Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I jeszcze jedno, dzisiaj w schronisku był behawiorysta. Jego zdanie na temat Bonusa jest takie: Adopcja jak najbradziej, ale człowiek musi być świadomy jego przeszłości, musi byc konsekwentny i pełen dobrych uczuć do niego jak również cierpliwości. Bonus musi nauczyć się świata od nowa. Co nie jest takie łatwe dla człowieka a co dopiero dla psa.

• Replies 800
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Macie rację. Temu psu jest potrzebny hotel, który zajmie się też jego psychiką. To napewno potem zaowocuje w lepszej i szybszej adopcji, praca nad nim. Szkoda ładować pieniądze na coś, co nie będzie do końca skuteczne. Tylko gdyby taki hotel się na już znalazł :roll:

Posted

Dogo07 napisał(a):
To Kto będzie trzymał na wodzy wpływy i wydatki :cool3: ?

Ja się zaoferowałam z pomocą o ile nie znajdziecie lepszego rozwiązania. Rano zobaczyłam, ze nawiązano współpracę z Fundacją - wspaniale, przeciez one po to są :) Czy możecie mi wwskazać kogos na dogo, kto tam aktywnie działa? Zapytam jak wyglądają sprawy rozliczeń.

Posted

W Radomsku jest lecznica z hotelem, 20 zł doba. Tam Bonusik mógłby się podleczyć fizycznie, jeśli to potrzebne.
Natomiast w hoteliku dogomaniackim mogłby dochodzić do siebie również psychicznie. Tak, żeby za jakiś czas mógł iść do adopcji i znaleźć swoje miesce przy swoim kochającym człowieku.

Posted

na Bonuska z tego co widziałam na koncie są 2 wpłaty po 10zł
Kilka postów wcześniej Niewiasta pisała że będzie podawać kto ile wpłacił więc poczekajmy na nią i niech już jedna to prowadzi,bo jak będziemy obie to się zrobi bałagan

Posted

madcat1981 napisał(a):
Ja się zaoferowałam z pomocą o ile nie znajdziecie lepszego rozwiązania. Rano zobaczyłam, ze nawiązano współpracę z Fundacją - wspaniale, przeciez one po to są :) Czy możecie mi wwskazać kogos na dogo, kto tam aktywnie działa? Zapytam jak wyglądają sprawy rozliczeń.

Chyba ciapuś i Niewiasta.

Posted

[quote name='koss']Dziewczyny - Malawaszka bedzie robiła bazarek - ( porobiłam rózne bizuteryjne "cudeńka") 1/2 pójdzie na tego piesa- bbbbbardzo mi go zal - ciesze się i jestem wdzieczna,ze załozyłyscie mu wątek :lol:
Inaczej nie moge pomóc:-(- ale porobie jeszcze cos na bazarek - mam jescze ładne szkło weneckie ..:cool3:

bazarek będzie jutro - przerpaszam, ale nie wyrobiłam się :oops: jak tylko zrobię wkleję tu wielkiego czerwonego linka :oops:

Posted

ciapuś napisał(a):

Kilka postów wcześniej Niewiasta pisała że będzie podawać kto ile wpłacił więc poczekajmy na nią i niech już jedna to prowadzi,bo jak będziemy obie to się zrobi bałagan

Aaaa, to przepraszam, jakoś nie zauważyłam tego postu:oops: No to jestem spokojna.

Posted

Przepraszam cioteczki, ale nie mogłam się zjawić wcześniej
Pierwszy post uzupełniłam.
Będę tam umieszczała informacje uzyskane od Niewiasty bądź ciapusia, ( które są przedstawicielkami Fundacji i mają dostęp do konta) ile i kto już wpłacił na Bonusa, żeby wszystko było czytelne. Dzieki temu nie tzreba będzie skakać po postach, zeby wszytsko sprawdzic.

Posted

Prosze jeszcze odnotowac jednorazowa wplate od cioteczki, ktora
przelala na moje konto pieniadze dla Znajdka/Kajtka (ktory znalazl dom) i deklaruje przeniesienie naleznosci do skarpetki Bonusika:

Ketunia - 50 zl

Jak tylko okaze sie ze hotelik juz czeka - przeleje deklaracje moja i Ketuni, na razie chyba nie ma sensu?

Posted

super ze sie wyjasnilo kto trzyma piecze nad finansami:pkurcze na razie strasznie malo ma psina
bede sie starala znalezc sponsorow( juz mam jedna znajoma)

Posted

Cioteczko, on dopiero dobę ma watek na dogo. ja jestem szczęśliwa, ze tyle osób mu chce pomóc. Do tej pory nikt nie wiedział o jego istnieniu, oprócz hanka456, która wyciagnęła go z boksu i zatroszczyła sie o to, zeby był leczony. Gdyby nie ona , to nie wiem jak by potoczyły sie jego dalsze losy. Teraz dostaje leki i jest przy budzie. Dzieki temu nie jest narazony za kolejne pogryzienia.
Teraz chłopak ma szansę.

Posted

:crazyeye::crazyeye: doba i tyle stron ma juz wątek, godne podziwu. Narazie zapisuje sobie wątek.Jesli chodzi o stronę finansową to najpierw musze poważnie porozmawiać ze swoim portfelem :eviltong:

Posted

Prosze o info, jakie sa decyzje, deklaruje jednorazowa wplate bazarkowa, dowiem sie, czy Slepcio potrzebuje pieniedzy, czy mozna caly jego bazarek oddac Bonusowi, potem bede robila bazarki tez.

Posted

Slepciowi brakowalao podobno 100zl, a z samego bazarku malawaszki jest juz ponad 100 (sama moja koldra kosztuje 50zl) takze mysle, ze kasa z bazarku fony moze isc spokojnie na Bonusa.
z mojego bazarku nadal jest 43zl, jak bazarek sie tylko skonczy i kasa wplynie przeleje ja na konto psiaka, nie ma co czekac. jak beda pieniadze na koncie, bedzie wiadomo na czym sie stoi, bo obietnice kasowe moga zginac w tlumie, a pieniadze koniec koncow nie trafia na konto i bedzie klops.

ja uwazam tak jak dogo07, warto zainwestowac w ta lecznice (niech go tam miesiac lecza) a potem bedzie mogl pojsc do kazdego hotelu, nawet tego w lednicy. bo wydaje mi sie, ze on jak bedzie mial trawe, czlowieka, miske pelna i troche uczucia dojdzie do siebie. nie jest az tak spaczony, zeby trzeba z nim pracowac. i czekac na miejsce w jakims super hotelu, do ktorego najczesciej trafiaja psy dzikusy, albo gryzace. Bonus to pies nie w tym typie. bedzie mial spokoj, bedzie podleczony, to sam zacznie dochodzic do siebie. dam sobie reke uciac :)

(rodzice zaadoptowali psiaka z jeleniogorskeigo schronu, ktory bal sie wszystkiego, nawet trawy. nic specjalnego nie robili przy nim, a nauczyl sie wszystkiego - zycia od nowa)

Posted

tylko ze chodzi o 100 zl o meisiac, nie jednorazowo
zaczekam chwile na decyzje, pieniedzy i tak jeszcze nie mam na koncie

w kazdym razie bonusa nie zostawie bez pomocy tez