Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozliczenie finansów Tuptusia:

Sierpień:
Agata51 10 zł
Ihabe 30 zł
DarkWater 48,50 zł
Bambino 10 zł
Razem:98,50 zł

Bezpośrednio do Jamora na hotelik za sierpień wpłaciła:
Marysia55 10 zł
Florentynka 400 zł ( z bazarków)
ketunia 100 zł (jednorazowo)
Razem:510 zł

Wydatki:
Hotelik sierpień390 zł

608,50 zł - 390 zł = 218,50 zł

Wrzesień:
Ihabe 35 zł
Marysia55 10 zł
Bambino 10 zł
Majuska 20 zł (jednorazowo)
Scared Piranha 138,00 zł (bazarek)
Piromanka 125 zł (bazarek)
agata51 10 zł
ketunia 388 zł (bazarek + czekam jeszcze na 1 wpłatę w wysokości 15 zł)
Razem: 736 zł

218,50 zł (pozostało z siepnia) + 736 zł (wrzesień) = 954,50 zł

Wydatki wrzesień:
wet 250 zł
hotelik 390 zł
Razem:640 zł

954,50 - 640 zł = 314,50

Październik:
szarotka 80 zł
Ihabe 35 zł
Marysia55 10 zł
Sava 300 zł ( na operację oczka)
siostra ketuni 1000 zł ( na operację)
ketunia 955 zł (bazarek + czekam na jedną wpłatę w wysokości 40 zł)
Bambino 10 zł
Krzyszto K. 60 zł
Razem:2450 zł

Wydatki:
hotelik 325 zł ( Jamor nie policzy nam za dni, w których Tuptuś będzie w klinice:loveu:)
pobyt w klinice i poeracja 1180 zł
2450 zł + 314,50 zł - 325 zł - 1180 zł = 1259,50 zł

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekuje Wolnemu Psu za ostrzazenie . Niepotrzebne jednak. TOZ Gorzow nie sklada sie tylko z jednej nieuczciwej osoby. Tej Pani o ktorej piszesz nie znam. Widze ze znasz wiele okropnych faktow z jej "pracy".Dlaczego nie zadzwonisz do Glownej Siedziby TOZ w Warszawie i poinformujesz ich o tym?Napewno nie byli by zachwyceni widzac ze pod ich plaszczykiem dzieja sie takie sprawy. Schron w Gorzowie ma pomoc ze strony niemieckeij Fundacji,ktora przywozi karme ,za darmo leczy i sterylizuje psiaczki. Biora tez pieski do adopcji.Mniej niz poprzedno bo rowniez ich dotknal kryzys.
Nigdy bym nie oddala Zadnego zwierzecia do adopcji nie wiedzac gdzie idzie i co sie z nim bedzie dzialo.
Jesli chodzi o wplaty na hotelik dla Tuptusia to na pazdziernik wyslalam 300 zl z powodu blednej informacji. Na listopad i reszte bede wysylac cala sume czyli 390 zl. Zdrowiej Tuptusiu !

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Dziekuje Wolnemu Psu za ostrzazenie . Niepotrzebne jednak. TOZ Gorzow nie sklada sie tylko z jednej nieuczciwej osoby. Tej Pani o ktorej piszesz nie znam. Widze ze znasz wiele okropnych faktow z jej "pracy".Dlaczego nie zadzwonisz do Glownej Siedziby TOZ w Warszawie i poinformujesz ich o tym?Napewno nie byli by zachwyceni widzac ze pod ich plaszczykiem dzieja sie takie sprawy. Schron w Gorzowie ma pomoc ze strony niemieckeij Fundacji,ktora przywozi karme ,za darmo leczy i sterylizuje psiaczki. Biora tez pieski do adopcji.Mniej niz poprzedno bo rowniez ich dotknal kryzys.
Nigdy bym nie oddala Zadnego zwierzecia do adopcji nie wiedzac gdzie idzie i co sie z nim bedzie dzialo.
Jesli chodzi o wplaty na hotelik dla Tuptusia to na pazdziernik wyslalam 300 zl z powodu blednej informacji. Na listopad i reszte bede wysylac cala sume czyli 390 zl. Zdrowiej Tuptusiu !

