ANETTTA Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 [quote name='zuzlikowa']hihihi..Szarotko...100zł na karmę nie wystarczy dla WIKTORA na miesiąc...karma na cały miesiąc dla beniastego,to własnie koszt ok.200zł:lol: A z tego co zrozumiałam,to własnie fundacji chodzi o pomoc,wsparcie w bieżącym,codziennym utrzymaniu Wiktora... ale może nie mam racji:oops:...ja tak to zrozumiałam. potrzebne wsparcie na utrzymanie Wiktora osoby zdeklarowane błagam o terminowość aby Wiktora nie zostawic samego wpłaty prosze kierowac na konto BERNARDYN Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych Biuro: 98-100 Łask, Anielin 51 Bank PKO SA, nr konta: 18 1240 3288 1111 0010 2985 8304 koniecznie z dopiskiem na wiktora zakup karmy makronu RYżu mile widziana karme wystarczy zamówic i przesłać na adres Fundacji Fundacja ma na utrzymaniu mase psików w większości bernardynów jesli chodzi o naszego bohatera tego watku WIKTOR ma w piatek kastracje !!!!!! wiec dzień jego odjazdu do Fundacji do psiego raju zbliża sie wielkimi krokami !!!!!! Quote
MyrkurDagur Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Jestem, dostałam PW - dorzucę Wiktorowi trochę pieniążków, ale jednorazowo... czy tak może być? Na razie inaczej nie mogę... Napiszcie także proszę w skrócie, jak dokładnie wygląda sytuacja Wiktora - bo mam troszkę zaległości... Quote
Malwi Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 dziewczyny ... może zrobić inaczej ? tzn zbierać na konto kogoś tutaj i wysyłać fundacji po 200 zł tak jak bylo ustalane ? po 1 . beda rozliczenia na wątku - modzi się nie doczepią po 2. bedziemy kontrolowac sytuację finansową Wiktora - ile potrzebuje jeśli brakuje i organizować ewentualne bazarki... po 3. oszczędzimy fundacji niepotrzebnych szaleństw z kontem - po co ma wpływać do nich po 5 zł jak może cała suma za jednym razem wpłynąć? Quote
Freya73 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Malwi']dziewczyny ... może zrobić inaczej ? tzn zbierać na konto kogoś tutaj i wysyłać fundacji po 200 zł tak jak bylo ustalane ? po 1 . beda rozliczenia na wątku - modzi się nie doczepią po 2. bedziemy kontrolowac sytuację finansową Wiktora - ile potrzebuje jeśli brakuje i organizować ewentualne bazarki... po 3. oszczędzimy fundacji niepotrzebnych szaleństw z kontem - po co ma wpływać do nich po 5 zł jak może cała suma za jednym razem wpłynąć? Mysle, ze to bardzo sensowny pomysl. Pozwoli to kontrolowac miesieczne wplaty, a poza tym rozliczenie bedzie podawane na tym watku, co wydaje mi sie najbardziej logiczne. Quote
ANETTTA Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 EWa mówiła zę beda inf na ich stronie ale ten pomysł tez mi sie podoba Quote
Lidan Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Ok ale ja już wpłaciłam na konto fundacji :hmmmm: Quote
Malwi Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Lidan']Ok ale ja już wpłaciłam na konto fundacji :hmmmm:[/QUOTE] to nie przeszkadza od następnego miesiaca zbierać tutaj ;) Quote
Atrisko Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 No sensownie...mnie też się pomysł podoba...bo wszystko będzie na bieżąco... to kto się podejmuje użyczyć konta Wiktorkowi??? i zająć jego rozliczeniami??? Quote
Malwi Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 w sumie to mogę ja ;) chyba że jakiś inny chętny jest :D Quote
Freya73 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Malwi']w sumie to mogę ja ;) chyba że jakiś inny chętny jest :D[/QUOTE] No to cool, lepiej byc nie moglo. Super, skarbnika juz mamy i skarbnikowi dziekujemy! ;) Quote
Szarotka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 To rozeslij konto, ja dopiero wplace za pare dni. Czy fundacja go juz wziela?? czy ktos cos wie ?? Quote
