Zbójini Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Znalazłem dzis na owczarku. ktos może pomóc z okolicy? Od jakichś 3 tygodni jezdzę do pracy ul. Kinetyczną ( pomiedzy Na Skraju a Baletową ) w Warszawie. W okolicach błąka sie ok 6- miescieczny ON-ek z długą sierścią. Wygląda na zdrowego aczkolwiek jest coraz chudszy. Może ktoś mógłby mu pomóc? tel. do mnie to 601 95 77 05. Boję się go brać do domu bo moja Bessi nie akceptuje niestety niczego co ma 4 łapy Forum Owczarek.pl: Młody ON Quote
mortikia Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Właśnie- jaka to dzielnica? Ja mieszkam na Pradze Północ. Od razu dodam, że pod Warszawą błąka się również ok 6 miesięczny owczarek niemiecki, czarny podpalany, ale chyba z krótką sierścią. Postaram się go zlapac, ale to nie będzie łatwe, bo podobno pies ucieka przed ludźmi. Został wyrzucony z samochodu przy trasie lubelskiej w okolicy miejscowości Kołbiel. Quote
Kaaasiaaa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 moze pstryknijcie mu foty, moze komus sie zgubil Quote
Piromanka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Sprawdziłam na mapie - to zaawansowana Ochota, blisko Palucha. Quote
Piromanka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 xmartix napisał(a):i co??? macie go? Ja to jeszcze w pracy siedzę.... Quote
Agmarek Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 mortikia napisał(a):Właśnie- jaka to dzielnica? Ja mieszkam na Pradze Północ. Od razu dodam, że pod Warszawą błąka się również ok 6 miesięczny owczarek niemiecki, czarny podpalany, ale chyba z krótką sierścią. Postaram się go zlapac, ale to nie będzie łatwe, bo podobno pies ucieka przed ludźmi. Został wyrzucony z samochodu przy trasie lubelskiej w okolicy miejscowości Kołbiel. Ja mieszkam niedaleko Lubelskiej. Mój sąsiad miał podobnego psa. Jego matka mówiła że wsadził go w samochód i "gdzieś" wywiózł. To było chyba w marcu/kwietniu. Pies pojawił się u nich pod koniec roku to by sie zgadzało. Pstryknij mu chociaż fotkę jak nie możesz go złapać. Powiem Ci czy to ten, bo z opisu wynika że tak. Quote
mortikia Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Agmarek napisał(a):Pstryknij mu chociaż fotkę jak nie możesz go złapać. Powiem Ci czy to ten, bo z opisu wynika że tak. Postaram się zrobić zdjęcie. Ja nie widziałam jeszcze tego psa. Widziała go moja siostra i codziennie widzą go w lesie sąsiedzi. Wszyscy mówią to samo - pies do nikogo nie chce podejść, ucieka przed ludźmi. Siostra zna się na psach, powiedziała, że to bardzo ładny, rasowy kilkumiesięczny szczeniak. Quote
Kaaasiaaa Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 jak tak mozna? :placz::placz::placz::placz: Quote
Zbójini Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 mortikia napisał(a):Postaram się zrobić zdjęcie. Ja nie widziałam jeszcze tego psa. Widziała go moja siostra i codziennie widzą go w lesie sąsiedzi. Wszyscy mówią to samo - pies do nikogo nie chce podejść, ucieka przed ludźmi. Siostra zna się na psach, powiedziała, że to bardzo ładny, rasowy kilkumiesięczny szczeniak. Czyli Ty też go widzialas? Może zadzwoń pod podany nr telefonu i spórbujcie zarządzić jakies poszukiwania... Quote
mortikia Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Zbójini napisał(a):Czyli Ty też go widzialas? Może zadzwoń pod podany nr telefonu i spórbujcie zarządzić jakies poszukiwania... Nie, ja widziałam identycznego pieska, ale pod Warszawą - został wyrzucony z samochodu przy trasie lubelskiej. Quote