Tuptuś dziękuje za życzenia i napewno szybciutko wróci do formy , jest bardzo wesołym psiakiem i nawet nie widać po nim że miał jakas operacje nie mówiąc o tym co on biedny przeszedł . Teraz będzie tylko lepiej jeszcze ciepły domek i niczego więcej dla niego nie pragniemy

Posted

[quote name='Ingrid44']Dziekuje Wolnemu Psu za ostrzazenie . Niepotrzebne jednak. TOZ Gorzow nie sklada sie tylko z jednej nieuczciwej osoby. Tej Pani o ktorej piszesz nie znam. Widze ze znasz wiele okropnych faktow z jej "pracy".Dlaczego nie zadzwonisz do Glownej Siedziby TOZ w Warszawie i poinformujesz ich o tym?Napewno nie byli by zachwyceni widzac ze pod ich plaszczykiem dzieja sie takie sprawy. Schron w Gorzowie ma pomoc ze strony niemieckeij Fundacji,ktora przywozi karme ,za darmo leczy i sterylizuje psiaczki. Biora tez pieski do adopcji.Mniej niz poprzedno bo rowniez ich dotknal kryzys.

Jeśli ostrzeżenie niepotrzebne to się cieszę. Ta pani jednak to była prezes oddziału TOZ Gorzów Wlkp. czyli osoba o dużym wpływie na resztę. Z tego co wiem około 2 tyg. temu były wybory nowej Miss prezes - wyników nie znam - brak publikacji. O działaniach pani prezes TOZ Zarząd Główny plus Krajowy Inspektor TOZ byli informowani choćby poprzez liczne skargi na gorzowski TOZ z powodu różnistych przypadków. Ten ostatni nawet osobiście przeze mnie. Poinformowana była również Pani Wojewódzki Inspektor TOZ z Zielonej Góry. I co ? - totalny brak reakcji. Sprawa Sary, Ornelki, Hektora - to najbardziej spektakularne dowody na tozańską mądrość. Jedyną sensowną, choć też kontrowersyjną osobą z TOZ Gorzów jest ich członkini mieszkająca w Skwierzynie k/Gorzowa. Chcesz więcej info - pytaj.
Główną organizacją niemiecką wspomagającą gorzowskie schronisko jest Tiere suchen freunde. Jak znasz niemiecki to poczytaj sobie na ich stronach co sądzą o gorzowskim schronie (http://www.tieresuchenfreunde.de ). Sformułowania typu, że psy dostają jedzenie (jeśli dostają) co dwa tygodnie to norma. Zdjęcia - przed 20 laty ten schron tak wyglądał - teraz nie. Szkalowanie to łagodne określenie tych informacji na niemieckich stronach.
Drugą organizacją jest Dobermann-nothilfe w dwu osobach jednak ich autoryzacja w DNH jest wątpliwa. One się w każdym razie na DNH powołują, a DNH nie zaprzecza. Jest też parę osób prywatnych niezrzeszonych jak sami siebie określają.
Ja tym ludziom załatwiałem osobiście kontakty w klinice, gdzie rzeczywiście dokonują lub dokonywali sterylizacji. Co do tego nie mam uwag. Jednak wszystkie te osoby ściśle i sprawnie współpracują z panią WioletaT. Widzę, że jednak bardzo mało wiesz o gorzowskim schronie. Ocena działań tej grupy polsko-niemieckiej jest bardzo niejednoznaczna. To, że czasem kłamstwo goni kłamstwo to pikuś, dawanie fałszywego świadectwa też, fałszywych referencji też. Pani WioletaT bardzo przeszkadzała dawna Kierowniczka schronu, również w mieszaniu w schronie, w rezerwacji psów do wywozu do Niemiec przy udziale czasem tych szacownych organizacji, czasem samodzielnie. Więc napisała na nią (Kierowniczkę schronu - w Gorzowie mówi się Administratorkę ) donos, że współpracuje z innymi organizacjami pro-zwierzęcymi oprócz TOZ i kobietę wylali z roboty. Z tego co wiem sprawa jest w sądzie pracy. Schron ma jednak nową Administratorkę. W ogóle Gorzów to ciekawa mieścina. Uchwałą Miejskiej Rady (pewnie za podpowiedzią lokalnego ZGM) regulaminowo ustalono, że patent na współpracę ze schronem , merytoryczną opiekę i współnadzór ma tylko TOZ. Radni okazuje się nie znają prawa w Polsce, nie wiedzą bidule, że ustawa o ochronie zwierząt przewiduje możliwość działania innych organizacji, które mają podobne cele statutowe jak TOZ. Jest też wiele, wiele innych rabatek do odchwaszczenia.
Postąpisz jak zechcesz, ja nie namawiam Ciebie do nieudzielania pomocy potrzebującemu jej psu. Kontroluj jednak czy Twoje pieniądze wykorzystywane są tak jak sobie życzysz. Jeśli dowiesz się o tym , że są chętni na adopcję Tuptusia spróbuj się z nimi skontaktować. Jak widzisz sama świat jest malutki. Powodzenia:razz:

PS. TOZ w Gorzowie to tak naprawdę 6 może 8 aktywnych członkiń (dlatego Tozanki) reszta może chodzi na zebrania, może nie. That's all.