Lidan Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Los wiktora rysuje się prawie różowo w porównaniu do psów z tego banerka: Zajrzyjcie chociaż...może uda Wam się coś wymyślić, żeby uratować te psy. Quote
Pies Wolny Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='ANETTTA']EWa mówiła zę beda inf na ich stronie ale ten pomysł tez mi sie podoba[/QUOTE] Sie mnie też podoba. Quote
Malwi Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 dzisiaj bede rozsylac nr konta ;) tylko rozliczę SZCZYLA ;)) Quote
zuzlikowa Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Malwi']dziewczyny ... może zrobić inaczej ? tzn zbierać na konto kogoś tutaj i wysyłać fundacji po 200 zł tak jak bylo ustalane ? po 1 . beda rozliczenia na wątku - modzi się nie doczepią po 2. bedziemy kontrolowac sytuację finansową Wiktora - ile potrzebuje jeśli brakuje i organizować ewentualne bazarki... po 3. oszczędzimy fundacji niepotrzebnych szaleństw z kontem - po co ma wpływać do nich po 5 zł jak może cała suma za jednym razem wpłynąć?[/QUOTE] Czyli jak rozumiem, dogo przejmuje kontrolę i opieke nad WIKTOREM? To znaczy: CAŁOŚĆ KOSZTÓW pokrywana i zbierana będzie na dogo ,a fundacja ma tylko funkcję hotelu przejąć? CZY KTOŚ ZAPYTAŁ FUNDACJĘ,CZY NA TAKIE POSTAWIENIE SPRAWY SIĘ GODZI?CZY TAK TO WIDZI? Nie,nie podoba mi się ten pomysł...bo nie wiem jaka może być reakcja Fundacji na to!Nim zaczniemy realizować WŁSNE POMYSŁY dowiedzcie się,czy na takich zasadach fundacja przejmie Wiktora!A jeśli nie? Quote
Malwi Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 zuzlikowa - nie ... tu nie chodzi o przejęcie kontroli nad wiktorem... z tego co zrozumiałam to fundacja prosiła o opiekę finansową nad wiktorem - czyli 200 zł co miesiąc ... w związku z tym ze nie ma całości deklaracji i nie wiemy ile będzie jeszcze brakować co miesiąc zaproponowałam że będziemy zbierać fundusze tutaj na dogo i wysyłać po 200 zł ( lub więcej w zależności ile się w miesiącu uzbiera ) do fundacji. no ale skoro pomysł ci się nie podoba to ja się nie upieram... Quote
zuzlikowa Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Malwi']zuzlikowa - nie ... tu nie chodzi o przejęcie kontroli nad wiktorem... z tego co zrozumiałam to fundacja prosiła o opiekę finansową nad wiktorem - czyli 200 zł co miesiąc ... w związku z tym ze nie ma całości deklaracji i nie wiemy ile będzie jeszcze brakować co miesiąc zaproponowałam że będziemy zbierać fundusze tutaj na dogo i wysyłać po 200 zł ( lub więcej w zależności ile się w miesiącu uzbiera ) do fundacji. no ale skoro pomysł ci się nie podoba to ja się nie upieram... Nie ja jestem decydentem i osobą wskazującą,czy mnie się podoba,czy nie...ale jeśli mnie taka myśl powstała w głowie,to czy ktoś dowiedział się,czy nie powstanie i w fundacji? Nie chciałabym,by cokolwiek wstrzymało zabranie Wiktora ze schroniska do fundacji... ...nie było ustalone,że Fundacja przejmie Wiktora za 200zł miesięcznie...było "ustalone",że fundacja prosi o wsparcie w bieżącym utrzymaniu Wiktora, a to określiła na kwotę ok.200zł i dotyczyło ono jedynie wyżywienia psa...a jak wiemy pozostaje jeszcze cała masa wydatków, które nawet nie zostały tu wspomniane i będzie je trzeba pokrywać z funduszów zdobywanych przez fundację...nie wiemy nic o stanie zdrowia Wiktora, potrzebna jest kastracja, potrzebne zabezpieczenie na zimę...to tak na szybko przyszło mi do głowy. Pamiętajcie,że nie mnie ma pomysł odpowiadać i szczerze mówiąc ani mnie on grzeje ,ani parzy,ale z dotychczasowych doświadczeń, nie wynika,by fundacja ściśle z dogo współpracowała i jeśli jakiekolwiek nie skonfrontowane z nią pomysły maja stanąć na drodze zabrania do nich WIKTORA...to proszę dowiedzcie się czy tak właśnie nie będzie. Niestety to my jesteśmy petentami w sprawie WIKTORA.I jest to jego jedyna szansa. Jeśli robię nieuzasadnione zamieszanie...sorry,ale Fundacja potrafi zdecydowanie powiedzieć z kim nie chce współpracować i na jakich zasadach tego nie będzie robić...wiesz o tym! Quote
