Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz Frotka,konie to moja pasja i milosc od malego,tyle ze pech chce ze jakos jazdy na nich nie moge sie naumiec:cool1:Co zaczynam to zawsze cos sie dzieje i guzik z tego wychodzi:placz:
Kiedys nawet pracowalam przy Arabach:loveu:
Nie rozumiem jak mozna tak traktowac konie,nie miesci mi sie to w glowie poprostu:shake:
Oby Hektorowi sie dobrze spalo:loveu:

Posted

[quote name='strup']Frotka Mogę wiedzieć jakie to fundacje?

Mam stały kontakt m.in. z Przystanią Ocalenie, Fundacją Zwierzę nie jest rzeczą, końską sekcją Vivy. Z innymi fundacjami mamy kontakt okazjonalny, w związku z pojedynczymi interwencjami.

Posted

ick napisał(a):
Czekamy na wiadomości o Hektorze w hoteliku ?
Jak spędził pierwsze noce i jak ....tak ogólnie ?:loveu:

Bardzo dobrze się przyjął. To jest stary, spokojny koń, któremu nie potrzeba do szczęścia nic więcej tylko odrobinę miejsca w stajni i kawałka trawy na pastwisku. W dniu transportu oglądał go lekarz, któremu nie podobały się przede wszystkim kopyta Hektora. Nie widać tego na zdjęciu ale od spodu są kompletnie przegniłe.

Posted

Frotka napisał(a):
W dniu transportu oglądał go lekarz, któremu nie podobały się przede wszystkim kopyta Hektora. Nie widać tego na zdjęciu ale od spodu są kompletnie przegniłe.

Jeszcze to... mam nadzieję, że sucha ściółka i odpowiednia pielęgnacja pomogą. Oby nie było to coś poważniejszego. Tyle nieszczęścia na jednego spracowanego konika:-(

Posted

donacja napisał(a):
Jeszcze to... mam nadzieję, że sucha ściółka i odpowiednia pielęgnacja pomogą. Oby nie było to coś poważniejszego. Tyle nieszczęścia na jednego spracowanego konika:-(

Na szczęście nie jest to nic poważniejszego, poza karygodnym zaniedbaniem i wielomiesięcznym staniem na gnoju.

Posted

Dorota i Dominik z Przystani Ocalenie :Rose::Rose::Rose: przywieźli Hektorowi duże pudło preparatu na stawy (Equitop Gonex). Postaram się zawieźć mu w czwartek. Dziś u Hektora była Achaja.

Posted

Wisełka napisał(a):
Jakie ma piękne imię jak mój Jamniczek za TM :-(

Imię wymyśliła mu wellington, bo Hektor nie miał imienia. Był bezimienny, jak duża część koni na wsi.

Nie wpłynęły jeszcze pieniądze z bazarku ick :loveu: (tzn. nasze konto jeszcze ich nie zaksięgowało).

Jest za to wpłata aż 300 zł :crazyeye: na Hektora i 300 zł :crazyeye: na Baśkę od Pani Anety K. z Warszawy :buzi:. Jak dotąd jest to jedyna wpłata na Hektorowym koncie.

Posted

To przydałoby się nad jakimś bazarkiem pomyśleć :roll: Kurcze ja na razie wystawiłam dwa dla mojego tymczasowicza /strasznie finansowo stoję/. Muszę poszperać w szafach czy coś jeszcze się nada na bazarek :cool3:

Posted

Wisełka napisał(a):
To przydałoby się nad jakimś bazarkiem pomyśleć :roll: Kurcze ja na razie wystawiłam dwa dla mojego tymczasowicza /strasznie finansowo stoję/. Muszę poszperać w szafach czy coś jeszcze się nada na bazarek :cool3:

Ick zrobiła już bazarek.:loveu:

Posted

Nie wiem czy bazarki jeszcze się przydadzą.

Hektor odchodzi. Wczoraj w południe jako jedyny z koni wrócił z pastwiska do stajni, położył się i do tej pory nie wstał. Wieczorem był u niego lekarz, za chwilę będzie znowu. Nic konkretnego nie stwierdzono. Po prostu dla Hektora nadszedł czas odejścia.

Nie pisałam tego na watku ale rozmzwiałam z Przystanią Ocalenie i ustaliliśmy że za kilka tygodni Hektor mógłby zostać przyjęty do przytuliska. Miałby w końcu swoje miejsce.

Dobre jest tylko to, że uniknął męczarni w rzeźni i przez kilka ostatnich tygodni poznał wolność i zapach łąki.

Posted

Frotka napisał(a):

Hektor odchodzi. Wczoraj w południe jako jedyny z koni wrócił z pastwiska do stajni, położył się i do tej pory nie wstał. Wieczorem był u niego lekarz, za chwilę będzie znowu. Nic konkretnego nie stwierdzono. Po prostu dla Hektora nadszedł czas odejścia.

O nieeeeeeeeeeeeeeeee :placz: