Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

westie_justa napisał(a):
Nuka jest brązowa?:o

A broń boże :lol: po prostu mój aparat przekręca kolory :/ Nuka jest jednolicie czarna (no i ma te swoje białe plamki) i ślicznie błyszczy się w słońcu :loveu:

bianka19 napisał(a):
ale dawno my tu nie gościliśmy. :roll: Nuka z dnia na dzień coraz ładniejsza, a szeleczki ful wypas. :loveu:

Cześć i dziękujemy :loveu: Ja jestem bardzo zadowolona z tych szelek :-)

Posted

bianka19 napisał(a):
nie mam pojęcia. :niewiem:

patrz niżej ;-)
Asia&Luna napisał(a):
Z tego co wiem, to Nuka specjalizuje się w wielogodzinnym wylegiwaniu się na łożu swojej pańci:evil_lol:

Prawidłowa odpowiedź :evil_lol:

Posted

Asia&Luna napisał(a):
Nuka to szczęściara, bo ciotka Vege pozwala jej na spanko pod kołdrą :evil_lol: U kogoś innego musiałaby na betonie :lol:

Jakby była u kogoś na wsi to na pewno nie tylko na betonie, ale i na łańcuchu krowim by była :-( Jej prawie całe rodzeństwo ( a razem z nią było 6 szczeniaczków) trafiło gdzieś na wieś (wiem, że tylko Nuka i chyba takie dwa szczeniaki wzięła siostra właścicielki suczki-matki Nuki, gdzieś do rodziny i pieski biegają sobie koło domu ;-) ), a reszta to wiem, że jedna siostra Nuki nie żyje bo od razu po oddaniu jej u kogoś rozszarpały ją psy :-( a dwa pozostałe na pewno są gdzieś na łańcuchach jak to na wsi :-( Wydaje mi się, że to nie ja Nukę, ale Nuka mnie sobie wybrała bo od szczeniaka tylko za mną biegała i nie odstępowała mnie na krok, tuliła się do mnie i wskakiwała na kolana, kochana była, a że ja pragnęłam mieć pieska to tak się stało, że Nuka zamieszkała z nami, a jak rodzice zobaczyli jak Nuka mi śpi na rękach to po prostu się w niej zakochali :loveu: Mimo, że na początku mama nie chciała psa w domu ze względu, że mieliśmy jeszcze Stefana, który się strasznie bał innych zwierzątek i tylko ufał mi, siostrze, rodzicom i babci ;-)

się rozpisałam niechcący :eviltong:

Posted

kavala napisał(a):
Ależ Nuka jest ładna! Ma bardzo oryginalne umaszczenie i.... ogromne zębiska. A co to jest to niebieskie na jej obroży?

dziękujemy :loveu:
To jest takie coś z dwoma numerami telefonu i z napisem "mam czipa", wet dał mi to przy chipowaniu ;-)

Posted

vege* napisał(a):
dziękujemy :loveu:
To jest takie coś z dwoma numerami telefonu i z napisem "mam czipa", wet dał mi to przy chipowaniu ;-)

Aaa, to ja też mam takie coś o chipie. Ale niestety jest za wąskie na Froda obroże i ... różowe :razz:.

Posted

Eee tam, to co, że różowe ;-) U nas też na wszystkie obroże było za wąskie dlatego na tą od kleszczy przyczepiłam to coś ;-)

Posted

Witamy :loveu:
Nie boisz się, że informacja o czipie zerwie się wraz z obrożą? Nie lepiej byłoby przyczepić do szelek?

Posted

Talia napisał(a):
Nie boisz się, że informacja o czipie zerwie się wraz z obrożą? Nie lepiej byłoby przyczepić do szelek?

Nie Nuka nie biega po żadnych krzaczorach, nie pływa w rzece ani nie tarza się na żadnym podłożu, więc nawet nie wiem gdzie ta obroża mogłaby jej się zerwać ;-), Nuka dodatkowo przy każdej obroży/szelkach ma metalową adresówkę, jest baaaardzo pilnowana na spacerach, zawsze biega z długą linką dla bezpieczeństwa, nie odbiega ode mnie nie wiadomo jak daleko, więc wątpię, żeby mi się gdzieś zgubiła (tfu tfu) ;) Za nikim obcym nie pobiegnie, bo nawet jak ktoś do niej cmoka to ona totalnie olewa, a do siebie obcej osobie podejść nie da więc też nikt jej nie ukradnie :evil_lol:

Posted

Talia napisał(a):

Mój w ogóle tej informacji nie nosi. Ale ja myśle, ze wet (lub schronisko) powinien zawsze standardowo najpierw sprawdzić psa pod kontem posiadania chipa. Nie robią tak?

Posted

kavala napisał(a):
Mój w ogóle tej informacji nie nosi. Ale ja myśle, ze wet (lub schronisko) powinien zawsze standardowo najpierw sprawdzić psa pod kontem posiadania chipa. Nie robią tak?

teoretycznie tak powinni robić, ale to jest Polska. Tu mało kto ma w ogóle ten przyrząd do sprawdzania czy pies ma chip. Nie każdy weterynarz jest w to wyposażony, a co dopiero schronisko, no i są tacy którzy nawet nie wpadną na to, że pies może mieć chipa

Posted

kavala napisał(a):

Hmm... nie. Czasami nawet nie sprawdzą informacji na obroży, identyfikatora.

Posted

kavala napisał(a):

dagaa111 napisał(a):
teoretycznie tak powinni robić, ale to jest Polska. Tu mało kto ma w ogóle ten przyrząd do sprawdzania czy pies ma chip. Nie każdy weterynarz jest w to wyposażony, a co dopiero schronisko, no i są tacy którzy nawet nie wpadną na to, że pies może mieć chipa

Talia napisał(a):
Hmm... nie. Czasami nawet nie sprawdzą informacji na obroży, identyfikatora.

No dokładnie, nawet jeśli Nuka by się zgubiła (tfu, tfu) to wątpię, żeby ktoś z nią biegał po wetach i schroniskach, żeby sprawdzić nr chipa, myślę, że łatwiej jest zadzwonić pod nr telefonu, który podany jest na adresówce ;-)

• 2 weeks later...