NaamahsChild Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Czekamy na wieści, trzeba znaleźć domek dla suni.. Quote
Ziutka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 wiq napisał(a):brzmi groźnie :P Ale to tylko tak brzmi :cool3: Lilek nie zabija - na szczęście :diabloti: Quote
wiq Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 tylko sterylizuje i kastruje :evil_lol: Quote
Ewa i flatki Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 wiq napisał(a):tylko sterylizuje i kastruje :evil_lol: To mamy podobne preferencje - dobrze będzie :lol: Quote
wiq Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 no przeca odwiedzamy, ale czekamy, aż Lilek odzyska wzrok :P Quote
malagos Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 A czy moja szczeniorka Aksamitka nie jest podobna do Ammy? Quote
wiq Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Amma ładniejsza, bardziej flacia :evil_lol: aczkolwiek Aksamitkę widziałam juz wcześniej, zwróciłam uwagę, bo też niczego sobie :loveu: Quote
Ziutka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ciotki skoro tak lubicie duże czarne to zapraszam do naszych podopiecznych (linki do wątków na dogo są poniżej na naszej stronie pod opisem psiaka) : Hamer - Fundacja na Rzecz Obrony Praw Zwierząt NERO Zuza - Fundacja na Rzecz Obrony Praw Zwierząt NERO Quote
WeronikaM Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 podnoszę temacik i trzymam kciuki za suńkę :loveu: Quote
Lilek Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 A ja cichutko przywędrowałam sobie.Już mogę gapić się w monitor bez bólu, więc odpowiadam na wszystkie pytania.Pytajcie, kobiety.A Lukę pewnie i tak zabiję:mad:.Albo nie, brakowałoby mi jej burczenia. No, co ja zrobię.I tak ją lubię:lol: No to pytajcie, a ja będę odpowiadać najlepiej, jak potrafię. Quote
wiq Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Amma dalej się tak boi? czy jest już bardziej ufna? chodzi na spacery? jak do psów? kotów? dzieci? jak zdrowie? wysterylizowana jest? jakaś jej historia? póki co tyle mi przychodzi do głowy ;) Quote
Lilek Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 No, dobrze, będzie wypracowanie o Amie.Po pierwsze, jest wysterylizowana, czuje sie świetnie, jest odrobaczona i zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. Ma założoną obrożę, w której grzecznie chodzi i nie próbuje jej zdejmować.Właściwie od pierwszej chwili pomysł z obrożą chyba jej sie spodobał.Jest psem trudnym, jak praktycznie wszystkie nasze psy, ponieważ znają tylko nas i nasze pół hektara działki i nasz dom, co sprawia, że są bardzo bojaźliwe w stosunku do obcych ludzi.Ama jest bardzo czujnym psem i "patroluje" płot wokół naszej działki. Sunia i jej brat Norbu urodziły się już u nas z podrzuconej, ciężarnej suki.Niestety, od początku wychowywały się w domu, w którym brak spokoju ze względu na ilość zwierząt i to także powoduje nerwowość i nieufność.Przy wszystkich tych trudnościach Amcia szuka kontaktu zarówno z człowiekiem, lubi być głaskana i przytulana, ale też przymila się do psów.Liże po pyskach, niestety, czasem zbyt nerwowo i efekt jest taki, że w końcu obrywa od "napastowanego" psa.Wtedy pędzi do nas i skarży się. Z kotami i dziećmi nie mieliśmy doświadczeń, bo ani jednych ani drugich u nas nie uświadczysz. Myślę, że Amuszek powinien mieć dom bardzo spokojny i cierpliwy i że powinna być jedynym psem.Wtedy wyciszyłaby się i stałaby się typową przytulasią.Próbujemy sprawiedliwie dzielić głaski między wszystkie nasze psiaki, ale to oznacza niewiele czasu dla każdego z nich. W przypadku wielu z nich to jest problem, bo chciałyby być głaskane dużo, dużo dłużej.W miarę możliwości (rok szkolny się rozpoczął!!!) będę próbowała ją oswajać ze smyczą. Postaram się także w tym tygodniu zrobic jakieś sensowne zdjęcia Amie i może Norbu też.Norbu jest trochę masywniejszy, ale jest niezwykle podobny do Amy.Obydwu im przydałyby sie domy.Tu w tym stadzie nigdy nie będą szczęśliwe. Norbu próbując bronić się staje się, niestety, agresywny w stosunku do psów i jest jeszcze bardziej płochliwy od Amy. Quote
Ewa i flatki Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Dzięki, że przyszłaś i napisałaś o Ammie i jej bracie. Dorzucę wiadomość o nim na forum flatowe. A co stało się z matka psiaków? Dodam, że to namolne lizanie jest cechą chakterystyczną naszej ukochanej rasy. Moja Rivka najbardziej lubi wylizywać wewnątrz pyski starych owczarków niemieckich :roll: No, i pilnuj oka, kochana !!! Quote
Ewa i flatki Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Lilek -pozwoliłam sobie po prostu przekopiować Twój post na Flatopodobne w potrzebie na fcrkropkaforakropkapl Quote
wiq Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Lilek, dzięki! jeszcze zdjęcia Ammy i brata, w dobrej jakości i dużej ilości.. Quote
Lilek Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 A bardzo proszę, kochane moje.Jeśli jeszcze cokolwiek będę mogła dopowiedzieć, pytajcie.Martwię się o te moje zwierze, bo nerwusy z nich i płochacze, ale przy dobrym układzie jestem przekonana, że będą fajnymi psiakami.Ja, niestety, nie bardzo jestem w stanie zapewnić im tego, co chciałabym.Nie przy tej ilości psów.Wprawdzie wiele już zostało wyadoptowanych, ale ciągle jeszcze jest ich dużo bardzo.Zbyt wiele, żeby mogły być szczęśliwe. A Amcia i Norbu wyjątkowo źle znoszą ten tłok. Matka obojga psiaków jest u nas i, uważajcie, jest biała.Mieszanka podhalanki z czymś.Jest także wysterylizowana i po sterylce zrobiła sie tłuściutkim prosiaczkiem.:evil_lol: Quote
wiq Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 cholbia, przydałby im się osobny domowy tymczas... taki z jednym - dwoma spokojnymi psami-rezydentami, których dobre zachowanie mogłyby naśladować... Ewa, bierz no Ammę na DT :evil_lol: Quote
luka1 Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 a ja mam fotki Norbusia :eviltong: Co prawda w pełnym biegu ale udało się raz czy dwa Quote
Recommended Posts