vege* Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Mam aż jedno zdjęcie :lol: ale to dlatego, że jest straszny wiatr, zimno i do tego pada taki śnieg, że ręce zamarzają od trzymania telefonu Quote
vege* Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 [quote name='DemonOna']trzeba rękawiczki nosić[/QUOTE] Noszę, ale właśnie po tym zdjęciu mój telefon zanurkował w śniegu :angryy: Quote
vege* Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 [quote name='magdabroy']Ładną Nuka ma obróżkę :)[/QUOTE] Dziękujemy :-) To obroża testowa od Corse, testujemy ją jak się zachowuje w różnych warunkach :-) Quote
borysova Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Jak fajnie jej sterczą uszka :D Jak narzekasz na śnieg to się zamień ze mną - totalna ciapa :cool3: Quote
vege* Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 [quote name='borysova']Jak fajnie jej sterczą uszka :D Jak narzekasz na śnieg to się zamień ze mną - totalna ciapa :cool3:[/QUOTE] No uszka i jej ogonek robią furorę na osiedlu :evil_lol: Nie to żebym narzekała na śnieg, tylko na to, że telefon mi w nim zanurkował, a oderwała mi się niechcący zasłonka od wejścia ładowarki i jak na złość śnieg wpadł akurat w te wejście :angryy: ale działa na szczęście :multi: Quote
vege* Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Zobaczcie co znalazłam na starej płycie ze zdjęciami :( Moje maleństwo najpiękniejsze, 7.09 miną już 3 lata jak Ciebie nie ma :( Quote
*Magda* Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='vege*'] http://img202.imageshack.us/img202/5695/zdjcia0113.jpg Kłapouszek :loveu: Quote
vege* Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 [quote name='magdabroy']Kłapouszek :loveu:[/QUOTE] :loveu: Stefan był super, zachowywał się jak piesek, biegał za człowiekiem (był jak cień), reagował na imię, bawił się, załatwiał się do kuwetki, chciałabym kiedyś uratować króliczka z fundacji SPK, bo to na prawdę wspaniałe futerka :loveu: Quote
*Magda* Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Króliczka miałam tylko jednego, więc nie mam dużego doświadczenia. Ale za to świnki morskie i szczurki to jak najbardziej :loveu: Moja ostatnia świnka lubiała leżeć na mojej klacie i lizać mnie po ustach :D Dawała mi buziaki :) A szczury to piły ze mną z jednego kubka ;) Quote
vege* Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 [quote name='magdabroy']Króliczka miałam tylko jednego, więc nie mam dużego doświadczenia. Ale za to świnki morskie i szczurki to jak najbardziej :loveu: Moja ostatnia świnka lubiała leżeć na mojej klacie i lizać mnie po ustach :D Dawała mi buziaki :) A szczury to piły ze mną z jednego kubka ;)[/QUOTE] Ja też miałam tylko jednego króliczka, tylko Stefanka, ale miałam go 7 lat. Szczury też są super, mimo, ze nie miałam nigdy, ale mój znajomy miał szczurzynkę Julkę i bardzo mi się spodobały te zwierzaki chyba przez to, ze Julka tak uroczo mi siedziała na ramieniu :loveu: Quote
*Magda* Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Ja uwielbiałam moje szczury :loveu: Na noc zostawiałam otwartą klatkę i mój szczurek odwiedzał wszystkie łóżka w nocy (co wkurzało moich braci :evil_lol:), ale zawsze rano był u mnie :loveu: I bardzo dobrze dogadywał się z moją świnką morską, pomimo tego, że prezentowali dwa tak różne gatunki :) Quote
borysova Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Uroczy pyszczek :) Nie miałam nigdy królika, ale miałam dwa chomiki i szczerze mówiąc nie dogadywałam się z nimi. No ale zwierzątko większe czy mniejsze to zawsze szczęście w domu i zawsze smutno gdy odchodzi... Quote
