Malwi Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 przekopałam , poczytałam i tak .... sądzę że Wiktor to żaden agresor - na początku wątku ktoś ze schroniska pisał że to przymilny psiak ... może przytoczę: 2 tyg. temu miało miejsce pewne zdarzenie: pani weterynarz próbowała obejrzeć go i niestesty nie udało się. Piesek wcześniej dostał proszek, który miał lekko go uśpić do badania, ale podczas gdy weterynarz chciała go obejrzeć, Wiktor (prawdopodobnie ze strachu i w otłumanieniu lekiem) złapał zębami rękę pracownicy Przytuliska, która nachylała się nad nim... Do niczego strasznego nie doszło, ale to zdarzenie dowodzi, że piesek ma gdzieś w środku jeszcze utajony lęk. Pewnie obawiał się, że ktoś chce mu coś złego zrobić... ZNOWU... Poza tym zdarzeniem nie mieliśmy z nim żadnych problemów, piesek jest przyjazny. Potrzebuje po prostu serdecznego poprzebywania z człowiekiem, żeby upewnić się, że nic złego ze strony człowieka już mu nie grozi...... więc z niego taki Agresor jak z Melanii dziewczyny - jego trzeba stamtąd wyciągnąć ! i to jak najszybciej! Zwolniło się Miejsce po Melanii, lada chwila zwolni się po Oliwce - może wrzucić go na ich miejsce ? Temido - jakbyś mogła,poproszę o uzupełnienie metryczki: 1. Imię - Wiktor 2. Płeć - Pies 3. Wiek - ? 4. Sierść - długa 5. Sterylizacja (tak/ nie ) - dałoby się dowiedzieć czy mogą go ciachnąć ? 6. Wielkość (od S do XL - w skali benkowej ) 7. Miejscowość - Głowno 8. Miejsce Pobytu - schronisko 9. Zachowanie - Przyjazny pies, w schronisku wpada w depresję. Musi mieć jak najczęstszy kontakt z człowiekiem, żeby upewnić się, że nic złego ze strony człowieka już mu nie grozi. Może chwycić za rękę w strachu lub niepewnej dla niego sytuacji. 10. Zachowanie względem Dzieci - nie przepada 11. Zachowanie względem Zwierząt - nie przepada 12. Dla Kogo - Dla ludzi znających rasę, z pewnym, ale łagodnym podejściem do psa. 13. Historia - (jak do was trafił i przeszłość o której wiadomo) - Wiktor trafił do schroniska z interwencji w połowie Maja 2009. Ktoś zgłosił, że pod Głowieńskim lasem przebywa bernardyn w makabrycznym stanie. Wiktor miał wokół szyi BARDZO głęboką ranę od sznura, który poprzecinał mu powłoki skórne nieomal do wnętrzności. Był zakrwawiony, w ranie zalęgły się robaki, cały był w kołtunach i błocie, czuć było od niego potworny fetor. Pies był przerażony i kulił się. Został zabrany od razu (w bardzo późnych godzinach wieczornych), do lekarza weterynarii i tam przeszedł szereg zabiegów. Oczyszczono rany, podano antybiotyk i leki przeciwbólowe, obcięto skołtunioną, brudną sierść. Od tamtej pory Wiktor przebywa w schronisku w Głownie. 14. Kontakt - (nr tel i do kogo) 15. Krótki Opis ( naprawdę jedno króciutkie zdanie opisujące psa najlepiej i zachęcające do odwiedzenia jego "profilu" na stronie, bądź przeczytania całego wątku ) zaraz mu zrobię jeszcze wątek i galerię na beniowym forum i Anetto! poproszę o zmianę tytułu wątku na zaproponowany przez zuzlika! musimy znaleźć kogoś z okolicy! GŁOWNO_pomóż uratować Wiktora! Szukamy osób z okolic_PILNIE! Quote
Szarotka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Ogolnie mozna by to wstawic do pierwszego postu, zeby byl jasniejszy i bylo wiadomo o co chodzi. Quote
Malwi Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 można można ;) jego wątek na beniowym: http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=47 i galeria: http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=48 Quote
Paulina_mickey Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Napisałam do Anetki coby zrobiła aktualizację :) Quote
