Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Toffuś napisał(a):
Może przeciętny Kowalski zacznie się łamać?

niestety obawiam sie, ze najpierw musialoby byc takie cos wydrukowane w gazetach typu SE lub F... :angryy: :-(
ale mam nadzieje, ze chociaz troszke osob przeczyta i zacznie myslec bardziej pozytywnie :)

Posted

Toffuś napisał(a):
Wielkie brawa dla osoby, która to napisała! Może przeciętny Kowalski zacznie się łamać?

Zwłaszcza jak przeczyta, że boksery walczyły z bykami :evil_lol:
Ciekawe czy reszta jest tak samo wiarygodna...

Posted

bardzo fajne :) może choć kilka osób zmieni zdanie na temat TTB po przeczytaniu tego.Mam nadzieję że w końcu zaczną pisać prawdę o tych psach w gazetach a nie tylko nagłaśniają pogryzienia przez nie

Posted

Martyna&Zara napisał(a):
Nareszcie coś o prawdziwej naturze TTB:multi:, a nie o krwiożerczych bestiach w typie.:angryy:
Wielkie brawa dla osoby, która to napisała! Może przeciętny Kowalski zacznie się łamać?

Tylko, że w schroniskach mamy psy jak to mówisz głownie w typie.
Zatem sformułowałaś to tak jakby te psy ze schroniska były be.
Wiem, że zapewne miałaś co innego na myśli, ale oprócz propagowania zakupu psa z hodowli, a nie pseudo, trzeba też pokazywać, że ttb z schroniska też może ufać, kochać- że także trzeba mu dać szansę.

• 4 weeks later...
Posted

zawsze po ogloszeniu jakiejs informacji, w ktorej jeden wlasnie z takich psow pogryzie kogos, robi sie taka mega nagonka na wszystkie pitt bulle, amstaffy itd. i wrzuca sie je do jednego wora, ze niby wszystkie takie be i wogole tylko do uspienia...nienawidze czegos takiego :mad: Naprawde świetny artykul!!

Posted

Mraulina napisał(a):
Oj, tego tekstu kynolog nie pisał na pewno.

Bardzo dużo w nim rażących błędów!

To podważa wiarygodność tekstu.

a artykuły w brukowcach to kto pisze ? czy tamte są wiarygodne ? :lol:
ja wiem , że wielkim nietaktem , jest pisanie czegoś dobrego o tych rasach - jak to razi co ? od razu można wytknąć błędy ....
gdzie wytykacze błędów , gdy malują w jakimś podrzędnym pisemku , bzdury ?
ale wtedy się stuka w klawisze , powybijać wszystkie TTB , wtedy się nie widzi błędów tych nie kynologów ...

artykuł wg mnie całkiem z sensem , nie ma tam lukrowania ochania i wzdychania ... słusznie napisane , że to psy dla ludzi z silną osobowością , pewnych siebie ... a nie popaprańców którzy boją się własnego cienia i kupują ochroniarza na 4 łapach ...
i słusznie napisane , że psy służyły do walk ze zwierzętami , a nie z ludźmi.Że dla ludzi miały i mają być aniołami - bo tak hodowano te psy , tak je selekcjonowano ...
A z miksami tych ras , no cóż .. każdy miks , ma coś wmiksowane i nie wiadomo co ... jaka krew była dolana .. zresztą też ujęte w artykule .. wszystko co ma większą morde , uszy , kilka mięśni , podpina się pod TTB.
Ja już tu na dogo też widziałam na PWP psy niby w typie ast/pit .. które zupełnie nie mają nic wspólnego z tymi rasami ... ale miały uszy stojace i szerszą morde :lol:

to taki ładny na dziś cytat dostałam
nie wina to psów , że ludzie są debilami

Posted

Vectro - tam są powazne błędy rzeczowe, dotyczące innych ras.

To chciałam powiedzieć.A tekst z takimi bykami nie powinien ujrzeć światła dziennego.
Istnieje przecież coś takiego jak recenzja wewnętrzna.

Posted

Co do opinii o ttb, to artykuł przypadł mi do gustu. Jednak uważam, że jest bardzo pobieżny niestety, a autor rzuca hasłami (nieprecyzyjnymi- nazwę to subtelnie) odnośnie innych ras psów.

Posted

Saite napisał(a):
Co do opinii o ttb, to artykuł przypadł mi do gustu. Jednak uważam, że jest bardzo pobieżny niestety, a autor rzuca hasłami (nieprecyzyjnymi- nazwę to subtelnie) odnośnie innych ras psów.

I stąd można wysnuć wniosek, że odnośnie ttb są to również "wybiórcze hasła".

Posted

tabaluga1 napisał(a):
Może trochę cukrujecie ?
To też był TTB :

A to nie był TTB:
W Sarbinowie koło Dębna Lubuskiego w województwie zachodniopomorskim pies zagryzł 5-letnią dziewczynkę.
Dziecko zauważyło gryzące się na polu psy i pośpieszyło z interwencją. Niestety ta zakończyła się tragicznie.
Dziewczynkę znalazła właścicielka owczarka i powiadomiła pogotowie ratunkowe i policję. Lekarz przybyły na miejsce stwierdził zgon dziecka.
Trwa policyjne śledztwo.
Znów pies zagryzł dziecko

To też nie był TTB:
Tragicznie zakończyła się rodzinna wizyta w Szczepkowie-Borowym koło Nidzicy dla 3,5-letniego Roberta. Chłopca, który przyjechał z Nidzicy śmiertelnie pogryzł pies pilnujący posesji

Tragedia rozegrała się na terenie gospodarstwa Jana K. po godz. 16. - Pies był przywiązany do drzewa, a dziecko bawiło się przed domem - opowiada chłopak, który mieszka niedaleko miejsca zdarzenia. - Rodziców dziecka nie było wtedy w domu. Kobieta, która opiekowała się chłopakiem, poszła na chwilę do łazienki. W tym czasie pies rzucił się na dziecko.

Karetka, która przyjechała z Nidzicy stwierdziła, że dziecko już nie żyje. Jak mówili świadkowie zdarzenia, dziecko miało obrażenia w okolicach twarzy i głowy.

Pies-mieszaniec nie uchodził we wsi za groźnego, choć - jak powiedział nam jeden z mieszkańców - pogryzł już wcześniej jedno dziecko (obrażenia nóg nie były jednak groźne).

Pies został przewieziony na obserwacje do weterynarza. Policja i prokurator badają, czy był to nieszczęśliwy wypadek, czy też zawinili dorośli, którzy nie dopilnowali dziecka.
Pies zagryzł dziecko

A tamta "ofiara" TTB żyje.
Licytacja? :razz:

Posted

Basia&Safi napisał(a):
masakra z ta nagonka na ttb, inne psy też maja zeby i gryza tylko o tym sie nie pisze, nie mowi ......

Zgadzam sie w 100% Jakos nie widzialam artykulu krzyczacego o pogryzieniu przez yorka, jamnika albo innego malego psa, bo przeciez to takie slodkie i niewinne psiaki, one sie tylko bronily ble ble :shake: