loveu:
właśnie o to mi chodziło :diabloti:
dzięki :) szelki mam już rok, dostała w tamtym roku na urodziny, zamówiłam u 4pawz, były tanie (z przesyłką, podwójną taśmą + ozdobna taśma chyba 22 zł), a to moje ulubione szelki :loveu:

Posted

vege* napisał(a):
Cześć :loveu:
dokładnie, taka mała rzecz, a cieszy :loveu:
właśnie o to mi chodziło :diabloti:
dzięki :) szelki mam już rok, dostała w tamtym roku na urodziny, zamówiłam u 4pawz, były tanie (z przesyłką, podwójną taśmą + ozdobna taśma chyba 22 zł), a to moje ulubione szelki :loveu:

ahhh się rozumiemy :D
oooo to super okazja :loveu: mi się bardzo szelki podobają i są wygodne, ale nie chce mi się ich ubierać.. nawet wtedy kiedy powinnam to nie ubieram i złoszczę się sama na siebie...

Posted

kalyna napisał(a):
ahhh się rozumiemy :D
oooo to super okazja :loveu: mi się bardzo szelki podobają i są wygodne, ale nie chce mi się ich ubierać.. nawet wtedy kiedy powinnam to nie ubieram i złoszczę się sama na siebie...

4pawz ma tanie norwegi :) ten typ szelek się bardzo szybko zakłada i wg mnie szelki są bezpieczniejsze jak pies biegnie a ty nadeptujesz na linkę, żeby psa zatrzymać, może przy owczarkach lepiej jest jak mają obrożę, bo są większe od Nuki :)

Posted

vege* napisał(a):
4pawz ma tanie norwegi :) ten typ szelek się bardzo szybko zakłada i wg mnie szelki są bezpieczniejsze jak pies biegnie a ty nadeptujesz na linkę, żeby psa zatrzymać, może przy owczarkach lepiej jest jak mają obrożę, bo są większe od Nuki :)

pies na szelkach który ma przypiętą linkę, to się w nią nie pląta.. wczoraj sprawdziłam :diabloti: no i tak nie ciągnie....
Ale też pies powinien mieć do innej pracy, inny rodzaj szelek, aby wiedział czego w danej sytuacji od niego oczekuję.. no i tu mam problem, bo ja mam niechcemisie... nooo i potem pies ma sieczkę w głowie przeze mnie :angryy:

ja na razie o norwegach nie myślę, bo najpierw muszę zrobić inne ważniejsze psie zakupy.. jak np. obroże, czy aporty :lol: poza tym choruję na Juliusy, przy czym stwierdzam, że nie są mi one aż tak potrzebne :lol:

Posted

kalyna napisał(a):
pies na szelkach który ma przypiętą linkę, to się w nią nie pląta.. wczoraj sprawdziłam :diabloti: no i tak nie ciągnie....
Ale też pies powinien mieć do innej pracy, inny rodzaj szelek, aby wiedział czego w danej sytuacji od niego oczekuję.. no i tu mam problem, bo ja mam niechcemisie... nooo i potem pies ma sieczkę w głowie przeze mnie :angryy:

ja na razie o norwegach nie myślę, bo najpierw muszę zrobić inne ważniejsze psie zakupy.. jak np. obroże, czy aporty :lol: poza tym choruję na Juliusy, przy czym stwierdzam, że nie są mi one aż tak potrzebne :lol:

Ja z Nuką żadnych sportów nie ćwiczę więc problemu nie mam, ale wiem o co ci chodzi ;):lol:

Mmm zrobiłam sobie na obiad pyszny razowy makaron ze szpinakiem i żółtym serem :loveu::loveu::loveu:

Posted

magdabroy napisał(a):
Daj przepis ;)

Żadna filozofia :evil_lol:
Gotujesz makaron, szpinak wrzucasz na patelnię i podsmażasz. Ugotowany makaron dodajesz do szpinaku i przyprawiasz wedle uznania, na koniec na wierzch sypiesz starty żółty ser i gotowe :evil_lol: Danie szybkie bo jak ze szkoły wracam to zazwyczaj jestem głodna więc muszę coś na szybko sobie zawsze zrobić :eviltong:

Posted

szpinak jest bleeee:evil_lol:
Magda, jak moja siora robila takie cos to ser rozpuszczal sie calkowicie i sie fajnie ciągnął :)

podziwiam wszystkich wlascicieli psów, którzy uzywaja linek na spacerach ;) ja spuszczam psa ze smyczy i niech se leci gdzie chce, bylebym miala go w zasiegu wzroku i byleby wrocil. troche nieodpowiedzialne, ale bardzo praktyczne:diabloti:

Posted

monika15 napisał(a):
nieee, szpinak jest bleee:eviltong: pieczarki są mniam:lol:

Pieczarki też są mniami ;) Najbardziej lubię w zalewie ziołowej z serem feta :loveu:

Posted

monika15 napisał(a):

podziwiam wszystkich wlascicieli psów, którzy uzywaja linek na spacerach ;) ja spuszczam psa ze smyczy i niech se leci gdzie chce, bylebym miala go w zasiegu wzroku i byleby wrocil. troche nieodpowiedzialne, ale bardzo praktyczne:diabloti:

ja mam zbyt słabe nerwy na takie akcje :diabloti:
znając moje szczęście, to znalazłyby jakiś ślad i poszłyby w długą :angryy:
dopóki nie będą odwoływane od silnych bodźców, zapomną o bieganiu samopas.. :)

Posted

magdabroy napisał(a):
Pieczarki też są mniami ;) Najbardziej lubię w zalewie ziołowej z serem feta :loveu:

fajnie brzmi :) nigsy czegos takieo nie jadlam. jaki jest na to przepis? :)

Posted

monika15 napisał(a):

Kupuję gotowe w słoiczkach ;)
Poszukaj w jakimś hipermarkecie, na lodówkach, bo czasem można znaleźć takie specjały w plastikowych pojemniczkach ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
A ten ser rozpuści się całkowicie czy nie bardzo?

jeśli zetrzesz na tej drobnej to tak :)

monika15 napisał(a):
szpinak jest bleeee:evil_lol:
Magda, jak moja siora robila takie cos to ser rozpuszczal sie calkowicie i sie fajnie ciągnął :)

szpinak jest super i brokułki też :loveu:

No ja na to sobie zbytnio pozwolić nie mogę gdy w pobliżu są mężczyźni, Nuka nielubi ich, kobiety akceptuje ;)

magdabroy napisał(a):
Szpinak jest mniami :loveu:

:loveu:

dOgLoV napisał(a):
ale smakowite to danie :lol: mniami :lol:

A ile roboty przy nim:evil_lol:

monika15 napisał(a):
nieee, szpinak jest bleee:eviltong: pieczarki są mniam:lol:

i to i to jest mniami :eviltong:

magdabroy napisał(a):

Nie jadłam, daj przepis :evil_lol:

kalyna napisał(a):
ja mam zbyt słabe nerwy na takie akcje :diabloti:
znając moje szczęście, to znalazłyby jakiś ślad i poszłyby w długą :angryy:
dopóki nie będą odwoływane od silnych bodźców, zapomną o bieganiu samopas.. :)

o właśnie :)

monika15 napisał(a):

moze jak będziemy grzeczne to nam Magda przepis da :razz: