Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kiedys wiem żę lactrima była nim zainteresowana tzn pomocą mu ale oni zapsieni

maja mase benków po wypadkach
wiec ten póki co ma sie dobrze wedlug innych benków

Posted

Szarotka napisał(a):
No tak, biedny Wiktor. Ostatnio nie widze tu Freyi........

Jestem u Wiktora, przygnebia mnie fakt, ze on taki samotny, zrezygnowany i prawdopodobnie sparalizowany strachem staje sie agresywny(?).

Posted

ANETTTA napisał(a):
kobito bież co chcesz ogłaszaj gdzie sie da ...

tylko nie podawaj namiarów konkretnych na schronisko jesli psiak nie kastrowany !!!!

Anetta, to co mam napisac, ze gdzie ten pies jest??
No przeciez musze cos napisac... Kurcze...

Posted

taka mamy inf

1. Imię - Wiktor
2. Płeć - Pies
3. Wiek: 6-7lat
4. Sierść - długa
5. Sterylizacja
6. Wielkość - M
7. Miejscowość - Głowno
8. Miejsce Pobytu - schronisko
9. Zachowanie - Przyjazny pies, w schronisku wpada w depresję. Musi mieć jak najczęstszy kontakt z człowiekiem, żeby upewnić się, że nic złego ze strony człowieka już mu nie grozi. Może chwycić za rękę w strachu lub niepewnej dla niego sytuacji.
10. Zachowanie względem Dzieci - nie przepada
11. Zachowanie względem Zwierząt - nie przepada
12. Dla Kogo - Dla ludzi znających rasę, z pewnym, ale łagodnym podejściem do psa.
13. Historia - Wiktor trafił do schroniska z interwencji w połowie Maja 2009. Ktoś zgłosił, że pod Głowieńskim lasem przebywa bernardyn w makabrycznym stanie. Wiktor miał wokół szyi BARDZO głęboką ranę od sznura, który poprzecinał mu powłoki skórne nieomal do wnętrzności. Był zakrwawiony, w ranie zalęgły się robaki, cały był w kołtunach i błocie, czuć było od niego potworny fetor. Pies był przerażony i kulił się. Został zabrany od razu (w bardzo późnych godzinach wieczornych), do lekarza weterynarii i tam przeszedł szereg zabiegów. Oczyszczono rany, podano antybiotyk i leki przeciwbólowe, obcięto skołtunioną, brudną sierść. Od tamtej pory Wiktor przebywa w schronisku w Głownie.
14. Kontakt - 501 420 548 z Przewodniczącą Koła Łódzkiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Głownie, Panią Zofią Barańską
15. Krótki Opis - Wyjątkowo piękny i puchaty mieszaniec bernardyna, doświadczony przez okrutny los czeka w schronisku na przepustkę do lepszego życia.

Posted

Szarotka napisał(a):
No tak, ale w sumie jedyny ratunek to wyciagniecie go ze schronu...........czyli bezplatne dt.

Swieta racja ale jest cos na widoku...taki bezplatny bo z nimi klopot tym bardziej, ze bernardyn...trzeba szukac nigdy nie wiadomo..

Posted

ANETTTA napisał(a):

14. Kontakt - 501 420 548 z Przewodniczącą Koła Łódzkiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Głownie, Panią Zofią Barańską

A może lepiej podawać namiary na kogoś kto sprawdzi przyszły domek w razie czego ?

Posted

PILNE!

Potrzebuje porady.
Skontaktowalam sie z jedna z organizacji zajmujaca sie bernardynamii.
Chca pewne informacje, ktorych ja im udzielic nie moge.
Jakie jest Wasze zdanie? Czy jest sens, zeby organizacja zajmujac sie bernardynamii zajela sie nim? Mysle tu o sprawdzeniu jego stopnia agresjii na przyklad?
Jezeli ktos moglby ze mna porozmawiac, to prosze podac na priv. nr. telefonu - zadzwonie!
Jestem w stanie zaplacic za transport psa, a ile jeszcze, to zalezy od tego, czy uwazacie, ze jest sens takiej akcji?
Oni jeszcze nie powiedzieli, ze go wezma, ale tez nie napisali od razy, ze szans nie ma!!

Prosze, odezwijcie sie!
Wiktor nie moze dluzej czekac!

Posted

w sumie to o Wiktorze chyba najwięcej wie Madallena ... ale ona ma bana ...

ja se zastanawiam jaki jest sens wyciągania Wiktora ... ile on już ma lat ? 7? 8? z łatką "agresora" to jest pies praktycznie nieadopcyjny .... przepraszam że to pisze, ale w schroniskach siedzi jeszcze co najmniej 30 bernardynów - one są o wiele bardziej adopcyjne niż Wiktor ... a ile jest w schroniskach jeszcze takich o których nie wiemy ?

wyciągać Wiktora tylko po to żeby w fundacji siedział również do końca życia w boksie .. to mi sie zdaje że trochę mija sie z celem ...

Posted

Malwi napisał(a):
w sumie to o Wiktorze chyba najwięcej wie Madallena ... ale ona ma bana ...

ja se zastanawiam jaki jest sens wyciągania Wiktora ... ile on już ma lat ? 7? 8? z łatką "agresora" to jest pies praktycznie nieadopcyjny .... przepraszam że to pisze, ale w schroniskach siedzi jeszcze co najmniej 30 bernardynów - one są o wiele bardziej adopcyjne niż Wiktor ... a ile jest w schroniskach jeszcze takich o których nie wiemy ?

wyciągać Wiktora tylko po to żeby w fundacji siedział również do końca życia w boksie .. to mi sie zdaje że trochę mija sie z celem ...

Jestem przyznam sie zbulwersowana Twoja odpowiedzia.:-(
Ze ma 7, czy 8 lat, to znaczy, ze nie powinno sie juz nim interesowac?:-(
Nikt nie wyrazil sie na 100 proc. /rozmawialam z wolont./, ze jest to pies agresywny.
Po takich przejsciach, jakie mial, po przebywaniu w bardzo ciasnym boksie, dziwisz sie, ze ma coraz bardziej niestabilna psychike??
Psy w fundacjach nie siedza w takich ciasnych boksach. Maja duuuuzo wieksze szane na adopcje niz w Glownie, gdzie malo kto zaglada.

Posted

spodziewałam się tego ...
nie , nie znaczy to ze nie trzeba się nim interesować ... ja również martwię się o jego los , ale martwię się również o los tych 30 bernardynów które są w gorszych warunkach niż Wiktor...

domyślam się że to Fundacja BERNARDYN jest tą fundacją o której pisałaś .. nie ma innej fundacji zajmującej się bernardynami. fundacja BERNARDYN jest jakieś 60 km od Głowna - to nie jest porażająca odległość ... i myślę ze najlepiej by było gdyby sami pojechali na miejsce i sami przekonali się jaki jest Wiktor...

nikt nie powiedział na 100% że to pies agresywny ... no ok .. ale doszły mnie słuchy że bez powodu, a nawet ostrzeżenia rzuca się na ludzi - w tym na swoją opiekunkę... ile w tym prawdy ? nie wiem ... owszem , miał przejścia ... ale jak do tej pory nie spotkałam się z psem który rzucałby się bez powodu i ostrzeżenia na swojego opiekuna, a miałam do czynienia z wieloma agresywnymi psami...

poczytaj sobie wcześniejsze strony - też byłam za wyciągnięciem Wiktora ... ale zrezygnowałam z tego pomysłu .... są bardziej potrzebujące bernardyny niż Wiktor...