vege* Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 Ja z molosów oczywiście Niufki na 1 miejscu :loveu: a tak nie pokolei to berneńczyki, cane corso, dogi niem, dogi de bordeaux, landseery, leonbergery, mastify ang i neapolitańskie, no i rottki, shar-pei'e ;-) z owczarków to DONki, szkockie collie długowłose, bearded collie, bobtail, biały szwajcarski no i corgi ;-) Quote
omry Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Ja tam nie lubię psów z długim włosem, więc niufki czy leosie odpadają z góry :) Dogo canario bardzo lubię, ale to takie ociężałe jest w porównaniu do amstaffa na przykład, a ja lubię właśnie takie sprawne psiaki :) Quote
vege* Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 A ja właśnie kocham te długowłose, puchate kule :loveu: ale takim obwisłym mastifem ang czy dogiem niem nie pogardziłabym ;-) krótkiego włosa nie lubię z tego względu, że jak wypada to się wbija we wszystko i kuje :/ Quote
omry Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 vege* napisał(a):A ja właśnie kocham te długowłose, puchate kule :loveu: ale takim obwisłym mastifem ang czy dogiem niem nie pogardziłabym ;-) krótkiego włosa nie lubię z tego względu, że jak wypada to się wbija we wszystko i kuje :/ No co Ty :) Iwana włosy może się wbijają, ale jest wyczesywany i jest ich bardzo mało i nie kują :) Quote
vege* Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 omry napisał(a):No co Ty :) Iwana włosy może się wbijają, ale jest wyczesywany i jest ich bardzo mało i nie kują :) Nuka ma krótkie ale miękkie włosy i one fakt nie kują, ale ciocia miała kiedyś boksera i jego włosy były były straszne. Inna ciocia ma shar-pei'a i to jest tragedia, włos twardy, nawet w dotyku nie należy do najmilszych, i jak w skarpetki się powczepia to nawet nie wiesz jak stopy swędzą :evil_lol: Quote
kalyna Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 To u mnie nr 1 to ONy i DONy :loveu: potem dłuuugo, długo nic i coś mi się zaczęły staffiki podobać :roll: tzn. nie tak bardzo wygląd jak charakter...z tego co czytałam, oglądałam.. na żywo z żadnym nie obcowałam.. tylko jednego na wystawie głaskałam i był super... a potem kundelki takie do ok. max 40cm w kłębie ;) Quote
omry Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 DONy uwielbiam, ale tylko z wyglądu. Cuda chodzące :loveu: Quote
vege* Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 kalyna napisał(a):To u mnie nr 1 to ONy i DONy :loveu: potem dłuuugo, długo nic i coś mi się zaczęły staffiki podobać :roll: tzn. nie tak bardzo wygląd jak charakter...z tego co czytałam, oglądałam.. na żywo z żadnym nie obcowałam.. tylko jednego na wystawie głaskałam i był super... a potem kundelki takie do ok. max 40cm w kłębie ;) Ja ogólnie wolę duże/olbrzymie psy ;-) wyjątek robię tylko dla buldoga francuskiego, kocham te psiaki :loveu: omry napisał(a):DONy uwielbiam, ale tylko z wyglądu. Cuda chodzące :loveu: A ja bardzo lubię charakter DONków, obcowałam z jednym pseudoDONkiem (był przepiękny to fakt, no i ogromny jakieś 73 cm w kłębie) ok 3 dni bo mój wujek miał go na tymczasie, długa historia, nie wiem czy chce się wam ją czytać :lol: W każdym bądź razie pies miał dopiero równy rok, a był tak cholernie mądry, że ja takiego psa jeszcze nie spotkałam :O Przez niego mam sentyment do tych psów, jednak przykro mi się robi jak widzę, takie z strasznie opuszczonymi zadami :( Quote
Talucha Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 vege* mamy podobnie, ja właśnie molosy, wielkie i kudłate kocham najbardziej :D (berneńczyk numer 1 :loveu:) Ale właśnie też dogiem bym nie pogardziła, a z małych tak samo mi się buldożki francuskie podobają :) Owczarki też bardzo lubię :D Quote
Daga&Maks Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 ja za to lubię psy nieduże i zwinne, molosy są mi w sumie obojętne, trochę za duże i ciężkie jak na mój gust :D a z TTB najbardziej lubię staffiki, świetne są :loveu: Quote
vege* Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 Talucha napisał(a):vege* mamy podobnie, ja właśnie molosy, wielkie i kudłate kocham najbardziej :D (berneńczyk numer 1 :loveu:) Ale właśnie też dogiem bym nie pogardziła, a z małych tak samo mi się buldożki francuskie podobają :) Owczarki też bardzo lubię :D Widzę, że masz bardzo dobry gust :evil_lol: dagaa111 napisał(a):ja za to lubię psy nieduże i zwinne, molosy są mi w sumie obojętne, trochę za duże i ciężkie jak na mój gust :D a z TTB najbardziej lubię staffiki, świetne są :loveu: Ja staffiki tylko ze zdjęć i opisów znam, na żywo nie spotkałam, bo nawet na wystawach za nimi się nie oglądałam ;-) Wg mnie im większy pies tym lepszy :loveu: Quote
*Magda* Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 vege* napisał(a):Wg mnie im większy pies tym lepszy :loveu: Święta racja :) Dlatego kiedyś kupię sobie doga niemieckiego :loveu: Quote
vege* Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 magdabroy napisał(a):Święta racja :) Dlatego kiedyś kupię sobie doga niemieckiego :loveu: Pamiętaj, że błękitne są najpiękniejsze, no i arlekiny :loveu: Quote
vege* Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 omry napisał(a):Arlekiny :loveu: No i płaszczki! magdabroy napisał(a):O tak, błękitny :loveu: Miło, że się ze mną zgadzacie :loveu: Quote
*Magda* Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='Bernese']Wszystkiego najlepszego Basiu! :tort:[/QUOTE] Ktoś tu ma urodziny :crazyeye: Sto lat, sto lat :BIG: Quote
vege* Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='Bernese']Wszystkiego najlepszego Basiu! :tort:[/QUOTE] dziękuję bardzo :loveu: [quote name='magdabroy']Ktoś tu ma urodziny :crazyeye: Sto lat, sto lat :BIG:[/QUOTE] tak, 18-ste już :lol: dziękuję :loveu: Quote
*Magda* Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='vege*']tak, 18-ste już :lol: dziękuję :loveu:[/QUOTE] Kobiety mają wiecznie 18 lat :evil_lol: Quote
vege* Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='magdabroy']Kobiety mają wiecznie 18 lat :evil_lol:[/QUOTE] Może to i racja :evil_lol: Quote
vege* Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='Aleksandra95']a jak tam chemia ? ;)[/QUOTE] A całkiem spoko, odpuściła mi tą poprawkę i powiedziała, że mam mieć takie ok oceny w drugim semestrze ;-) Quote
Recommended Posts