Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalazłem dzis na owczarku.
ktos może pomóc z okolicy?

Od jakichś 3 tygodni jezdzę do pracy ul. Kinetyczną ( pomiedzy Na Skraju a Baletową ) w Warszawie. W okolicach błąka sie ok 6- miescieczny ON-ek z długą sierścią. Wygląda na zdrowego aczkolwiek jest coraz chudszy.
Może ktoś mógłby mu pomóc?
tel. do mnie to 601 95 77 05.
Boję się go brać do domu bo moja Bessi nie akceptuje niestety niczego co ma 4 łapy

Forum Owczarek.pl: Młody ON

Posted

Właśnie- jaka to dzielnica?
Ja mieszkam na Pradze Północ.

Od razu dodam, że pod Warszawą błąka się również ok 6 miesięczny owczarek niemiecki, czarny podpalany, ale chyba z krótką sierścią. Postaram się go zlapac, ale to nie będzie łatwe, bo podobno pies ucieka przed ludźmi. Został wyrzucony z samochodu przy trasie lubelskiej w okolicy miejscowości Kołbiel.

Posted

mortikia napisał(a):
Właśnie- jaka to dzielnica?
Ja mieszkam na Pradze Północ.

Od razu dodam, że pod Warszawą błąka się również ok 6 miesięczny owczarek niemiecki, czarny podpalany, ale chyba z krótką sierścią. Postaram się go zlapac, ale to nie będzie łatwe, bo podobno pies ucieka przed ludźmi. Został wyrzucony z samochodu przy trasie lubelskiej w okolicy miejscowości Kołbiel.

Ja mieszkam niedaleko Lubelskiej. Mój sąsiad miał podobnego psa. Jego matka mówiła że wsadził go w samochód i "gdzieś" wywiózł. To było chyba w marcu/kwietniu. Pies pojawił się u nich pod koniec roku to by sie zgadzało. Pstryknij mu chociaż fotkę jak nie możesz go złapać. Powiem Ci czy to ten, bo z opisu wynika że tak.

Posted

Agmarek napisał(a):
Pstryknij mu chociaż fotkę jak nie możesz go złapać. Powiem Ci czy to ten, bo z opisu wynika że tak.

Postaram się zrobić zdjęcie. Ja nie widziałam jeszcze tego psa. Widziała go moja siostra i codziennie widzą go w lesie sąsiedzi. Wszyscy mówią to samo - pies do nikogo nie chce podejść, ucieka przed ludźmi. Siostra zna się na psach, powiedziała, że to bardzo ładny, rasowy kilkumiesięczny szczeniak.

Posted

mortikia napisał(a):
Postaram się zrobić zdjęcie. Ja nie widziałam jeszcze tego psa. Widziała go moja siostra i codziennie widzą go w lesie sąsiedzi. Wszyscy mówią to samo - pies do nikogo nie chce podejść, ucieka przed ludźmi. Siostra zna się na psach, powiedziała, że to bardzo ładny, rasowy kilkumiesięczny szczeniak.

Czyli Ty też go widzialas?
Może zadzwoń pod podany nr telefonu i spórbujcie zarządzić jakies poszukiwania...

Posted

Zbójini napisał(a):
Czyli Ty też go widzialas?
Może zadzwoń pod podany nr telefonu i spórbujcie zarządzić jakies poszukiwania...

Nie, ja widziałam identycznego pieska, ale pod Warszawą - został wyrzucony z samochodu przy trasie lubelskiej.

Posted

mortikia napisał(a):

Dla takiego psa mam dobry dom w okolicach Wrocławia, ale muszę mieć zdjęcia.
Proszę piszcie na PW bo przestaję wszystko ogarniać.

Posted

[quote name='Jo37']Podjadę pod wieczór w okolice Palucha . Może go znajdę . Niestety nie będę miała co z nim zrobić .

JAk go znajdziecie to od razu do beki ona już wie o sprawie a jesli nie to chociaz do schronu:roll:

Posted

mortikia napisał(a):
Nie, ja widziałam identycznego pieska, ale pod Warszawą - został wyrzucony z samochodu przy trasie lubelskiej.

No to ja właśnie o tym psie piszę.

Posted

[quote name='Agmarek']A co z tym psem z Lubelskiej???

Ciągle biega po okolicy. Będę tam w poniedziałek i będę go szukała. Mam dodatkową smycz, więc postaram sie go złapac. Czy byłby ktoś chętny na dt? Ja nie mogę go wziąć do siebie :shake:

Posted

mortikia napisał(a):
Ciągle biega po okolicy. Będę tam w poniedziałek i będę go szukała. Mam dodatkową smycz, więc postaram sie go złapac. Czy byłby ktoś chętny na dt? Ja nie mogę go wziąć do siebie :shake:

Zdaje się że Elza proponowała DT, tylko prosiła o zdjęcia psa na pw.

Posted

Agmarek napisał(a):
Zdaje się że Elza proponowała DT, tylko prosiła o zdjęcia psa na pw.

Zdjęć raczej nie będę miała - mam zepsuty aparat, ale spróbuję coś zrobić.
Problem w tym, że psa trzeba złapać i od razu gdzieś zabrać - u nas być nie może.
Na pewno jest to rasowy, piękny szczeniak - mamy 3 ONki, więc wiem o czym mówię.;)

Posted

I co dziewczyny? Jak tam owczarek? Sprawa ucichła.. Podrzucam. Złapany? Jak nie to może się przejadę w okolice Lubelskiej i spróbuję te foty chociaż cyknąć. Gdzie dokładnie widziano psiaka?

Biedny szczenior... :shake:

Posted

Piesek błąka się po okolicy - ostatnio widziany w Rudnie koło Kołbieli.
Ja szczerze mówię, że chociaż codziennie chodzę z psami na spacery do lasu nie spotkałam tego psa ani razu.:shake:
Problem w tym, że dziś w nocy jakiś pies zagryzł sarenkę - my wiemy, czyj to był pies, ale jego właściciel jest uparty jak osioł i na pewno zwali to na tego szczylka ONka!!! (Mimo faktu, że to JEGO psy mordują zwierzynę w okolicy już od kilku miesięcy!) Obawiam się, że jeśli rozpowie to dalej, to ten pies skończy jak sunia, która błąkała się tu rok temu.... też ONka... ktoś przywiązał ją w lesie, przegryzła linkę, biegała luzem 3 miesiące, nie dała się nam złapać, zdziczała, aż w końcu ktoś z miejscowych "zajął" się nią, gdy wbiegła mu do kurnika :angryy: