Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Megii1 jest osobą odpowiedzialną za wszystkie psy jej powierzone i nie może pozwolić na to by któryś zachorował. Jest tam mój kaukaz i wiem ,że ma wspaniałą opiekę. Nie rozumiem oburzenia:shake: czy to tak ciężko odrobaczyć psa??:crazyeye: Raz się Megii zlitowała i odrobaczała ponownie wszystkich.....Każdy chce zostawić swojego podopiecznego w dobrym i odpowiedzialnym hoteliku, a właśnie taki jest u megii. Psy traktowane są indywidualnie, są leczone i często wyprowadzane...
Ale oburzyć się ,że hotel wymaga odrobaczenia.... to ja jeszcze nie słyszałam o czmś takim:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie jest to oburzenie-tak cięzko-może przyjedziesz do Okty i zobaczysz jakie warunkie jacy są wiejscy ludzie to nie będziesz się dzwiła "czy tak ciężko" : nikt go nie oddobaczy, prócz Tuptusia jest jeszcze drugi duży pies-młody mieszaniec w typie ON-ka, mały kundelek, 1 dorosły kot i 2 malutkie kotki-żaden nie był odrobaczony-by zadziałała tabletka-potrzeba podac wszystkim tabletki odrobaczające. Oktawia się nie narazi-podanie tabletki? może otruc chce wszysztkie zwierzęta, może zabic taka jest wiejska mentalnośc a ja się dziwię że poniektórzy temu się dziwią czemu nie.

ciekawe co mają powiedziec osoby które ratują życie psom ze schronisk-biorą je do siebie jako wraki psów-które kiedyś był psami, w ciężkim stanie leczą u siebie -odnośnie odrobaczenia.

Posted

ponka1 napisał(a):
nie jest to oburzenie-tak cięzko-może przyjedziesz do Okty i zobaczysz jakie warunkie jacy są wiejscy ludzie to nie będziesz się dzwiła "czy tak ciężko" : nikt go nie oddobaczy, prócz Tuptusia jest jeszcze drugi duży pies-młody mieszaniec w typie ON-ka, mały kundelek, 1 dorosły kot i 2 malutkie kotki-żaden nie był odrobaczony-by zadziałała tabletka-potrzeba podac wszystkim tabletki odrobaczające. Oktawia się nie narazi-podanie tabletki? może otruc chce wszysztkie zwierzęta, może zabic taka jest wiejska mentalnośc a ja się dziwię że poniektórzy temu się dziwią czemu nie.

ciekawe co mają powiedziec osoby które ratują życie psom ze schronisk-biorą je do siebie jako wraki psów-które kiedyś był psami, w ciężkim stanie leczą u siebie -odnośnie odrobaczenia.

megii właśnie to robi;) MISZA - schorowany,samotny zrozpaczony - mix kaŁkaz bŁaga o deklracje

Ja wierzę ,że to dobrzy ludzie, ale żeby nie wiedzieli o odrobaczaniu??:crazyeye: i pomyśleliby ,że je otrujesz????:crazyeye::crazyeye: To trochę taki "matrix"

Posted

Leyla napisał(a):

Ja wierzę ,że to dobrzy ludzie, ale żeby nie wiedzieli o odrobaczaniu??:crazyeye: i pomyśleliby ,że je otrujesz????:crazyeye::crazyeye: To trochę taki "matrix"

jednak nie Wiesz jaka jest mentalnośc wiejska-to trzeba zobaczyc.
za pół roku jak ich pies zachoruje i zdechnie-bo tam i w całej wiosze nie leczy się psów-będzie że to wina Oktawii-"jej tabletki"

ona może się spytac-tylko żadnej książeki wiadomo nie będzie.

jeśli się zgodzą-to jaką opcję wolicie: odrobaczyc Tuptusia ze wszystkimi zwierzętami? tj. mix ON-ka, mały kundelek drugi, kotka, 2 małe kociaki-nigdy nie odrabaczane-czy tylko Tuptuś?

jeśłi całe stadko-to ktoś musiałby przysłac pocztą Oktawii tabletki-jeśłi jedna to ona poda bez przesyłania.

potrzebne nadal stałe deklaracje! chociaż 20 zł-przekazujcie dalej, pytajcie znajomych na dogo-działąjmy!!

