*Magda* Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Cudny misio :loveu: Trzymam kciuki za domek ;) A co u Nuki? Quote
vege* Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 shera9 napisał(a):ładne zdjęcia :) dzięki ;-) tak na prawdę to nawet nie ma co chwalić bo są robione telefonem ;-) Aleksandra95 napisał(a):ajj, piękny . oby domek znalazł.:) Na pewno szybko znajdzie, moja sorka już o to zadba :evil_lol: Ma dar przekonujący :loveu: shera9 napisał(a):powodzenia w szukaniu domka:D Dzięki :-) magdabroy napisał(a):Cudny misio :loveu: Trzymam kciuki za domek ;) A co u Nuki? Tak cudny :loveu: Co u Nuki? Dzień jak co dzień, je, śpi, chodzi na spacery, bawi się i od nowa, je śpi itd itd :evil_lol: shera9 napisał(a):Trzymamy kciuki::P :-) Quote
vege* Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Chciałam poinformować, że psiak jest już bezpieczny u mojej nauczycielki ;-) Dziś w końcu udało nam się go złapać, ale jest tak przestraszony i zestresowany, że dostał strasznego rozwolnienia, na razie u niego nie byłam, bo nie chcę go stresować jeszcze bardziej. Przejdę się do niego za ok 2 dni, żeby się trochę oswoił z nowym miejscem, pomogę go wykąpać i zacznę go uczyć normalnego funkcjonowania w świecie ;-) Quote
*Magda* Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 To fajnie, że psiak ma dach nad głową, pełną miskę i ludzi, którzy o niego zadbają :) Quote
vege* Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 magdabroy napisał(a):To fajnie, że psiak ma dach nad głową, pełną miskę i ludzi, którzy o niego zadbają :) No też się cieszę, teraz będzie już tylko lepiej :-) Quote
vege* Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 Psiak coraz bardziej się przekonuje do pani Ani ;-) Jej męża się na razie boi, ale to nie ma się co dziwić bo dopiero co wczoraj przyjechał. Pani Ania tak go pokochała że prawdopodobnie go nie odda i zostanie u niej :loveu: Jeśli tak się stanie to psiak będzie miał najlepszy dom jaki sobie mógł wymarzyć :loveu: Ogólnie coraz śmielej podchodzi do człowieka, ale nadal nie macha ogonkiem i ma bardzo smutne oczka, ale ja wiem, że będzie z niego wspaniały pies, bo jest bardzo łagodny, potrzeba tylko czasu ;-) Quote
omry Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Super :) Oby piecho się szybko odnalazł w nowej sytuacji. Quote
vege* Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 Ty$ka napisał(a):Masz wspaniałą nauczycielkę :) Wiem o tym :-) omry napisał(a):Super :) Oby piecho się szybko odnalazł w nowej sytuacji. Też mam taką nadzieję :-) Żeby tylko go odżywić, wykąpać, wyczesać i trochę popracować nad jego psychiką to będzie z niego wspaniały pies :loveu: Quote
shera9 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 On wygląda jak niufek z wielkości czy mi się zdaje;) Quote
vege* Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 shera9 napisał(a):On wygląda jak niufek z wielkości czy mi się zdaje;) Wielkością jest chyba troszkę mniejszy od niufka, jest coś jak samiec ONka ;-) On jest na żywo bardzo podobny do mieszańca niufka ;-) Quote
Daga&Maks Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 dobrze że są jeszcze ludzie, którzy nie zostawią psa w potrzebie :) Psiak piękny Quote
Talucha Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Świetny psiak, faktycznie do niufka podobny :) Super jak zostanie u Twojej nauczycielki :D Quote
vege* Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 dagaa111 napisał(a):dobrze że są jeszcze ludzie, którzy nie zostawią psa w potrzebie :) Psiak piękny No mnie też to cieszy, że jeszcze są tacy ludzie na tym świecie co nie zostawią psa w potrzebie ;-) Talucha napisał(a):Świetny psiak, faktycznie do niufka podobny :) Super jak zostanie u Twojej nauczycielki :D Tzn. nie wiadomo na 100% czy zostanie bo pani Ania powiedziała, że odda go tylko do lepszego domu niż jest u niej, a znając ją to go tak pokocha, o ile już nie jest w nim zakochana po uszy, że nie ważne jak super dom by mu znalazła to i tak 'coś' wyszuka u danej osoby i psiak zostanie z nią mimo, że ma już 3 inne psy i 2 kotki :evil_lol: Wszystko zgarnięte z ulicy ;-) Quote
vege* Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 A my żyjemy i jesteśmy nieszczęśliwi, że zostaliśmy obudzeni :evil_lol: Quote
Daga&Maks Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 magdabroy napisał(a):To może troszkę więcej zdjęć :cool3: popieram :cool3: Quote
vege* Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 magdabroy napisał(a):To może troszkę więcej zdjęć :cool3: dagaa111 napisał(a):popieram :cool3: Wieczorem jak się chłodniej zrobi to jakieś zdj jej zrobię bo chyba nie chcecie znowu oglądać jak Nuka śpi? :evil_lol: Powiem wam, że mimo, że Nuka nadal chodzi na lince (ponieważ podbiega do rowerzystów), to słucha się rewelacyjnie, właśnie dopóki nie ma kogoś na rowerze :-) Wczoraj szedł przed nami pies z właścicielem na smyczy, to Nuka go zauważyła i stanęła, ale powiedziałam 'nie wolno' i dalej zaczęła wąchać trawkę :-) Jak ją oduczyć tego podbiegania do rowerów? Bo jak rower przejeżdża koło nas to każę jej siedzieć i pcham w nią smaczki i mówię 'dobra Nusia', może są jakieś inne skuteczniejsze sposoby? A i jeszcze jedno, linkę skróciłam już z 10m na 5 m, bo czytałam, że co jakiś czas warto skracać tą linkę, żeby było jej jak najmniej, aż w końcu nie będzie jej wcale :-) Quote
Daga&Maks Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 chyba właśnie najlepszym sposobem jest właśnie odwrócenie uwagi i nagradzanie. Najlepiej wypracować taki łańcuch zachowań, że rower=smakołyk, pies zamiast za rowerem w końcu pójdzie do właściciela po nagrodę. Quote
vege* Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 [quote name='dagaa111']chyba właśnie najlepszym sposobem jest właśnie odwrócenie uwagi i nagradzanie. Najlepiej wypracować taki łańcuch zachowań, że rower=smakołyk, pies zamiast za rowerem w końcu pójdzie do właściciela po nagrodę. No to będę tak dalej próbować :-) Mam, aż 3 zdj :evil_lol: Quote
*Magda* Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 http://img685.imageshack.us/img685/2829/img20120624006.jpg jaka szczęśliwa mordka :loveu: Quote
Recommended Posts