Posted

Co u Tuptusia : Spodziewałem sie ,że Tuptuś wróci przygnebiony, przygnebiony lub przemeczony, no choc troche. A ten kozak, jakby kto mu soli pod ogon nasypał. Nadrabia zaległości, smiga , operdziela i ustawia psy w boksach, szok. Przez niedomknięte drzwi wpadł do garażu i z zestawu do cwiczen obronnych z psami na podwórko wytachał rekaw i targał go po całym podwórku. pobiegałem za nim, bo przeciez koles swiezo po zabiegu. jak podbiegałem , on w tym czasie szarpał i póbował rowerwać mufe. odruchowo rzucił sie na mnie broniac zdobyczy, w ostatniej chwili poznał mnie " oż kużwa, jamor, sorki, myslałem ze jakis obcy". No to jest gosc. A co do tych niemieckich adopcji. Gadałem z Tuptusiem. Odpowiedź była taka : dziadek powstaniec warszawski był, a moja matka Wanda.

Posted

jamor napisał(a):
A co do tych niemieckich adopcji. Gadałem z Tuptusiem. Odpowiedź była taka : dziadek powstaniec warszawski był, a moja matka Wanda.

Jamor minoles sie z powolaniem :):) trzeba bylo zostac satyrykiem :):)

Posted

Ha,ha ha,Zgadzam sie z Szarotka,koniecznie zaczynaj pisac do jakichs czasopism. Jak Tuptus taki Patriota i nie chce jechac to OK. Zrobimy mu ogloszenia gdzie tylko sie da i Polski domek napewno sie znajdzie. Kto by pomyslal ze Tuptek taki Hojrak po operacji. Co za Psinka! :megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

Na kogo te srebrne kule? Czyzbym pominela jakas wiadomosc ze Tuptus jest w niebezpieczenstwie i potrzebuje broni na Wampiry.

Dziekuje Jamorowi za wiadomosc o Tuptusiu. Ciesze sie ze jest w dobrym nastroju po tych okropnych operacjach.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Skoro tuptuś ma ochotę w Polsce zostać to ma u mnie paczkę cygar plus zapałki miesięcznie, a jak zostanie - to nową giwerę plus zapasowy magazynek żeby miał z czego do ....... walić.

jeden z psów, no taki podlizuch, podpierda....cz , ostatnio szeptał mi do ucha , że tuptus ma jakąś organzacje, ze są uzbrojeni. NIe chce mi sie w to wierzyc, choc miałem telefon z CBS-siu , pytali czy takiego znam. oczywiscie wyparłem sie. Musze go poobserwować czy czegos tam nie ma schowanego. A Wy też sie zastanowcie, moze nieswiadomie wspieracie organizacje terorystyczną.

Posted

No dobra przyznam się. Ta blond laska z dużym, no wiesz magazynkiem, wczoraj koło Twojego płota przy wejściu, no wiesz ta co tak mrugała do ciebie tym sztucznym okiem ( to była kamera) - no to jaaa byłem. Musisz to wszystkim rozgłaszać ?. Tuptusiowi brakło RG41 - trza było podrzucić. Tylko nie wiem po co mu to, mówi, że u Ciebie ma dobrze.:eviltong:

Posted

[FONT=Century Gothic]Padłam, leżę... przez moje ciało przechodzą drgawki, z gardła wydobywa się jakiś kosmiczny rechot, szef na mnie dziwnie zerka...

Takich trzech jak was dwóch to ani jednego się nie znajdzie.[/FONT]

Posted

marlenka napisał(a):
Tuptusiu do góry po domek galopuj . I do zobaczyska w przyszły czwartek znowu pojedziemy na wycieczke :evil_lol::evil_lol:

a weżmiesz ze soba jego bandę ?