Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Freya73 napisał(a):
Praktycznie Lincoln i Wiktor to dwa "sytuacyjne" bratanki. Ofiary strachu i przerazenia. Samotne, opuszczone bernardynie serca.

Czy jest jakies swiatelko w tunelu ??

Posted

Szarotka napisał(a):
Czy jest jakies swiatelko w tunelu ??

W czwartek ma przyjechać Lacrima i zdecydować,czy zabiera Wiktora pod skrzydła fundacji Bernardyn...trzymajcie kciuki by się udało...

Posted

Freya73 napisał(a):
Praktycznie Lincoln i Wiktor to dwa "sytuacyjne" bratanki. Ofiary strachu i przerazenia. Samotne, opuszczone bernardynie serca.

...samotne, opuszczone bernardynie serca...ofiary człowieka...

Posted

zuzlikowa napisał(a):
W czwartek ma przyjechać Lacrima i zdecydować,czy zabiera Wiktora pod skrzydła fundacji Bernardyn...trzymajcie kciuki by się udało...

Trzymam kciuki...........tyle juz czasu tu siedzimy i nic wysiedziec nie mozemy .............

Posted

Z bijacym sercem dzwonie do Pani Ewy z Fundacji, ale nikt nie odbiera.
Wyslalam sms-a
Bede dzwonic za jakies 40 minut ponownie.

Nie moglam dzwonic w poludnie, bo mnie rozlozylo jakies swinstwo.:-(

Odezwe sie.

Posted

Rozmawialam z Pania Ewa. Wiktor zostanie wykastrowany.
Na dzien dzisiejszy Wiktorek nie jest psem do adopcji/Moze ugrysc/.
Jezeli Fundacja go wezmie, /jest to rozwazane/,to otrzyma on pomoc psychologa,bedzie z nim pracowac, a nastepnie bedzie szukac dla niego odpowiedniego, SPRAWDZONEGO! domu.

Mam pytanie, kto /oprocz mnie/, zadeklaruje comiesieczna pomoc dla Wiktora, jezeli Fundacja wezmie go pod swoja opieke?

Posted

Yv1958 napisał(a):
Rozmawialam z Pania Ewa. Wiktor zostanie wykastrowany.
Na dzien dzisiejszy Wiktorek nie jest psem do adopcji/Moze ugrysc/.
Jezeli Fundacja go wezmie, /jest to rozwazane/,to otrzyma on pomoc psychologa,bedzie z nim pracowac, a nastepnie bedzie szukac dla niego odpowiedniego, SPRAWDZONEGO! domu.

Mam pytanie, kto /oprocz mnie/, zadeklaruje comiesieczna pomoc dla Wiktora, jezeli Fundacja wezmie go pod swoja opieke?

Powtarzam pytanie,bo sama niestety nie moge odpowiedzieć pozytywnie chocbym bardzo chciała...ale możeznajdą się osoby mogace finansowo wspomóc Wiktora?Bardzo proszę.

Posted

nika28 napisał(a):
Ja mogę od czasu do czasu dokładać coś jednorazowo, do stałej deklaracji na tą chwilę nie mogę się zdeklarować :(

Niko...kazda pomoc na pewno bardzo się przyda i będzie duzym wsparciem...dziękujemy!
I choć o stałe deklaracje pomocy też prosimy...nawet te najdrobniejsze i jednorazowe nie do przecenienia bedą.

Posted

nika28 napisał(a):
Oj tak, prosimy... Dla Wiktora to jedyna szansa na wyjście ze schroniska... :(

Moge dac jednorazowke i jak go wezma to zamolestowac dogo na smierc i wydusic kazdy pozostaly grosz. Najlepiej zreszta zbierac jednorazowki, bo ludzie jakos chetniej daja.
Wiec kto czyta watek, niech chociaz dozuci 5 zl. jednorazowki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Szarotka napisał(a):
Moge dac jednorazowke i jak go wezma to zamolestowac dogo na smierc i wydusic kazdy pozostaly grosz. Najlepiej zreszta zbierac jednorazowki, bo ludzie jakos chetniej daja.
Wiec kto czyta watek, niech chociaz dozuci 5 zl. jednorazowki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Molestuj Szarotka, molestuj!:razz::p

Posted

Wiktor bedzie wykastrowany w Schronisku.

Za dwa tygodnie jestem umowiona z Pania Ewa, czy znalazla juz miejsce dla Wiktora./Skrzywdzonych bernardynow jest bardzo duzo:-( /.
Wiktor potrzebuje albo pieniedzy na jego utrzymanie albo pomocy w postaci karmy.
Karma, jaka uzywa Fundacja to Brit Adult large. Taki pies zjada jej 20 kg miesiecznie.
Zadeklarowalam 100 zl m-cznie. Conajmniej drugie tyle jest potrzebne na jego utrzymanie.

Jezeli ktokolwiek zadeklaruje, ze bedzie wplacal po 10, 20 czy wiecej zlotych, to licze ze slowa dotrzyma i te pieniadze /z dopiskiem na Wiktora/, beda na konto Fundacji wplywac.

Wiktor w Glownie albo zostanie uspiony, bo agresywny, albo czeka go tam dozywocie.
W Fundacji bedzie mial pomoc behawiorysty, dobrych lekarzy, kontakt z ludzmi, szanse na adopcje.

Wierze, ze wroci do normalnego zycia.

Posted

Szarotka napisał(a):

Wiedzac jak trudno o stale, apeluje o jednorazowe, jak by kazdy dal 5 zl. a przychodzi na watek napewno troche osob, to juz by byl jakis start.
Czyli stalych by brakowalo 100 zl., gdyby uzbierac zapas z jednorazowek, to juz cos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ciotki Wiktorowe dajcie po 5 zl. jednorazowki.

Posted

Znam Wiktora już od momentu gdy trafił w strasznym stanie do Głowna...były rózne zawieruchy wokół niego...ale nie on miał wpływ na to co się działo...TO ZAWSZE LUDZIE DECYDOWALI O JEGO DOLI-CIERPIENIU, LECZENIU...POZOSTAWIENIU SAMEMU SOBIE... pozostawieniu w sytuacji w jakiej był...sam,bez kontaktu z człowiekiem,bez nadziei...w stałej tesknocie,którą musiał nauczyć się tłumić...i tak został sam w tym kojcu,a wszyscy,którzy do niego na wątek zaglądali stwierdzali: MAŁO ADOPCYJNY...STARY i przechodzili dalej!!!ZOSTAWIALI GO TAKŻE!

A chłopak siedział w kojcu, bez spacerów...z rzadka i na krótko widział ludzi...z rzadka i na krótko kontaktował się z człowiekiem...coraz trudniej było mu zrozumieć i przypominać jak trzeba z człowiekiem być blisko...jak może to być przyjemne...BYTOWAŁ!...ponad 2 lata bytował!

...jeśli mamy choć nieco empatii...ściśnie nam gardłem...ściśnie nam serce...a ten psiak musiał tak żyć przez ponad 2 lata...BYTOWAŁ.

Wierzę głęboko,że Wiktor ma jeszcze przed sobą szansę...tylko musi ją dostać!

POMÓŻCIE DAĆ SZANSĘ WIKTOROWI...może mało adopcyjnemu...może staremu, ale na pewno zasługującemu na ostatnie chwile szczęścia i na nadzieję !!!