P.S. Mortikia-dziękuję-masz pw:)

Posted

ponka1 napisał(a):
jednak nie Wiesz jaka jest mentalnośc wiejska-to trzeba zobaczyc.
za pół roku jak ich pies zachoruje i zdechnie-bo tam i w całej wiosze nie leczy się psów-będzie że to wina Oktawii-"jej tabletki"

ona może się spytac-tylko żadnej książeki wiadomo nie będzie.

jeśli się zgodzą-to jaką opcję wolicie: odrobaczyc Tuptusia ze wszystkimi zwierzętami? tj. mix ON-ka, mały kundelek drugi, kotka, 2 małe kociaki-nigdy nie odrabaczane-czy tylko Tuptuś?

jeśłi całe stadko-to ktoś musiałby przysłac pocztą Oktawii tabletki-jeśłi jedna to ona poda bez przesyłania.

potrzebne nadal stałe deklaracje! chociaż 20 zł-przekazujcie dalej, pytajcie znajomych na dogo-działąjmy!!

P.S. Mortikia-dziękuję-masz pw:)

Mentalność wiejska..no może taka jest, ale ja bym tam psa nie oddała:shake:

Posted

Leyla napisał(a):

Mentalność wiejska..no może taka jest, ale ja bym tam psa nie oddała:shake:

Leyla-tamci może ci co prosili by go wzięli i podobni jak ci sąsiedzi gdzie jest Tupek.
poprzedni ich pies-jeden z wielu-jak młoda dziewczyna opowiadała (kocha psy...) że "leżał, chudy był, potem już nic jadł tylko leżał a potem zdychał i zdechł w końcu-w oborze go znaleźliśmy"
więcej chyba nie trzeba.
Okta-dała jej polecenie by wodę dawała psom-bo nie miały ani krzty-i daje-tyle by nie zapomniała...

DEKLARACJE STAŁE POTRZEBNE! :candle:

Posted

ponka1 napisał(a):
Leyla-tamci może ci co prosili by go wzięli i podobni jak ci sąsiedzi gdzie jest Tupek.
poprzedni ich pies-jeden z wielu-jak młoda dziewczyna opowiadała (kocha psy...) że "leżał, chudy był, potem już nic jadł tylko leżał a potem zdychał i zdechł w końcu-w oborze go znaleźliśmy"
więcej chyba nie trzeba.
Okta-dała jej polecenie by wodę dawała psom-bo nie miały ani krzty-i daje-tyle by nie zapomniała...

DEKLARACJE STAŁE POTRZEBNE! :candle:

ponka ja nic z tego nie rozumiem;) ale to nie jest dobre miejsce dla Tuptusia. Megii chciała żeby tylko odrobaczyć psa, a warunki jakie mu oferuje są wspaniałe. Mam tam swojego psa ,dlatego wiem....Jest tam Pati ,Misza, Verter , więc na ich wątkach są fotki. Zrobicie jak uważacie.

Posted

Leyla napisał(a):

ponka ja nic z tego nie rozumiem;) ale to nie jest dobre miejsce dla Tuptusia. Megii chciała żeby tylko odrobaczyć psa, a warunki jakie mu oferuje są wspaniałe. Mam tam swojego psa ,dlatego wiem....Jest tam Pati ,Misza, Verter , więc na ich wątkach są fotki. Zrobicie jak uważacie.

Leya-opowiadam to co Oktawia mi przekazuje-to jest jak fajnie ujęła to nasza dogomaniaczka po prostu chamowo-a Ty piszesz że "to nie jest dobre miejsce dla Tuptusia":icon_roc:
czy czytasz ze zrozumieniem? on tam nie może zostac-bo zdechnie po prostu.

zadałam pytanie odnośnie odrobaczenia-nie ma odpowiedzi: jaką opcję wybieracie: czy podac tabletkę tylko Tuptusiowi czy też reszcie zwierząt jakie tam z nim są?

dobrze by było gdyby wypalił DT u Mortiki-bo Meggi nie będzie z tuptusiem jeździła na leczenie do drGarncarza-Mortikia jest z W-wy więc ma bliżej zdecydowanie do niego. Neigh powiedziała że mogłaby go zawieźc-ale za zwrot benzyny-Neigh jest z okolic Megii-jednak to nie będzie jedna wizyta-tylko więcej.

Posted

ponka1 napisał(a):
Leya-opowiadam to co Oktawia mi przekazuje-to jest jak fajnie ujęła to nasza dogomaniaczka po prostu chamowo-a Ty piszesz że "to nie jest dobre miejsce dla Tuptusia":icon_roc:
czy czytasz ze zrozumieniem? on tam nie może zostac-bo zdechnie po prostu.

no taaaa...faktycznie coś pokiełbasiłam:crazyeye:

Posted

proszę o pomoc-potrzebne są sstałe deklaracje dla Tutpusia

-czemu tu nikt nie zagląda? co będzie dalej jak małęmu uda się już byc w hoteliku i taka cisza-nie będzie stałych deklaracji-pieniądze szybko się skończą i mały wyląduje w schronisku.

