Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malwi napisał(a):
zuzliku - błagam , skontaktuj się z Madalleną ...

Telefon stacjonarny daje gadać,ale nie mam mozliwości dzwonić, ani nawet nie wiem kiedy ktoś dzwoni(aparat zepsuł się,a nie mam kiedy lecieć!),a na komórce pustka...nie kapłam się wczoraj,a dziś zero szansy na cokolwiek otwartego(małżeństwo jeździło)...
ODBIERAĆ MOGĘ JEDNAK BEZ PROBLEMU.

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Niko, a czy masz może informacje ,czy coś w zachowaniu lub sytuacji Wiktora zmieniło sie ostatnio??? Czy jego metryczka jest aktualna?

Metryczka aktualna, nic się nie zmieniło...

Posted

nika28 napisał(a):
Metryczka aktualna, nic się nie zmieniło...

A wiesz może,czy ktoś z drabem próbuje wychodzić na spacery?...czy ma jakąś szansę socjalizacji z człowiekiem(oczywiście poza kojcem)?
Liczę,że jednak znajdziemy mu dt, ale wtedy trzeba bezwzglednie wiedzieć,czy to jest dt odpowiedni dla Wiktora!

Posted

Na spacery raczej nie chodzi, jest chyba codziennie wypuszczany z boksu żeby sobie pobiegał, ale szczególnej socializacji z człowiekiem nie ma.
DT musi być doświadczony... To jest jednak pies po przejścich i początki mogą być trudne.

Posted

Szarotka napisał(a):
Czy macie zamiar wyciagac Wiktora ??

Szarotko, nie mamy gdzie :(
DT wszystkie zajęte, na hotelik nie ma kasy, a w dodatku to pies z ktorym ktoś musi popracować, bałabym się go wydać bezpośrednio ze schroniska do DS, więc nie wiem co zrobić...

Posted

[quote name='Szarotka']Hm.......bo to juz sie tak kolacze od jakiegos czasu i biedny Wiktor dalej siedzi w schronie. Szkoda, ze nie ma jakiegos doswiadczonego dt. za zwrot kosztow.

Kołacze się i kołacze...a nowe benki dochodzą lawinowo...JEDYNĄ SZANSĄ WIKTORA,niestety i nie tylko jego jest dom tymczasowy, dlatego w akcjach założyłam watek mający na celu pokazać tę potrzebę...SZUKAMY TAM DT DLA BENKÓW ZE SCHRONÓW! Wiktor,oczywiście tam też jest...

POMÓŻCIE ROZPROPAGOWAĆ AKCJĘ...to jedyna szansa tych psów na życie...i niestety nie przesadzam...juz 3 nie żyją,a to tylko informacja z ubiegłego tygodnia.

http://www.dogomania.pl/threads/190842-BERNARDYNY-szukaj%C4%85-DOM%C3%93W-TYMCZASOWYCH...jest-ich-w-schronach-ju%C5%BC-p%C3%B3%C5%82-setki!!!!

Posted

[quote name='Szarotka']Czy macie zamiar wyciagac Wiktora ??

Przy tej ilości bernardynów, nie ma mozliwości zabrać WIKTORA do hoteliku, bo utknie tam na długie miesiące- potrzebuje nie tylko doświadczonego hotelu,ale i czasochłonnej socjalizacji...musimy też pamiętac,że nie jest to bardzo młody pies(8lat) i może utknąc w hotelu na bardzo długo...a pieniędzy brak niestety, przy takim nawale bernardynów...
Szansą Wiktora mógłby być dt...znacznie obniżyłoby to koszty utrzymania,więc dałoby to możliwość nawet dłuższej pracy z tym psem...

Innej szansy dla niego nie widzę.Niestety.

Posted

banerek to mogę zrobić w każdej chwili ... tylko jak na razie to nie widzę sensu ... wątpię żeby znalazł się hotelik/dt który podejmie się pracy z Wiktorem ...

Posted

Malwi, zrób ten banerek. Ja wiem że on ma prawie zerowe szanse, ale może ktoś go wypatrzy, będzie miał jakiś pomysł.
Jak od razu się poddamy, to Wiktor będzie siedział w ciasnym boksie do końca życia... :roll:

Posted

wieczorem się wezmę za banerek ...

tylko jest jeszcze jeden problem ... utrzymanie Wiktora w hotelu czy DT - to duży pies .... a na dogo coraz gorzej ze znalezieniem deklaracji miesięcznych :(

Posted

bela51 napisał(a):
Hotelik, na pewno by sie znalazl, tylko zapewne to kwestia pieniedzy. Myslalyscie o Jamorze, lub Wiosnie?

Myślałyśmy o jamorze, ale jak zawsze przeszkodą są deklaracje, a to duży, starszy już i prawie nieadopcyjny pies... ehh... :(