vege* Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 magdabroy napisał(a):Takie sukcesy, że bez linki? Powiem, że jest ogromna różnica. Dziś nikogo nie było to ją na chwilę spuściłam :) Jak śnieg stopnieje to znowu będę chodziła na te drugie wielkie łąki :multi: Quote
*Magda* Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Fajnie, że Nuka może mieć trochę "wolności" :) Quote
vege* Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Jednak linkę mam przy sobie zawsze tak dla pewności, jak ktoś sobie biega czy jest z innym psem to dla własnego komfortu psychicznego jej przypinam tak na wszelki wypadek. Jednak ostatnio właśnie było sporo ludzi biegających, nawet ludzie na rowerach, kazałam jej usiąść i czekać, aż przebiegną/przejadą obok nas i będziemy mogły iść dalej :) Bardzo ładnie reagowała na komendy, nawet poznała nowego kolegę Reksa, małego śmiesznego shih-tzu, który miał normalnego właściciela i nie zabierał psa z przerażeniem w oczach przed Nuką bo ona większa :lol: Quote
vege* Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Wiem :loveu: Ale dla innych przewrażliwionych właścicieli małych psów może wydawać się spora :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 vege* napisał(a):Wiem :loveu: Ale dla innych przewrażliwionych właścicieli małych psów może wydawać się spora :evil_lol: A nie przyjdzie do głowy właścicielom miniatur, że Nuka już jadła swoją porcję jedzenia, więc nie zagraża krasnalowi? :siara: :lol: Quote
vege* Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Ty$ka napisał(a):A nie przyjdzie do głowy właścicielom miniatur, że Nuka już jadła swoją porcję jedzenia, więc nie zagraża krasnalowi? :siara: :lol: Oni nie muszą wiedzieć, że Nuka je ok 17 :diabloti: Nuka żadnemu psu nie zagraża dopóki ten nie chce jej czegoś zrobić, wtedy może być problem :shake: Quote
kalyna Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Łoszz szmat czasu mnie tu nie było.... :oops: jak takie małe sukcesy cieszą :loveu: Moje biegają z linką, ale luźno puszczoną.. prędzej dogonię linkę niż psa :diabloti: Ale ładne szelki :loveu: Quote
vege* Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 kalyna napisał(a):Łoszz szmat czasu mnie tu nie było.... :oops: jak takie małe sukcesy cieszą :loveu: Moje biegają z linką, ale luźno puszczoną.. prędzej dogonię linkę niż psa :diabloti: Ale ładne szelki :loveu: Cześć :loveu: dokładnie, taka mała rzecz, a cieszy :loveu: właśnie o to mi chodziło :diabloti: dzięki :) szelki mam już rok, dostała w tamtym roku na urodziny, zamówiłam u 4pawz, były tanie (z przesyłką, podwójną taśmą + ozdobna taśma chyba 22 zł), a to moje ulubione szelki :loveu: Quote
kalyna Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 vege* napisał(a):Cześć :loveu: dokładnie, taka mała rzecz, a cieszy :loveu: właśnie o to mi chodziło :diabloti: dzięki :) szelki mam już rok, dostała w tamtym roku na urodziny, zamówiłam u 4pawz, były tanie (z przesyłką, podwójną taśmą + ozdobna taśma chyba 22 zł), a to moje ulubione szelki :loveu: ahhh się rozumiemy :D oooo to super okazja :loveu: mi się bardzo szelki podobają i są wygodne, ale nie chce mi się ich ubierać.. nawet wtedy kiedy powinnam to nie ubieram i złoszczę się sama na siebie... Quote
vege* Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 kalyna napisał(a):ahhh się rozumiemy :D oooo to super okazja :loveu: mi się bardzo szelki podobają i są wygodne, ale nie chce mi się ich ubierać.. nawet wtedy kiedy powinnam to nie ubieram i złoszczę się sama na siebie... 4pawz ma tanie norwegi :) ten typ szelek się bardzo szybko zakłada i wg mnie szelki są bezpieczniejsze jak pies biegnie a ty nadeptujesz na linkę, żeby psa zatrzymać, może przy owczarkach lepiej jest jak mają obrożę, bo są większe od Nuki :) Quote
kalyna Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 vege* napisał(a):4pawz ma tanie norwegi :) ten typ szelek się bardzo szybko zakłada i wg mnie szelki są bezpieczniejsze jak pies biegnie a ty nadeptujesz na linkę, żeby psa zatrzymać, może przy owczarkach lepiej jest jak mają obrożę, bo są większe od Nuki :) pies na szelkach który ma przypiętą linkę, to się w nią nie pląta.. wczoraj sprawdziłam :diabloti: no i tak nie ciągnie.... Ale też pies powinien mieć do innej pracy, inny rodzaj szelek, aby wiedział czego w danej sytuacji od niego oczekuję.. no i tu mam problem, bo ja mam niechcemisie... nooo i potem pies ma sieczkę w głowie przeze mnie :angryy: ja na razie o norwegach nie myślę, bo najpierw muszę zrobić inne ważniejsze psie zakupy.. jak np. obroże, czy aporty :lol: poza tym choruję na Juliusy, przy czym stwierdzam, że nie są mi one aż tak potrzebne :lol: Quote
