Onaa Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Jak to wystarczy jeden ..... wątek żeby się niepewność co do fundacyjnego zbierania pieniążków wkradła. Irysku: ja już wcześniej pisałam, że tam gdzie jest Ślepcio jest dobra opieka ale nie taka specjalna jak dla psów ze schroniska po przejściach, zwł. że Bonusik potrzebuje leczenia i intensywnej opieki połączonej z socjalizacją. Quote
irysek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 ciapus pisze: Do tego hoteliku Bonusek raczej nie pójdzie,bo tu mogą iść tylko psy zdrowe.To nie jest hotel prowadzony przez Cioteczki z dogo tylko zwykły hotelik dla psów. Bonuska Cioteczki na pewno gdzieś wyciągną wiec i tak i tak kasa się przyda takze odpowiedz juz mamy i Bonus jednak musi czekac w kolejce, do jakiegos innego hotelu... Quote
irysek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 no to, na ktory hotel czeka Bonus? wiadomo juz cos? moge zaproponowac hotel w opolu (trzeba w tej sprawie napisac do Madziek). czy u wiosny psy szybko znajdują domy, czy to piate miejsce, ktore zajalby Bonus bedzie czekalo i czekalo? moze u Murki byloby szybciej? Quote
Panca Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 jest mi obojetne n aczyje konto pieniadze beda zbierane ale chcialabym widziec rozliczenie zeby moc darczyncow( ktorzy czesto pytaja czy pieniadze dotarly)moc informowac o stanie rzeczy zatem czekam na informacje kto bedzie robil rozliczenia Quote
Negri_2008 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Jestem u Bonusika. Zewsząd docierają zaproszenia do psiaka a ja już nie mogę nic deklarować :flaming: Ale zostane na wątku, może się przydam gdy pojawią się bazarki, może w inny sposób.... Trzymam mocno kciuki :-( Quote
Onaa Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Jest jeszcze klinika z hotelikiem ale droga. Piesek mógłby się tam podleczyć i wtedy do hoteliku dogomaniackiego. Ale to tylko takie moje głośne myśli. Quote
irysek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 a ta klinika ile kosztuje za dobe? bylby pewnie w takim kafelkowym boksie zamkniety... czy na powietrzu z trawa? no i czy ktos sie orientuje ile zajmie psiakowi podleczenie sie... jesli niezbyt dlugo, to moze warto sie sprezyc, uzbierac sporo kasy, zeby byl zdrowy i wtedy go do Lednicy podsunac. Quote
Lu_Gosiak Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 bico napisał(a):cześć Gosiaku:lol: Maszaberla pisała kilka razy, że ma rezerwacją na 5 miejsce u Wiosny:cool3: cześć Bico:loveu::loveu: mio mi Cie tu widziec;)...no wiem, ale 5 miejsce to jednak długo może potrwac....może ktoś ma drugie na przykład i chce odstapic???:cool3::cool3: Quote
Panca Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 musze przekopac watki w subskrybcji bo jest jakis hotel w Serocku ktory mial miejsca calkiem niedawno Quote
Lu_Gosiak Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Panca napisał(a):musze przekopac watki w subskrybcji bo jest jakis hotel w Serocku ktory mial miejsca calkiem niedawno to jest hotel u Megi wczoraj masza pisala, ze megi nie może przyjac Bonuska, ale zza to zadeklarowała 20zł co miesiac na Niego;) Quote
Panca Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 znalazlam: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-domek-tymczasowy-dla-psa-kazdej-rasy-pod-warszawa-134849/ Quote
Onaa Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Panca napisał(a):musze przekopac watki w subskrybcji bo jest jakis hotel w Serocku ktory mial miejsca calkiem niedawno A to nie jest ten u megii ? Quote
Maszaberla Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']dobrze by było, ale Wiosna ma kolejke na ok 18 psow chyba że Ktos ma zarezerwowane miejsce znacznie wcześniej... Napisalam wyraznie ze jestem zapisana na miejscu 5 do Wiosny ale nikt nie jest zainteresowany - prosze o informacje czy mam trzymac miejsce czy przekazac innemu psu Wiosna pracuje rowniez nad psychika psow - to chyba najwazniejsze niz dac Bonusa gdziekolwiek Quote
Maszaberla Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='Dogo07']A to nie jest ten u megii ? Megii nie wezmie Bonusa - tez o tym pisalam - nie czytacie postow? Quote
irysek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 zaprosze jeszcze raz na bazarek, bo 43zl to troche malo jednak tak ogolnie patrzac http://www.dogomania.pl/forum/f99/jednooki-bonus-zbiera-na-hotel-pomozesz-do-28-06-roznosci-gratisy-140104/ Quote
