Lu_Gosiak Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='irysek'] lu gosiak podaj hance nr telefonu do tego radomska i trzeba dzialac, mozna mu bylo te badania wczesniej zrobic, jak od tego jego wyjazd zalezy. ale po co je robic, jesli w ramosku tez mu je moga zrobic i to pewnie lepiej? (i pewnie zrobia, jak pies do nich trafi!) nr telefonu do Radomska 044 682 34 55 no dokładnie, skoro Bonus trafić ma do hoteliku, gdzie od reki jak sie poprosi zrobia mu dokładne badania, to po co przeciagać Jego pobyt w schronie??????? sprawdziłam z Łodzi do Radomska jest 84 km toż to rzut beretem prawie!!!! Quote
leni356 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Też się zgadzam z Iryskiem. Matko, on tam nadal siedzi jak pieniądze są i miejsce w hoteliku u tych wetów jest!! Quote
Onaa Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Ja też proponuję Radomsko a potem czyli jak już będzie miejsce to hotelik w Brodnicy lub u Wiosny. W Radomsku psiak się podleczy a potem w dogomaniackim hoteliku dojdzie do siebie fiz. i psych. i nauczy się ufać człowiekowi, a wtedy będzie gotowy do dobrej adopcji. W Radomsku będzie trochę kosztować, bo 20 zł doba + leczenie. Ale to tylko przejściowo. Damy radę. Problem tylko taki, że psiak będzie przenoszony dwa razy a nie raz, i trzeba już za transportem się oglądać. To pakować psiaka. JAK SPRAWA Z TRANSPORTEM ??? Quote
ciapuś Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/super-ksiazki-na-wakacyjne-wieczory-dochod-na-podopecznych-fpr-zwp-do-30-06-a-140700/ Quote
leni356 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Transportu chyba brak, trzeba organizować. Niech ten psiak wreszcie wyjdzie Quote
szajbus Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Skontaktowałam się z Ewatonieja. Mogłaby go zawieźć w weekend na zwrot kosztów paliwa ( 40 zł ), bo finansowo stoi pod kreską Quote
leni356 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 szajbus napisał(a):Skontaktowałam się z Ewatonieja. Mogłaby go zawieźć w weekend na zwrot kosztów paliwa ( 40 zł ), bo finansowo stoi pod kreską No to myślę że trzeba zbierać i już Quote
fona Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Dzis wysle troche pieniedzy z bazarku, bedzie na paliwo i kilka dni pobytu. Quote
szajbus Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 irysek napisał(a):.... czemu ty szajbus nie pojdziesz Po psa, nie wyciagniesz go sama. psa ze schronu moze zabrac kazdy (jest pod opieka fundacji, ale w schronie)! wyciagnij go i trzeba transportu szukac do Radomska. .......a na watku maszaberla ma racje, jest bajzel, i to nie z tej ziemii. (mam ochote sama wsiasc w auto, zabrac psa ze schronu i przewiezc go do Radomska!) Nie wiem cioteczko czemu się tak irytujesz? Gdybym miała finanse i możliwości to dawno bym wyciągnęła Bonusa ze schronu, znalazła mu dom itd. Zauwazyłam go, na stronie schronu, pozbierałam informacje o nim i załozyłam mu wątek oraz porobiłam ogłoszenia. Chcialam pomóc chociaz w ten sposób. Liczyłam ( nie będe oszukiwać, że nie) na odruch ludzkich serc nie tylko na dogo, ale i z ogłoszeń. Finansowo pomóc nie moge, bo tak się złozyło, że sama jestem chora , a koszty mojego leczenia i badań pochłaniają krocie. O mojej sytuacji rodzinnej pisać nie będę bo to nie ma sensu. Pies ( choć jest w schronisku) przebywa pod opieką fundacji, do której nie należę i wydaje mi się, że nie powinnam wychodzić przed szereg osób, które decydują o jego losie. Fundacja z tego co wiem, wyciągnęła ze schronu w zależności od sytuacji finansowej masę chorych i poranionych psiaków, wyleczyła, znalazła domy ( wiem, bo sama im wiele takich psiaków ogłaszałam). Hani bardzo leżał i leży na sercu los Bonusa i ten watek powstał za jej aprobatą. To , ze rzadko zagląda na watek to już wynika z charakteru jej pracy a także problemami z logowaniem na dogo ( jak się okazuje nie ona jedna ma z tym problem). Jesli chodzi o bałagan na wątku to uprzedzałam, że nie prowadziłam nigdy wątku o takim charakterze gdzie są zbierane fundusze itd. Jesli cos jest nieczytelne to prosiłam o wskazówki- bede się do nich stosowac. Pisłam juz, że nie otrzymałam, żadnego e-maila do maszaberla, a ze względu na ogłoszenia psiaków sparwdzam pocztę codziennie. Quote
