Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wiska']Nie wiem jak wyglada ,ale nie brzmi to bezpiecznie[/QUOTE]
Chodzi o to, że tor się nie rozpadnie, jak z np. gwoździ. Śruby całkowicie są wbite w drewno i rzadna z jej części nie odstaje. :lol:
Tor jest już pomalowany i oszlifowany, a więc teraz czekam aż wyschnie i wstawię zdjęcia, no i ocenicie :razz:

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

najłatwiej jest od strony wewnętrznej hopki przybić po obu stronach takie kwadraciki z drewna, żeby na tym się mogła łatwo tyczka opierać ;]
przynajmniej ja tak zrobiłam, nie bd startować w zawodach agi, nie trzymam się ściśle wymiarów itd. tylko robię to tak dla siebie.

Posted

wiska napisał(a):
tylko pamietaj ,zeby hopki nie byly tez za duze w stosunku do rozmiaru psa :)

a tak mniej-więcej ile dla mieszańca, który jest troszkę mniejszy od owczarka niem.? ;D
bo nie wiem czy dobra wysokość...
chociaż Fanta przeskakuje bezproblemowo ^^

• 1 month later...
Posted

Witam, ja mam kilka pytań-może nie na temat sprzętu do agility, ale skoro już tu jestem...
1. Czy debiut w agility odbywa się w klasie A0, czyod razu w A1 ?
2. Czy mogę startować z dwoma psami?
3. Czy gdy mój pies zostanie zdyskwalifikowany, może przebiec tor do końca ?
Pytania odnośnie regulaminu, ponieważ pewnych punktów nie zrozumiałam :oops:

Posted

kozienice mi nic nie mowia ,prosze napisz kto biegal z tyloma psami. strasznie mnie to interesuje. Znam przewodnikow ktorzy maja po 5psow ,ale zeby na jednych zawodach startowali ze wszystkimi to sie chyba nie zdaza

Posted

Frodka-sprawdzilam w regulaminach i rzeczywiscie nie znalazlam takiego zapisu. Musialam sobie cos ubzdurac, chociaz teraz wydaje mi sie to bez sensu, bo gdybym miala zalozmy 5psow w A0(small) i je zglosila na zawody to moje psy stanowily by wiekszosc stawki :D ale paradoks. Ale fajnie wiedziec ,ze mozna startowac z wiecej niz 2ma psami bo przez swoja niewiedze i poniekad glupote zastanawialam sie nad zrezygnowanie agi z jednym moim psem na rzecz innego a teraz widze ,ze nie musze wybierac. hura! :)
Casablanka-naprawde lepiej zaczac trenowac agility w jakims klubie-po pierwsze bezpieczniej :)

Posted

bo gdybym miala zalozmy 5psow w A0(small) i je zglosila na zawody to moje psy stanowily by wiekszosc stawki

a w czym tu widzisz problem ,startujesz - wygrywasz - stoisz sama na pudle i zbierasz wszystkie nagrody . Ta wspomniana Tumanowa startowała jako drużyna sama ze swoimi 4 psami - same bordery i to dopiero był widok.

Posted

wiska napisał(a):
Casablanka-naprawde lepiej zaczac trenowac agility w jakims klubie-po pierwsze bezpieczniej :)

Niestety ja zmałego miasta jestem i żadnego klubu nie ma :( Nie jestem pewna, ale z tego co wiem to najbliższy mi klub agility jest w Sopocie...może Gdańsku, albo Bydgoszczy :angryy:
Trenuję z moimi dwoma psiakami, pod domem-na własnoręcznie zrobionym torze :roll:
Jedna z moich pupilek, z którą będę debiutować dopiero w sierpniu, w Sopocie jest już seniorką (w sierpniu 2011 będzie miała 9 lat) w typie rasy cocer spaniel angielski. Druga to 7-miesięczna chihuahua długowłosa, ale jest na tym samym poziomie, co starsza koleżanka :lol:

Posted

To jedyne co mogę Ci doradzić to obóz lub seminarium ,skoro nie możesz trenować w klubie.I odradzam A1 na debiut w zawodach ,dla psa i przewodnika i tak będzie to duża odmiana -inni zawodnicy ,profesjonalny tor itp. To nie jest takie proste .