Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam na wątku i oczywiście pozdrawiam Bambino :loveu: która nie zapomniała o swojej koleżance z dogomanii. Malutek jest na prawdę radosnym, żywym psim dzieciakiem. Rozumiem , że potrzeba stałych deklaracji , ale muszę przetrzepać swój portfel i sprawdzić listę tymczasowiczów. Normalnie ten mój "fundusz socjalny" na psy zacieśnia się coraz bardziej, ale mam nadzieję, że cos jeszcze wyduszę:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bambino napisał(a):
Marysieńko, witam Cię serdecznie. :loveu: Może tu też tak będzie jak u Bezy czy Rufiego?

mam nadzieję - wieczną, nieustającą nadzieję, że damy radę pomóc temu maluchowi:loveu::loveu: Tupuś jak ściągniemy tu więcej ciotek to na pewno ci domek znajdziemy :p

Posted

Słuchajcie, pieniądze pieniędzmi, ale malucha trzeba gdzieś zabrać. Nie ma ktoś jakiegoś podwóreczka? Przecież on nie musi iść do domu od razu. Może ktoś znajomy wziąłby go do ogródka czy szopki? Popytajcie....

Posted

[quote name='agata51']
Miałam już nie wchodzić na nowe wątki, ale Bambino się nie odmawia. ;)
Co ja mogę? Najwyżej 10zł/mies.

Agatko-dziękujemy!:lol:już widniejesz na pierwszej stronie.
Folen-dzięki za linka do allegro Tuptusia:loveu:

oraz za piękne markowe rzeczy od siostry Ketunii!
linki do bazarków są podane na pierwszej stronie.

zaś hotelik, który się ogłasza tutaj na domanii Meggi-koło Serocka-początkowo zgodził się na przyjęcie Tutptusia-po kilku godzinach odmówił jego przyjęcia. Żal, wielki żal-nic więcej nie powiem na ten temat....informację tę dodałam na pierwszą str. drugi post.
Zaangażowałam nawet Neigh-w związku że mieszka blisko tej kobiety-by małego zawiozła na kons. do dr Garncarza-bo on potrzebuje leczenia okulisty-dziurę po oku trzeba zaszyc po oczyszczeniu-tak nie może chodzic!!!

Tuptuś skomlał, szczekał nerwowo prawie całą noc-info od Okty, były grzmoty, grad i ulewa-on upięty na krowim łańcuchu, wystraszony .

Posted

"brak książeczki zdrowia, brak odrobaczenia, brak zaszczepienia..... "

Przecież to można załatwić w jeden dzień. Rozumiem, że jeszcze nie wpłacamy?

Tuptusiu, kolorystycznie to ty jesteś nie do przebicia! Taki jesienny bardziej.

Posted

Agata69 napisał(a):
Słuchajcie, pieniądze pieniędzmi, ale malucha trzeba gdzieś zabrać. Nie ma ktoś jakiegoś podwóreczka? Przecież on nie musi iść do domu od razu. Może ktoś znajomy wziąłby go do ogródka czy szopki? Popytajcie....

Agatka, zdajemy sobie sprawę, że tak, ale część z nas mieszka w blokach, gdzie nie ma podwóreczek. To byłoby najlepsze.

Kochane, która ma troszkę wolnego podwóreczka dla Tuptusia??? .

Aha, dostałam wiadomość od Marleny:) mieszka w Gorzycach gdzieś między Lublinem a Zamościem, że dla Tuptusia znalazłoby się miejsce w jej budach, (które na Dogo kupowaliśmy pod koniec zeszłego roku ) ale dopiero od przyszłego miesiąca, bo budują kojce i mają remont i problemy mieszkaniowe swoich psów. Dobre to, więc może ktoś wziął by go tylko na ten miesiąc, zanim Marlena wybuduje kojce.

Posted

Bambino napisał(a):
Agatka, zdajemy sobie sprawę, że tak, ale część z nas mieszka w blokach, gdzie nie ma podwóreczek. To byłoby najlepsze.

Kochane, która ma troszkę wolnego podwóreczka dla Tuptusia??? .