vege* Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Nuka po sterylizacji czuje się już bardzo dobrze, szwy zdjęte były w poprzedni czwartek, jest tylko mała blizna, ale to z czasem obrośnie futerkiem wiec nie będzie śladu. No i już widzę plusy sterylizacji, Nuka w końcu nie zastanawia się 30 min gdzie się wysikać i które miejsce jest najfajniejsze tylko od razu bez znaczenia terenu siusia :evil_lol: no i nie wybrzydza przy jedzeniu :multi: nie dostaje w cale dużo jedzenia, karmy powinna dostawać jakieś 250g z tego co było napisane na opakowaniu karmy, a dajemy jej jakieś 150-170g a już od sterylizacji prawie 1,5 kg przytyła :shake: no cóż w końcu to zima więc może zbiera na zimę bo śnieg spadł a ona ciepłolubna :lol: no i dwa zdjęcia :-) Quote
Joann Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 To dobrze ze wszystko z laska wporządku;] w zime to trochę tłuszczyku nie zaszkodzi;] Moja suka po sterylce sie baaardzo wysuszyła i znormalniała;p Quote
Asia&Kleo Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Super, że Nuka czuje się o wiele lepiej :) A co do efektów po sterylce to jest zbyt wcześnie na nie ;) Mogą się pojawić nawet rok po operacji, ogółem nie ma się żadnej gwarancji, czy zauważymy jakieś plusy. A to, że Nuka nabrała apetytu, to wydaje mi się, że nabiera sił po zabiegu ( w końcu była osłabiona) ;) Quote
vege* Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Asia&Luna napisał(a):A to, że Nuka nabrała apetytu, to wydaje mi się, że nabiera sił po zabiegu ( w końcu była osłabiona) ;) No w sumie racja, po zabiegu nie jadła chyba 3 dni bo nie chciała nic tylko wodę piła to pewnie teraz nadrabia :evil_lol: Ważne, że wszystko w porządku, Nuka już jest taka jak była przed zabiegiem i w końcu mogę chodzić z nią na długie spacery :loveu: Quote
Asia&Kleo Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 A Wy macie teraz ferie, prawda? To możesz duużo czasu spędzić na spacerach z suczą:lol: Moja Kleo też już może spędzić na dworze więcej czasu, dla niej dwa tygodnie praktycznie w domu to katorga;) Quote
vege* Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Tak mam teraz ferie :jupi: Nuka tam nie narzeka jak się trafi tak, że nie miała długiego spaceru, ona strasznie lubi spać, jakby mogła to by na dwór tylko z konieczności zrobienia siku wyszła ;-) W domu tylko śpi i prawie nic innego nie robi, no i jeszcze je :evil_lol: Quote
Asia&Kleo Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 vege* napisał(a): Nuka tam nie narzeka jak się trafi tak, że nie miała długiego spaceru, ona strasznie lubi spać, jakby mogła to by na dwór tylko z konieczności zrobienia siku wyszła ;-) W domu tylko śpi i prawie nic innego nie robi, no i jeszcze je :evil_lol: Rozumiem, że sucz przystosowała się do trybu życia właścicielki :D Co do spacerów, moja ma zegarek w tyłku:lol: Najbardziej mnie dziwi fakt, że wie, kiedy nie wyjdzie z rana na godzinę, bo idę do szkoły :) To wtedy nie wstaje z łóżka, bo się jej nie opłaca:evil_lol: Quote
vege* Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Asia&Luna napisał(a):Rozumiem, że sucz przystosowała się do trybu życia właścicielki :D No dobra dobra, przyznaję się, że jak nie ma jeszcze godziny, z którą wychodzę z nuką na długie spacery (albo nie mam żadnych obowiązków do zrobienia) to śpię :evil_lol: Quote
Asia&Kleo Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 vege* napisał(a):No dobra dobra, przyznaję się, że jak nie ma jeszcze godziny, z którą wychodzę z nuką na długie spacery (albo nie mam żadnych obowiązków do zrobienia) to śpię :evil_lol: ... ale że Nuka nie strajkuje (wręcz jej się to podoba) to problem z głowy :D Quote
Recommended Posts