irysek Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 balagan mialam na mysli, e brak osoby, ktora za bonusa odpowiada i podejmuje decyzje. prowadzenie watku idzie ci super. a napisalam, zebys ty go wziela, bo zalozylas watek (taki odruch). jak kiedys zalozylam watek kajtkowi, ktory ugrzazl u met, tez dziewczyny pisaly, zebym pojechala, zobaczyla, zabrala itd. szajbus moze napisz smsem nr hance do tego radomska, zeby juz dzwonila. bo moze byc ze na dogo znowu pojawi sie za pare dni (w pon), a w weekend moze sie znalezc juz w dobrych rekach ;) 20zl za dobe - co to dla nas, kiedy kasa splywa z taka sila jak snieg z lawina hehe (a na paliwo nie ma co zbierac, te 43zl z mojego bazarku niech pojda na ten cel, 40 na paliwo i 3 na hotel) dzis sie konczy to wplaty akurat beda i przeleje ewietonieja na konto. Quote
Lu_Gosiak Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 z mojego bazarku na Bonuska tez bedzie troche kaski;) poza tym deklarowałam jeszcze wpłate jednorazowo przeleje potem całość Quote
leni356 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):z mojego bazarku na Bonuska tez bedzie troche kaski;) poza tym deklarowałam jeszcze wpłate jednorazowo przeleje potem całość dzięki w imieniu psiaka :) Quote
szajbus Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Dzwoniłam do Hani i podałam jej numer telefonu do Radomska. Będzie dzwonic Quote
irysek Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 no to super :) ja juz powoli robie rozliczenie na watku bazarkowym. Quote
Maszaberla Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='irysek']nie mialam kilka dluugich dni internetu. myslalam, ze jak finanse ruszyly tak z kopyta, to jak wejde po tych paru dniach Bonus bedzie juz dawno w hotelu. ALE DO CHOLERY JASNEJ, bo juz mi nerwy puscily. CZEMU OSOBA DECYDUJACA O PSIE POJAWIA SIE TU RAZ NA RUSKI ROK I NIE SLEDZI WYPOWIEDZI NA WATKU? PROPOZYCJI HOTELOWANIA BYLO JUZ MULTUM, A WY NADAL GDYBACIE. chyba czas wyciagnac psa i zawiezc go w konkretne miejsce. pieniadze sa, czemu ty szajbus nie pojdziesz Po psa, nie wyciagniesz go sama. psa ze schronu moze zabrac kazdy (jest pod opieka fundacji, ale w schronie)! wyciagnij go i trzeba transportu szukac do Radomska. tam cena wysoka, ale opieka fachowa i super karma. warto w psa zainwestowac. (jak panca pisze, kasy bedzie wiecej), z mojego bazarku dojdzie kasa. PIENIEDZMI JAK NARAZIE NIE MA SIE CO PRZEJMOWAC!!! az mnie swiezbi, zeby sie ostrzej wypowiedziec. MIEJSCE U WIOSNY MA MU UCIEC SPRZED NOSA? warto dac psa najpierw do Radomska, a jak nadejdzie pora na to 5 miesjce u wiosny przeniesc go tam. DLA MNIE JEST TO PROSTE JAK DRUT. po co wy nadal wyszukujecie jakis hoteli, u jamniora, nie jamniora, jak wszystko juz jest gotowe i podane na tacy? a na watku maszaberla ma racje, jest bajzel, i to nie z tej ziemii. (mam ochote sama wsiasc w auto, zabrac psa ze schronu i przewiezc go do Radomska!) lu gosiak podaj hance nr telefonu do tego radomska i trzeba dzialac, mozna mu bylo te badania wczesniej zrobic, jak od tego jego wyjazd zalezy. ale po co je robic, jesli w ramosku tez mu je moga zrobic i to pewnie lepiej? (i pewnie zrobia, jak pies do nich trafi!) Jestem pod ogromnym wrazeniem tego postu Staralam sie gryzc w jezyk i napisac delikatnie - na dodatek nie rozumiem komentarza jednej z ciotek "na watku nie ma balaganu":-o:roll: Bez komentarza, rece mi opadly do samej ziemi Widocznie trzeba bylo huknac zeby dotarlo ze pies ma jechac natychmiast tam gdzie jest opieka weterynaryjna i nie gdybac "a po co go przenosic kilka razy". Jesli tylko zdecydujecie sie na wyslanie psa do Radomska - ja od razu wplacam obiecana kwote (pozniej rowniez tez cos dorzuce). Zaraz napisze tez do Wiosny jak wyglada sytuacja Ciesze sie ze wszystko ruszylo (mam nadzieje) z kopyta - bo cel mamy jeden Irysek, dobra robota - wielkie dzieki Quote
szajbus Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Więc powiedz mi gdzie jest ten bałagan- postaram się posprzątać. Człowiek uczy się na błędach i jeśli takowe robię to wyciągnę wnioski z danej mi lekcji. Quote
irysek Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 nie masz co dziekowac, po prosu juz nie wytrzymalam, musialam to zebrac do kupy i wytluscic. cel jest jeden - dobro psa! wszystkim nam tu na tym zalezy, wiec oby juz teraz tylko hanka dogadala szczegoly i Bonus w weekend moglby zaczac nowe zycie. (jeju jak sie ciesze) Quote