Malwi Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Paulino - jak widać po metryczce wcale o nim tak mało nie wiemy :D jutro jak dostanę pozostałe informacje wrzucę go na stronkę. Quote
Freya73 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Nie bede zaskoczona jak okaze sie, ze Wiktor to oaza spokoju. Wyciagnijmy go. Jestem troche oblozona wplatami w tym miesiacu, w kwietniu to sie zmieni. Zadeklaruje sie jednak w momencie kiedy bede na 100% pewna. Quote
Szarotka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Przydalyby sie nowe fotki Wiktora - Slicznotki :):) Quote
Temida Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Metryczka: Wiek: 6-7lat Sterylizacja: będę dzisiaj wiedzieć Wielkość: średni Kontakt: 501 420 548 z Przewodniczącą Koła Łódzkiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Głownie, Panią Zofią Barańską Zdanie: może coś takiego, chyba, że coś wymyślicie. Wyjątkowo piękny bernardyn doświadczony przez okrutny los czeka na przepustkę do lepszego życia. O zdjęcia jeszcze zapytam. A i jeszcze miałam powiedzieć, że Wiktor zrobił się piękny i puchaty. Quote
Paulina_mickey Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Fajnie, że coraz więcej informacji mamy o psiaku! Cieszę się bardzo! Quote
Szarotka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 No wiec tak: zmiana tytulu i pierwsza strona do akutalizacji. Czekamy na Anett. Quote
Paulina_mickey Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Pisałam do Anetki już o tym. Mam nadzieje, że lada chwila wpadnie. Quote
ANETTTA Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 wiem zaniedbuje watki sorki brak czasu po nowym roku mamy zawsze mase roboty w pracy ja poprostu padam nie wyrabiam juz zmieniam tytuł Quote
Szarotka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Jeszcze by trzeba wstawic te nowe informacje do pierwszego postu lub nastepnego jak jest miejsce. Quote
ANETTTA Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 wiem ze lactrima kiedys była u niego ???? ale kto pomoze zabrac psa !! Quote
Malwi Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 a jak idzie zdobywanie tych informacji ? 3. Wiek - ? 5. Sterylizacja (tak/ nie ) - dałoby się dowiedzieć czy mogą go ciachnąć ? 6. Wielkość (od S do XL - w skali benkowej ) 14. Kontakt - (nr tel i do kogo) 15. Krótki Opis ( naprawdę jedno króciutkie zdanie opisujące psa najlepiej i zachęcające do odwiedzenia jego "profilu" na stronie, bądź przeczytania całego wątku ) Quote
Malwi Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 a jak z tą kastracją w końcu ? // już go dodaje na stronę ID będzie 51 Quote
Paulina_mickey Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Temida napisał(a):Metryczka: Wiek: 6-7lat Sterylizacja: będę dzisiaj wiedzieć Wielkość: średni Kontakt: 501 420 548 z Przewodniczącą Koła Łódzkiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Głownie, Panią Zofią Barańską Zdanie: może coś takiego, chyba, że coś wymyślicie. Wyjątkowo piękny bernardyn doświadczony przez okrutny los czeka na przepustkę do lepszego życia. O zdjęcia jeszcze zapytam. A i jeszcze miałam powiedzieć, że Wiktor zrobił się piękny i puchaty.Tutaj jest troche Malwi :) Quote
Malwi Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 a jak z tą kastracją w końcu ? // już go dodaje na stronę ID będzie 51 Benek też jest w Głownie prawda ?? można więcej ich zdjęć prosić ? Quote
Malwi Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 tak wiem wiem ... zauważyłam jak już posta wysłałam .. a dogo znów chodzi jakby chciało a nie mogło .... Quote
Recommended Posts