Freya73 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='zuzlikowa']Czyli jak rozumiem, dogo przejmuje kontrolę i opieke nad WIKTOREM? To znaczy: CAŁOŚĆ KOSZTÓW pokrywana i zbierana będzie na dogo ,a fundacja ma tylko funkcję hotelu przejąć? Zuzliku, chodzilo nam jedynie o koordynacje finansow, nas wszystkich w zbiorowa wplate. Taka natomiast bylaby przekazywana Fundacji. Nie chodzi o zadna kontrole. Nie mniej jednak, ustalmy to z Fundacja, jak ta sobie zyczy. Quote
ANETTTA Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Wiktor ma jchać za tydzień w czwartek jutro kastracja ;) Quote
Yv1958 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Tak jak deklarowalam od samego poczatku, mam umowe z Prezes Fundacji i swoje 100 zl bede wplacac na Wiktora bezposrednio na Konto Fundacji. Quote
zuzlikowa Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='ANETTTA']Wiktor ma jchać za tydzień w czwartek jutro kastracja ;)[/QUOTE] No,to kciukasy za szybkie dojście do pełni sił po odjajczeniu...trzymaj się dzielnie chłopie! Quote
ANETTTA Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 rozmawiałam z Prezes Ewa z Fundacji teoretycznie jej jest obojetenie jak beda dokonywane wpłaty ale efekt koncowy był taki że wplacamy tu na konto zaoferowane np przez Malwi a Malwi jednorazowo raz w m-cu przelewa na konto Fundacji na stronie Fundacji bedzie inf o tym iz taka kwota od wolontariuszy np dogomani wpłyneła zam-c listopad czy grudzień Malwi bedzie rozliczona ... a my tu bedziemy miec pewność żę oferowana pomoc przez nas jest w 100%zrealizowana i będziemy miec podgląd ewentualnie kogo za deklaracje ściigac no mnie !!!!! ok ......... a kto bedzie miał gest wpłaty dodatkowych pieniedzy na Wiktora oczywiscie ma prawo zobowiązanie jest takie że te 200 zł musimy wpłacić a sami wiemy że tak taniego lokum nie znajdziemy nigdzie !!!! przypominam Fundacja przyjmuje każdą pomoc makarony ryz karma bezpośrednio kupiona mile widziana Quote
Malwi Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 deklaracje stałe na Wiktora: - 100 zł - Yv1958 - 10 zł - ANETTTA - 10 zł - Pies Wolny - 10 zł - Marysia55 - 10 zł - nika28 - 10 zł - Freya73 - 15 zł - Darek - 10 zł - Szarotka _____________ razem: 175 zł --- BRAKUJE TYLKO 15 ZŁ!!! deklaracje jednorazowe : 10 zł od Violetty T. 5 zł od Renaty M. 10 zł od Doroty B. 5 zł od Mirosławy M. 5 zł od Lidan 5 zł od Leszka G. 5 zł od Marleny C. 5 zł od weroniki C, 5 zł od Jarka 5 zł od Dorota Z. 10 zł od Oli D. razem 70 zl, które Lidan wpłaciła na konto fundacji Quote
ANETTTA Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 [quote name='Malwi']deklaracje stałe na Wiktora: - 100 zł - Yv1958 - 10 zł - ANETTTA - 10 zł - Pies Wolny - 10 zł - Marysia55 - 10 zł - nika28 - 10 zł - Freya73 - 15 zł - Darek - 10 zł - Szarotka _____________ razem: 175 zł --- BRAKUJE TYLKO 15 ZŁ!!! deklaracje jednorazowe : 10 zł od Violetty T. 5 zł od Renaty M. 10 zł od Doroty B. 5 zł od Mirosławy M. 5 zł od Lidan 5 zł od Leszka G. 5 zł od Marleny C. 5 zł od weroniki C, 5 zł od Jarka 5 zł od Dorota Z. z tego co tu widzę jest 60 zl, Lidan na konto fundacji - wpłaciła 70 zł kto wplacił na konto Fundacji ok ale czy reszta moze wplacic na konto Malwi itd jak pisałam powyzej i tak samo przyszłe wplaty za kazdy nastepny m-c ;) Quote
Szarotka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Ja swoje ogromne 10 zl. moge wplacic gdzie chcecie;);) Quote
Recommended Posts