supergoga Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Miłka trafiła do nas niedawno. Błakała się po wiosce i próbowała iść za każdym, kto przechodził. Wiadomo, jak na wioskach bywa. Jeden podszedł do niej łagodnie, inny, a tych wiekszość - raczej nie. To ewidentnie widać. Trafili się ludzie, którzy ulitowali się nad przerażona malizną, zabrali sunię i przywieźli do przytuliska w Buku. To jest totalna panika. Miłka jest młoda, nie ma więcej, niż 1 - 1,5 roku. I to wszystko co można powiedzieć. Jest łagodna, ale okrutnie przerażona. Próba zabrania jej na zewnątrz na spacer graniczy z cudem. Widać na zdjęciach - rozpłaszczony, spanikowany, zrozpaczony mały piesek. Myślę, że dla Miłki przydałby się cierpliwy, spokojny i doświadczony tymczas, w którym nauczy się ufac i kochać. Póki co - dziewczyny nasze kochane!!! - w Waszych rękach sporo. Udało się z Foksi to i z Miłką się uda. Proszę o pomoc w ratowaniu Miłki, niedużej suni, z którą los nie obszedł się łaskawie. Quote
Lilmo Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Jaki ogromny smutek i strach widać w jej oczach :-( Serce pęka :-( Quote
Gdusia Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Mala jest prze cudna. Nie pozwolimy aby ogarnela ja jeszcze wieksza rozpacz. Zrobimy wszystko co w naszej mocy,zeby sunka w schronisku poznala co to szczescie. Az serce sciska jak sie na nia patrzy :( Malenka do zobaczenia w sobote... Mam nadzieje ze szybko znajdzie sie dla niej DT... Quote
supergoga Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Miłka -nieduża łaciata, skrzywdzona -szuka domu (665613250) - Aukcje internetowe Allegro Sunia w moim pakiecie: allegro alegratka kupsprzedaj eurocity cafeanimal strona Fundacji Animalia Może ktos ją pokocha. Quote
snuszak Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 sunia śliczna, znajdzie domek, kwestia czasu tylko ze teraz tyle sie tych psiakow narobiło :oops: Quote
Lilmo Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Miłko odwiedzam Cię maleńka. Zaraz biorę się za ogłoszenia dla Ciebie. Quote
Lilmo Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Miłka ma ode mnie ogłoszenia na: kupiepsa.pl hodowcy.com.pl nasipupile.pl przygarnijzwierzaka.pl 4lapy.pl poznan.gumtree.pl epoznan.pl eoferty.com.pl adopcjepsow.org ogloszenia.interpress.pl oxl.pl kokosy.pl oglosze.pl Quote
kasik wawa Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 moze ktoras cioteczka zrobilaby banerek?? jakiego mniej wiecej wzrostu jest kochaniutka?? Quote
supergoga Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Dzięki, przerazona malizna - może ktoś da jej szansę! Quote
supergoga Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Miłka jest taka może o 1 kg większa od russela. Postaram się jak zaufa - o fotki pprzy człowieku, będzie widać. A banerek by się przydał!!! Quote
Gdusia Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Sunia jest bardzo sympatyczna :) Co prawda boi sie podchodzic tak odrazu ale po pewnym czasie da sie poglaskac i dzisiaj nawet maruda mnie po buzi probowala polizac :D Mam pare fotek i jedno jak stoi mi na kolanach. Milka bala sie jak wyciagalam telefon i robilam jej zdjecia wtedy chowala sie za mna, ale nastepnym razem postaram sie zrobic jej wiecej zdjec :) Mysle ze ona szybko nabierze zaufoania do czlowieka... Quote
snuszak Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 starajcie się ja odwiedzac i zawsze spedzic z nia troche czasu to na 100% sie przyzwyczaji do Was, w DT zawsze o to latwiej ale jednak narazie musicie radzic sobie w schronie :p Quote
supergoga Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Dzisiaj na imprezie w Plazie (ogólnie zainteresowanie kijowe) jedna miłą dziewczyna pytała, czy Miłka szuka domu tymczasowego. Wzięła ulotke naszą i plakacik Miłki. Czekam czy cosik z tego wyniknie. Quote
Korciaczki Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 No to kciuki !!! Psianka taka przerażona, że aż serce się kroi :-( proismy o banerek... podniesiemy. Quote
Bambino Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Kochane, byłam w przytulisku pomóc trochę Gdusi przy spacerkach z psiakami ( mój faworyt to Rudy, żaden pies go nie lubi i chyba z wzajemnością, ale byłam z nim już na 3 spacerach i coraz piękniej chodzi przy nodze na smyczy ), ale ja nie o tym. Miłeczka jest naprawdę przerażona, ale najgorszy jest ten jej wzrok - zbitego, samotnego, niekochanego, odepchniętego psiego dziecka. Faktycznie cały czas leży przy kratce i tylko czeka żeby choc któraś z nas podeszła do niej. I z tego wszystkiego pomyślałam, że wzięłabym ją na DT, ale najpierw muszę pogadac z Gosią i Pawłem, czy moje warunki lokalowo - psie byłyby dla niej optymalne. Bo widac, że jeśli ktoś do niej podejdzie, to po kilku głaskach już jest jego i z jednej strony myślę, że dobrze żeby otworzyła się na inne psy ( jak któryś z biegających po wybiegu psów podchodził do jej klatki, to merdała ogonkiem ), z drugiej strony może byc trochę zaborcza w stosunku do innych psów o ludzia. Ale myślę, że jak trochę się oswoi i podtuczy, to szybko znajdzie dom, bo jest przeurocza i śliczna, tylko teraz strasznie smutna. :-( Dam znac, co wynikło z rozmowy. Quote
snuszak Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Bambino świetna wiadomość, czekamy na wyniki rozmowy! Quote
chucas Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 W wekend miałam okazję poznać Miłkę, taki psi dzieciak, przestraszony całą tą sytuacją, zupełnie bez agresji, tylko domagajac się zainteresowania niewinnie popiskiwała, zeby ktoś podszedł do niej do klatki i ją pogłaskał. Próbowałam ją wyprowadzić na spacer na smyczy, ale próba nie powiodła się, mała była tak przerażona, ze trzymała się sciany. Póki co najpewniej czuję się w swoich matalowych "czterech ścianach". Tak mi jej żal, biedulka. Oby znalazła szybciutko domek, ona jest taka spragniona miłosci człowieka choć świat ją póki co przeraża... Quote
supergoga Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Jeśli Miłka nie przełamie strachu i nie nauczy się chodzić na smyczy - będzie z domkiem ciężko. Wierzę jednak, że się uda. Mam dzisiaj pytanie o sunie, domek w Warszawie, doświadczony z psiakami po przejściach. Oczywiście wymaga sprawdzenia. Quote
chucas Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 W sobotę bedę w Buku to może jakos uda mi się ja przekonać na spacerek, przekupię ją dobrym jedzonkiem :loveu: Quote
Bambino Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 snuszkak napisał(a):Bambino świetna wiadomość, czekamy na wyniki rozmowy! Na razie Paweł stwierdził, że należy poczekać i zobaczymy, czy Miłka choć trochę straci tego przerażenia. Zobaczę ją w sobotę lub niedzielę. Ale może do tego czasu DS sie objawi? :loveu: Quote
Gdusia Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Milka byla dzisiaj na spacerku :) Szla ladnie tylko troszke boji sie gwaltwnych ruchow ...Ale jak na paczatek to jest calkiem niezle :) Quote
Recommended Posts