irysek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 sa trzy rozwiazania. 1. Bonus pomieszka jakis czas w hoteliku przyklinicznym i tam go podkuruja,a potem pojdzie do Lednicy (nie ma tam niebotycznych kolejek). dogo07 miala sie tu wypowiedziec jaki jest koszt pobytu tego typu psiaka w klinice, bo podobno wysoki. 2. Bonus czeka (niewiadomo ile, bo cos nikt sie nie kwapi, zeby zdradzic jak szybko psiaki od wiosny wedruja do nowych domow) i idzie do hotelu u wiosny. 3. szukamy nadal hotelu, ktory otoczy Bonusa nalezyta opieka - wiadomo do kogo nie pojdzie (wiec nie piszcie w kolko macieja o tych hotelach) - ja proponuje napisac do Madziek w sprawie hotelu w Opolu dzialajacym przy schronisku (fundacja fioletowy pies) dzis jedzie tam Maniek z likwidowanego jedrzejowa, wiec warto sprobowac, bo elizie tez ja podrzucilam ten hotel - jest jeszcze Murka, ZuziaM, Ania Milva Ulver badz jakis tymczas domowy platny (bo takie tez przeciez sa) Quote
bela51 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 A co myślicie o tym hoteliku pod Warszawą o którym pisze Panca ? Wygląda fajnie, tylko nie znamy ceny. Quote
Maszaberla Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 bela51 napisał(a):A co myślicie o tym hoteliku pod Warszawą o którym pisze Panca ? Wygląda fajnie, tylko nie znamy ceny. Jesli sa miejsca na juz i jesli przyjma psa, ktory wymaga leczenia to nie ma sie co zastanawiac Poczekajmy na wypowiedz Szajbus bo to ona decyduje Quote
Maszaberla Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='Dogo07'] Jeśli chodzi o Ślepcia to jest w Lednicy, może wyjaśnię że opieka jest tam dobra ale nie specjalistyczna. Jest to ogólnie hotelik dla psów, natomiast bezdomne czy schroniskowe psiaki też znajdują tam schronienie. Natomiast Wiosna, Murka, Ania z Brodnicy i inne to są dogomaniackie hoteliki, które znają specyfikę i mają doświadczenie w opiece nad psiakami schroniskowymi, które mają różne problemy fizyczne i psychiczne. Wydaje mi się że Bonusik kwalifikuje się do hoteliku ze specjalną opieką. Ja tez tak uwazam Quote
Leyla Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 a ja jestem wpisana jako,że płacę jednorazowo, a ja chciałam miesięcznie :cool3: jednorazowo też.. Quote
Lu_Gosiak Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='Maszaberla']Napisalam wyraznie ze jestem zapisana na miejscu 5 do Wiosny ale nikt nie jest zainteresowany - prosze o informacje czy mam trzymac miejsce czy przekazac innemu psu Wiosna pracuje rowniez nad psychika psow - to chyba najwazniejsze niz dac Bonusa gdziekolwiek Maszaberla ja to widziałam, ale musi sie wypowiedziec ktos kto o psie decyduje, czy trzymac kolejke... Quote
Onaa Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 hanka456 napisał(a):Bonus miał zrobiony antybiogram, to pomogło dobrać odpowiedni antybiotyk na jego rany i wrzody. Jest widoczna poprawa. Trudno jest opisać jego charaktre, bo Bonus jest po prostu introwertykiem, trzeba długo z nim przebywać aby zechcial nieco się otworzyć. Może Dziewczyny z Łodzi mogą coś powiedzieć o stanie zdrowia, czy on nie ma jakiejś zakaźnej choroby, co z tymi ranami, jaka jest ich przyczyna. W hoteliku z linku który podała Panca, też nie przyjmą psa chorego na zakaźne. Quote
jola_li Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 jola_li napisał(a): Na razie nie mogę dać więcej niż 10 zł/mc. Może później będzie lepiej...... Jeszcze tylko dodam, że od lipca.... Quote
Onaa Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 To Kto będzie trzymał na wodzy wpływy i wydatki :cool3: ? Quote
hanka456 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Bonus nie ma zakźnej choroby. To co dzieje się ze skórą wynika z licznych i częstych pogryzień jakich dośiwiadczył. On zawsze trzymał się na uboczu, Nawet wtedy kiedy mieszkał w boksie ogolnym z innymi psami trzymał się w jego najciemniejszym kącie. trudno go było dojrzeć. I tak wszyscy się przyzwyczaili, ze jest pies co onic nie prosi. Ale właśnie dlatego, nie mogłam pewnego razu o nim zapomniec i poprosiłam o wyciągnięcie go z boksu do budy. Dla niego to byl ogromny stres, sikał i czołgał się po ziemi. Po pewnym czasie rany zamiast goić się zaognily się jeszcze bardzioej i wyrosły wrzody. Może jakiś paciorkowiec się wdał, co jest bardzo możliwe. Antybiotyk pomógł wyraźnie. Quote
Recommended Posts