Aha, dostałam wiadomość od Marleny:) mieszka w Gorzycach gdzieś między Lublinem a Zamościem, że dla Tuptusia znalazłoby się miejsce w jej budach, (które na Dogo kupowaliśmy pod koniec zeszłego roku ) ale dopiero od przyszłego miesiąca, bo budują kojce i mają remont i problemy mieszkaniowe swoich psów. Dobre to, więc może ktoś wziął by go tylko na ten miesiąc, zanim Marlena wybuduje kojce.

Czyli od sierpnia? To już coś. Dobra, szukam dalej. Ile jest zaoferowanych pieniedzy?

Posted

halbina napisał(a):
czyli deklaracje pomocy potrzebne

I tymczas, totalnie tymczasowy-bo do sierpnia.

• Halbino, nie poznałam Cię :) Masz nowy banerek. Superowski.

Posted

prosimy o pomoc dla biednego malucha na krowim łańcuchu1

a avatar nowy mam... nareszcie nie muszę wybierać, czy Inka, czy Platon... i ja się zmieściąłm nawet...;)

Posted

Piromanka napisał(a):

Regularnie bywam w Płocku. Staroźreby są w pobliżu Płocka. Jeśli były potrzebny transport do Warszawy, to służę pomocą.

dziękujemy Piormanko! tak w tej miejscowości mieszka Okta.

Posted

skopiuję jeszcze to co wstawiłam na pierwszą stronę:

"Sava: jednorazowo 300 zł:loveu:: przeznaczone na leczenie okulistyczne: oczyszczenie dziury i jej zaszycie, wizyty u okulisty, kastracja, zaszczepienie"

to jest też priorytet-Okta widziała tę dziurę-Sava spadła nam z nieba dla małego-Tuptuś ma otwartą dziurę-w piachu, brudzie,stale wchodzi do niej kurz-okulista musi ją oczyścic i zaszyc-jak w każdym takim wypadku: tak miał Pikuś z resztkami oka, Brail z wydłubanymi oczami, to samo się tyczy kotów a były na dogo,,które miały wydłubane -również zaszywane i inne podobne przykłady z równie poważnym problemem wymagającym leczenia okulistycznego. Wtedy dziura nie jest infekowana przek kurz i zarazki z zewnątrz-nie powstaje nfekcja.

kastracja malutkiego również jest ważna.

po tych wszystkich zabiegach byłby odpowiednio przygotowany do adopcji.

linki do ogłoszeń są podane na pierwszej stronie.

bazarek trwa-link również na pierwszej-kupujcie dziewczyny i polecajcie koleżankom.

na teraz szukamy DT-na czas określony do sierpnia-potem Tuptuś ma zarekomendowane miejsce w hoteliku w którym trwa obecnie modernizacja.
cyt. Bmabino:
"Aha, dostałam wiadomość od Marleny:smile: mieszka w Gorzycach gdzieś między Lublinem a Zamościem, że dla Tuptusia znalazłoby się miejsce w jej budach, (które na Dogo kupowaliśmy pod koniec zeszłego roku ) ale dopiero od przyszłego miesiąca, bo budują kojce i mają remont i problemy mieszkaniowe swoich psów. Dobre to, więc może ktoś wziął by go tylko na ten miesiąc, zanim Marlena wybuduje kojce. "

Posted

agata51 napisał(a):
Miałam już nie wchodzić na nowe wątki, ale Bambino się nie odmawia. ;)
Co ja mogę? Najwyżej 10zł/mies.

obiecanki-cacanki :evil_lol:dobrze, że nie masz silnej woli w tych sprawach tak samo zresztą jak i ja:diabloti:. Na dzień dzisiejszy mogę wydusić z portfela jedynie 10,- ( deklaracja stała :p) . Jak , któryś z moich tymczasowiczów ruszy tyłek do domu stałego to się podniosę :cool3:

Posted

ponka1 napisał(a):
Agatko-dziękujemy!:lol:już widniejesz na pierwszej stronie.
Folen-dzięki za linka do allegro Tuptusia:loveu:

oraz za piękne markowe rzeczy od siostry Ketunii!
linki do bazarków są podane na pierwszej stronie.

zaś hotelik, który się ogłasza tutaj na domanii Meggi-koło Serocka-początkowo zgodził się na przyjęcie Tutptusia-po kilku godzinach odmówił jego przyjęcia. Żal, wielki żal-nic więcej nie powiem na ten temat....informację tę dodałam na pierwszą str. drugi post.
Zaangażowałam nawet Neigh-w związku że mieszka blisko tej kobiety-by małego zawiozła na kons. do dr Garncarza-bo on potrzebuje leczenia okulisty-dziurę po oku trzeba zaszyc po oczyszczeniu-tak nie może chodzic!!!