ElzaMilicz Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 mortikia napisał(a):Postaram się zrobić zdjęcie. Ja nie widziałam jeszcze tego psa. Widziała go moja siostra i codziennie widzą go w lesie sąsiedzi. Wszyscy mówią to samo - pies do nikogo nie chce podejść, ucieka przed ludźmi. Siostra zna się na psach, powiedziała, że to bardzo ładny, rasowy kilkumiesięczny szczeniak. Dla takiego psa mam dobry dom w okolicach Wrocławia, ale muszę mieć zdjęcia. Proszę piszcie na PW bo przestaję wszystko ogarniać. Quote
Jo37 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Podjadę pod wieczór w okolice Palucha . Może go znajdę . Niestety nie będę miała co z nim zrobić . Quote
Zbójini Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 [quote name='Jo37']Podjadę pod wieczór w okolice Palucha . Może go znajdę . Niestety nie będę miała co z nim zrobić . JAk go znajdziecie to od razu do beki ona już wie o sprawie a jesli nie to chociaz do schronu:roll: Quote
Agmarek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 mortikia napisał(a):Nie, ja widziałam identycznego pieska, ale pod Warszawą - został wyrzucony z samochodu przy trasie lubelskiej. No to ja właśnie o tym psie piszę. Quote
beka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 W razie co do mnie do niedzieli, później wyjeżdżam Quote
Zbójini Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Piesa już złapana i to prosto do domku:) DONEK a w zasadzie DONKA ma już nowy domek :) Dzięki jeszcze raz wszystkim. P.S. Nie udało mi sie co prawda jej złapać ale... zrobiła to koleżanka z pracy. Forum Owczarek.pl: Młody ON Alarm odwołany:) Quote
mortikia Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 [quote name='Agmarek']A co z tym psem z Lubelskiej??? Ciągle biega po okolicy. Będę tam w poniedziałek i będę go szukała. Mam dodatkową smycz, więc postaram sie go złapac. Czy byłby ktoś chętny na dt? Ja nie mogę go wziąć do siebie :shake: Quote
Agmarek Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 mortikia napisał(a):Ciągle biega po okolicy. Będę tam w poniedziałek i będę go szukała. Mam dodatkową smycz, więc postaram sie go złapac. Czy byłby ktoś chętny na dt? Ja nie mogę go wziąć do siebie :shake: Zdaje się że Elza proponowała DT, tylko prosiła o zdjęcia psa na pw. Quote
mortikia Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Agmarek napisał(a):Zdaje się że Elza proponowała DT, tylko prosiła o zdjęcia psa na pw. Zdjęć raczej nie będę miała - mam zepsuty aparat, ale spróbuję coś zrobić. Problem w tym, że psa trzeba złapać i od razu gdzieś zabrać - u nas być nie może. Na pewno jest to rasowy, piękny szczeniak - mamy 3 ONki, więc wiem o czym mówię.;) Quote
Nyu Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 I co dziewczyny? Jak tam owczarek? Sprawa ucichła.. Podrzucam. Złapany? Jak nie to może się przejadę w okolice Lubelskiej i spróbuję te foty chociaż cyknąć. Gdzie dokładnie widziano psiaka? Biedny szczenior... :shake: Quote
mortikia Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Piesek błąka się po okolicy - ostatnio widziany w Rudnie koło Kołbieli. Ja szczerze mówię, że chociaż codziennie chodzę z psami na spacery do lasu nie spotkałam tego psa ani razu.:shake: Problem w tym, że dziś w nocy jakiś pies zagryzł sarenkę - my wiemy, czyj to był pies, ale jego właściciel jest uparty jak osioł i na pewno zwali to na tego szczylka ONka!!! (Mimo faktu, że to JEGO psy mordują zwierzynę w okolicy już od kilku miesięcy!) Obawiam się, że jeśli rozpowie to dalej, to ten pies skończy jak sunia, która błąkała się tu rok temu.... też ONka... ktoś przywiązał ją w lesie, przegryzła linkę, biegała luzem 3 miesiące, nie dała się nam złapać, zdziczała, aż w końcu ktoś z miejscowych "zajął" się nią, gdy wbiegła mu do kurnika :angryy: Quote
Recommended Posts