vege* Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 kalyna napisał(a):pies na szelkach który ma przypiętą linkę, to się w nią nie pląta.. wczoraj sprawdziłam :diabloti: no i tak nie ciągnie.... Ale też pies powinien mieć do innej pracy, inny rodzaj szelek, aby wiedział czego w danej sytuacji od niego oczekuję.. no i tu mam problem, bo ja mam niechcemisie... nooo i potem pies ma sieczkę w głowie przeze mnie :angryy: ja na razie o norwegach nie myślę, bo najpierw muszę zrobić inne ważniejsze psie zakupy.. jak np. obroże, czy aporty :lol: poza tym choruję na Juliusy, przy czym stwierdzam, że nie są mi one aż tak potrzebne :lol: Ja z Nuką żadnych sportów nie ćwiczę więc problemu nie mam, ale wiem o co ci chodzi ;):lol: Mmm zrobiłam sobie na obiad pyszny razowy makaron ze szpinakiem i żółtym serem :loveu::loveu::loveu: Quote
*Magda* Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 vege* napisał(a): Mmm zrobiłam sobie na obiad pyszny razowy makaron ze szpinakiem i żółtym serem :loveu::loveu::loveu: Daj przepis ;) Quote
vege* Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 magdabroy napisał(a):Daj przepis ;) Żadna filozofia :evil_lol: Gotujesz makaron, szpinak wrzucasz na patelnię i podsmażasz. Ugotowany makaron dodajesz do szpinaku i przyprawiasz wedle uznania, na koniec na wierzch sypiesz starty żółty ser i gotowe :evil_lol: Danie szybkie bo jak ze szkoły wracam to zazwyczaj jestem głodna więc muszę coś na szybko sobie zawsze zrobić :eviltong: Quote
*Magda* Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 A ten ser rozpuści się całkowicie czy nie bardzo? Quote
monika15 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 szpinak jest bleeee:evil_lol: Magda, jak moja siora robila takie cos to ser rozpuszczal sie calkowicie i sie fajnie ciągnął :) podziwiam wszystkich wlascicieli psów, którzy uzywaja linek na spacerach ;) ja spuszczam psa ze smyczy i niech se leci gdzie chce, bylebym miala go w zasiegu wzroku i byleby wrocil. troche nieodpowiedzialne, ale bardzo praktyczne:diabloti: Quote
monika15 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 magdabroy napisał(a):Szpinak jest mniami :loveu: nieee, szpinak jest bleee:eviltong: pieczarki są mniam:lol: Quote
*Magda* Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 monika15 napisał(a):nieee, szpinak jest bleee:eviltong: pieczarki są mniam:lol: Pieczarki też są mniami ;) Najbardziej lubię w zalewie ziołowej z serem feta :loveu: Quote
kalyna Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 monika15 napisał(a): podziwiam wszystkich wlascicieli psów, którzy uzywaja linek na spacerach ;) ja spuszczam psa ze smyczy i niech se leci gdzie chce, bylebym miala go w zasiegu wzroku i byleby wrocil. troche nieodpowiedzialne, ale bardzo praktyczne:diabloti: ja mam zbyt słabe nerwy na takie akcje :diabloti: znając moje szczęście, to znalazłyby jakiś ślad i poszłyby w długą :angryy: dopóki nie będą odwoływane od silnych bodźców, zapomną o bieganiu samopas.. :) Quote
monika15 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 magdabroy napisał(a):Pieczarki też są mniami ;) Najbardziej lubię w zalewie ziołowej z serem feta :loveu: fajnie brzmi :) nigsy czegos takieo nie jadlam. jaki jest na to przepis? :) Quote
*Magda* Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 monika15 napisał(a):fajnie brzmi :) nigsy czegos takieo nie jadlam. jaki jest na to przepis? :) Kupuję gotowe w słoiczkach ;) Poszukaj w jakimś hipermarkecie, na lodówkach, bo czasem można znaleźć takie specjały w plastikowych pojemniczkach ;) Quote
vege* Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 magdabroy napisał(a):A ten ser rozpuści się całkowicie czy nie bardzo? jeśli zetrzesz na tej drobnej to tak :) monika15 napisał(a):szpinak jest bleeee:evil_lol: Magda, jak moja siora robila takie cos to ser rozpuszczal sie calkowicie i sie fajnie ciągnął :) podziwiam wszystkich wlascicieli psów, którzy uzywaja linek na spacerach ;) ja spuszczam psa ze smyczy i niech se leci gdzie chce, bylebym miala go w zasiegu wzroku i byleby wrocil. troche nieodpowiedzialne, ale bardzo praktyczne:diabloti: szpinak jest super i brokułki też :loveu: No ja na to sobie zbytnio pozwolić nie mogę gdy w pobliżu są mężczyźni, Nuka nielubi ich, kobiety akceptuje ;) magdabroy napisał(a):Szpinak jest mniami :loveu: :loveu: dOgLoV napisał(a):ale smakowite to danie :lol: mniami :lol: A ile roboty przy nim:evil_lol: monika15 napisał(a):nieee, szpinak jest bleee:eviltong: pieczarki są mniam:lol: i to i to jest mniami :eviltong: magdabroy napisał(a):Pieczarki też są mniami ;) Najbardziej lubię w zalewie ziołowej z serem feta :loveu: Nie jadłam, daj przepis :evil_lol: kalyna napisał(a):ja mam zbyt słabe nerwy na takie akcje :diabloti: znając moje szczęście, to znalazłyby jakiś ślad i poszłyby w długą :angryy: dopóki nie będą odwoływane od silnych bodźców, zapomną o bieganiu samopas.. :) o właśnie :) monika15 napisał(a):fajnie brzmi :) nigsy czegos takieo nie jadlam. jaki jest na to przepis? :) moze jak będziemy grzeczne to nam Magda przepis da :razz: Quote
Recommended Posts