Tuptuś skomlał, szczekał nerwowo prawie całą noc-info od Okty, były grzmoty, grad i ulewa-on upięty na krowim łańcuchu, wystraszony .

To nie do końca tak jak napisałaś:) Napisałam ze zapraszamy malucha bez szczepień w ramach wyjątku ale trzy dni wczesniej musi byc odrobaczony. I tego nie obejdę. Mam u siebie obecnie 11 psiaków i nie moge ich odrobaczać przy kazdym nowym gościu. To tylko dla dobra psów , które są pod moją opieką. I naprawdę wiem co pisze bo ostatnio za swoje dobre serce odrobaczałam 11:placz:

Posted

A zaszczepić psiaka można zaraz po przyjeżdzie do mnie bo moja sąsiadka jest weterynarzem; książeczkę też od razu dostanie tak jak każdy psiak u mnie. Ale niestety musi być odrobaczony mimimum 3 dni wczesniej. Uważam że wypisy na temat hoteliku są trochę niewporządku ale to Wasze prawo. Miłego wieczoru:)

Posted

megii1 napisał(a):
A zaszczepić psiaka można zaraz po przyjeżdzie do mnie bo moja sąsiadka jest weterynarzem; książeczkę też od razu dostanie tak jak każdy psiak u mnie. Ale niestety musi być odrobaczony mimimum 3 dni wczesniej. Uważam że wypisy na temat hoteliku są trochę niewporządku ale to Wasze prawo. Miłego wieczoru:)

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: to gdzie leży prawda????

Posted

Ok. Dobra, zaraz piszę do Marleny, żeby obiecane mi miejsce trzymała. Wątek jej już przesłałam wcześniej. Te Gorzyce to są Gorzyce Tarnobrzeskie ( chyba jednak ociupinkę inny kierunek niż Zamośc i Lublin, ale tylko ociupinkę ).

Ja też mogę dac 10 zł/m-c, bo Rufi od Lu_Gosiak pojechał dziś do domku.

Czyli mały musi 3 dni przed wyjazdem do Megii odrobaczony, a szczepiony może byc już u niej. Czyli książeczkę musiałaby załatwiac Okta. Dobrze myślę?

Aha! Marlena pisała, że koszt pobytu, to karma i ew. jakieś leczenie.
Zresztą wkleję pw, to same se przeczytacie

MARLENA Odp: Tuptuś
Znalazłoby się,ale najwcześniej za miesiac
Teraz budujemy kojec,wszystko remontujemy więc nawet niezabardzo jest gdzie sierściuchy wrzucać.
Mimo wszystko i tak wzięłam Fionkę z Zamościa ..
Także na mnie można liczyć dopiero jak wszystko przygotuję

( tutaj wyszło, że za miesiąc, czyli najwcześniej za 30 dni )

MARLENA Ok, trzymam miejsce dla Ciebie
Dam znac jak już będzie wolne i gotowe

MARLENA Odp: Tuptuś
Nic dla siebie, karmę,lub kasę na karmę i ewentualne leczenie,sterylke etc.

Posted

aktualności:
z 6 lipca- Tutptuś ma zaklepany hotelik koło Serocka u naszej dogomaniaczki-potrzebne są stałe deklaracje!
jest pierwszy w kolejce na liście!

Hotelik-który ogłasza się tutaj na dogo-Megi k/Serocka zmienił zdanie i odmówił przyjęcia Tuptusia-brak książeczki zdrowia, brak odrobaczenia, brak zaszczepienia.....

Z tego co wiem i zrozumiałam problemem nie jest brak książeczki (zresztą do Megii przyjeżdża lek weterynarii) i moze psiaka zaszczepić i wystawić książeczkę.
A z odrobaczaniem to ja Megii rozumiem.

Jak przyjechała do mnie na tymczas sunia szczeniak ze schroniska skończyło sie na odrobaczaniu i leczeniu labriozy u wszystkich psów ( szceniak i 4 moje) i do tego cała moja rodzina.
Skoro jest u sąsiadów Oktawii to chyba nie problem podac mu lek na robale???