Posted

Leyla napisał(a):

ponka ,porozsyłaj trochę wątek... Ja nie mogę już pomóc ,mam zbyt dużo deklaracji:shake:

nie wiem doprawdy do kogo mam rozsyłac-dogomaniacy go czytają:roll:i nic-2 osoby to mało-na innych wątkach składają się nawet po 10 osób czy więcej-jedna osoba po 10 zł lub 50 to zależy od tego ile kto może-każdy wg swoich możliwości-tutaj cisza....nie rozumiem tego:shake:

Posted

ponka1 napisał(a):
nie wiem doprawdy do kogo mam rozsyłac-dogomaniacy go czytają:roll:i nic-2 osoby to mało-na innych wątkach składają się nawet po 10 osób czy więcej-jedna osoba po 10 zł lub 50 to zależy od tego ile kto może-każdy wg swoich możliwości-tutaj cisza....nie rozumiem tego:shake:

za ile ten hotel i gdzie w końcu?? Jest w jakiejś kolejce ??ma rezerwację??

Posted

Leyla napisał(a):

za ile ten hotel i gdzie w końcu?? Jest w jakiejś kolejce ??ma rezerwację??

Mortikia też się tutaj wpisała-jutro Okta z nią porozmawia-dlatego że Meggi nie będzie z nim jeździła na leczenie do drGarncarza-a to najlepszy specjalista z zakr. okulistyki - Tuptuś jakby miał oczy nie byłoby problemu-ma jedno w drugim dziura-zaczerwieniona do zeszycia-co się wiąże nie z jedną wizytą u doktora dodając do tego zabieg zszywania oczodołu-przynajmniej 3 wizyty w gabinecie.

zaś Mortika-przyjmie najchętniej wysterylizowane-niestety większośc psów z takiego syfu nie jest po sterylce. Jutro się Okta dowie jak to miałoby wyglądac w sumie.

U Megii miałby fajnie-wybieg-dużo swobody-super! ale bez jeżdżenia na leczenie okulistyczne-Tupek pilnie tego potrzebuje-Neigh zgodziła się jechac ale za kasę do Garncarza.
i tak to wygląda.

Posted

Leyla napisał(a):
ponka ,porozsyłaj trochę wątek... Ja nie mogę już pomóc ,mam zbyt dużo deklaracji:shake:

prawdę mówi kobieta :lol:, ona doprowadziłaby do bankructwa swoją rodzinę:evil_lol: dobrze, że ma zaradnego męża :diabloti:

Posted

marysia55 napisał(a):
prawdę mówi kobieta :lol:, ona doprowadziłaby do bankructwa swoją rodzinę:evil_lol: dobrze, że ma zaradnego męża :diabloti:

Dziękuję Ci ,mój adwokaciku:loveu: bo to szczera prawda jest..:shake:

Posted

agata51 napisał(a):

Przepraszam, może głupio pytam - czy to oczyszczenia i zaszycia oczodołu konieczny jest okulista?

raczej ortopeda nie zajmuje się leczeniem oczu.

Folen wielka prośba-allegro się skończyło mogłabyś przedłużyc?::modla:
http://aukcje.nasza-klasa.pl/item675538218o

dziś Okta rozmawiała z Mortikią-ona jest w rozjazdach-gotowa byłaby wziąc go-choc też się ma zastanowic i jutro dac odpowiedź dopirro we wrześniu-jak powtarzam jeśli wogóle to ma przemyślec.

szkoda że nie ma szans u Murki, ona jak jest potrzeba potrzeba jeździ do weta i leczy psy-bo też ma specjalnej troski-ale kojejka do niej jest długa-więc można pomarzyc.

nie są to pozytywne wiadomości na dzisiaj....jednak trzeba próbowac, szukac-on tam nie może zostac:shake:

Posted

Ponka, dopisz jeszcze w 1 poście 2 dodatkowe deklaracje stałe: moje 10 zł. /m-c i marysi55 też 10 zł /m-c.

Czyli kurcze, tak naprawdę dalej nic nie mamy. U megii gdyby był nie mógłby jeździc do okulisty. U mortki, gdyby się zdecydowała, to dopiero od września. U marleny też dopiero po remoncie kojców, poza tym nie wiem jak z okulistą u marleny.
Ale klincz. :wallbash:

Posted

ponka1 napisał(a):
raczej ortopeda nie zajmuje się leczeniem oczu.

Ponka, jeśli będziesz się w ten sposób zwracać do ludzi, którzy troszczą się o psa to raczej będzie Ci ciężko. To było pytanie, a nie ma głupich pytań, są głupie odpowiedzi.
Czy tylko licza sie darczyńcy??