Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, jest ładna. Jest jednak problem. Psy z tego przytuliska boją się ludzi. Nie potrafią chodzić na smyczy, nie dają się dogonić nikomu z obcych. Nie reagują agresją lękową, ale nie wiem jak dotrzeć do ich psychiki by nawiązać z nimi kontakt. Ciężko będzie ją wyadoptować - chyba że znajdzie się ktoś cierpliwy i znający się na psach.

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

właśnie musimy coś postanowić. Pierwszy etap to założenie psom obroży.
Tam psy żyją w towarzystwie jednych i tych samych ludzi, nie mają kontaktu z nikim innym i to chyba powoduje że boją się panicznie. Wyjete ze stada zachowują się jak dzikie. Obroże to przyzwyczajanie ich do jakiejś dyscypliny.
Trudność polega na tym że to dla mnie dość daleko - poruszam się rowerem.

Posted

A co tu tak cichoooooooooooo???
Chyba nikogo nie zniecheca, że z psem trzeba popracować? :)

Te psiaki sa faktycznie lekliwe, ale jak juz sie otworzą, to cud, miód i orzeszki.

Posted

W jej wypadku, tak jak Tolerka z mojego banerka, najlepiej byłoby ją umieścić w DT, który popracowałby nad socjalizacją.
Oddanie jej od razu do domu stałego, moim zdaniem, jest zbyt ryzykowne. No chyba, że behawiorysta wziąłby sunię.

Posted

chyba bez behawiorysty w tym przypadku się nie obejdzie :-( Wiem że jest jakaś p. Patrycja z wawy psi behawiorysta, może ona by pomogła? Tylko nie wiem czy ona by wzięła ammę do siebie...

• 2 weeks later...
Posted

Z kiedy to zdjęcie? ak ona zachowuje się, kiedy jest na smyczy, tak jak tutaj? Ma agresję lękową, czy raczej daje krok do tyłu?
Czy łasi się do ludzi? Co jeszcze o jej zachowaniach możecie powiedzieć?

Posted

zdjęcie zrobione wczoraj u wetki - Amma była na sterylizacji.
Ona nie jest agresywna, woli zwiać. Bardzo boi sie ludzi i wszystkiego nowego w otoczeniu. Ale to niezwykle inteligentny pies i przy odrobinie wytrwałości i uporu zmieni sie w cudowną psicę.