irysek Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 szajbus zrozum, ze balagan to nie twoja wina! wina tego, ze pojawila sie opcja umieszczenia psa w super miejscu, wczesniej kolejka w hotelu zaklepana, a tu na watku nie bylo osoby odpowiedzialnej za psa. czego skutkiem bylo dalsze szukanie hotelu przez ciotki na watku (niepotrzebne). Quote
Onaa Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Maszaberla najpierw bardzo chciała pomóc psiakowi a potem się wycofała. Wolała miejsce u Wiosny niż w Brodnicy. Dla mnie wszystko jest jasne. W takim razie ja rezygnuję z miejsca w Brodnicy. Quote
irysek Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 nie rezygnuj, moze inny psiak z lodzi za sekunde bedzie przez dziewczyny wyciagany :) i wtedy dla niego bedzie jak znalazl (bidusiow niestety nie brakuje w naszych schronach). Quote
szajbus Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Takich psiaków tam niestety nie brakuje. Miejsca w schronie jest na 250 psów a w rzeczywistości jest ich tam ponad 700. Quote
ciapuś Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Cioteczki pomoc pilnie potrzebna Sprawa życia lub śmierci małej suni http://www.dogomania.pl/forum/f1159/suczka-potracona-przez-samochod-lodz-pomoc-finansowa-pilnie-potrzebna-140609/ Quote
irysek Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 a poza slepkiem i bonusem znane ci sa jakies podobnie ciezkie przypadki? bo moze wtedy to miejsce w brodnicy nadaloby sie dla takiego biedulka. pieniadze pewnie moznaby jakos podzielic z Bonusowymi i dolozyc na nowego, tak zeby bylo dobrze ;) wg mnie moze byc, ze tak jak na watku slepka znalazl sie bonus, tak u bonusa na watku moze poprosic o pomoc jakas nowa bida, bardzo potrzebujaca. co wy o tym dziewczyny myslicie? (a dla pancy jestem pelna podziwu, skad ty bierzesz takich znajomych? jestes super) Quote
szajbus Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 [quote name='irysek']a poza slepkiem i bonusem znane ci sa jakies podobnie ciezkie przypadki? bo moze wtedy to miejsce w brodnicy nadaloby sie dla takiego biedulka. pieniadze pewnie moznaby jakos podzielic z Bonusowymi i dolozyc na nowego, tak zeby bylo dobrze ;) Oczywiście np. Baranek nr 684. Tez go mam na wątku starszaków kiedyś wyglądał tak teraz tak dane ze strony schroniska numer: 684 numer chip: 985120005535852 imię: BARANEK płeć: pies wiek: ok. 8 lat wielkość: duza opis: Baranek to starszy psiak, wielkościowo troszkę powyżej kolan. Wyglądowo przypomina owieczkę, ma lekko kręconą sierść i śliczny, radosny pyszczek. Psiak już kiedyś został adoptowany z łódzkiego schroniska, dlaczego wrócił?? NIe wiem, ciągle wierze, że się zgubił i za chwilę ktoś go odbierze, niestety chwila się wciąż wydłuża a Baranek nadal siedzi w schronisku... Baranek jest psem niezwykle kontaktowym i kochającym ludzi. Po wejściu do boksu urządza krótki koncert pisków i szczeków, merda przy tym ogonkiem jak szalony. Tak wita ludzi w boksie...Psiak uwielbia pieszczoty: smyranie, drapanie za uchem i wszelaką formę kontaktu z człowiekiem. Baranek to wielki milusiński i dość energiczny psiak. Jego wiek zdradzaję tylko brzydkie zęby... Baranek nie ma dominującego charakteru, większość czasu spędza spiąc na palecie...Bardzo prosimy o dobry domek dla psiaka na stare lata.. rasa: MIESZANIEC data przyjęcia: 2008-08-31 Jest jeszcze taka sunia ( nie ma jej na stronie schroniska), nad która trzeba popracować, bo bardzo boi się człowieka. Na jego widok kładzie się na glebie . W przeszłości prawdopodobnie była bita. W warunkach schroniskowych nie da rady nad nią popracować. Sunia jest młoda, Może mieć ok 4 lat. Quote
Maszaberla Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='Dogo07']Maszaberla najpierw bardzo chciała pomóc psiakowi a potem się wycofała. Wolała miejsce u Wiosny niż w Brodnicy. Dla mnie wszystko jest jasne. W takim razie ja rezygnuję z miejsca w Brodnicy. Nie wkladaj w moje usta tego czego nie powiedzialam Jesli masz cos do mnie - zapraszam na pw Bardzo chcialam/chce pomoc Bonusowi - jesli widzisz gdzies post gdzie pisze ze rezygnuje z pomocy dla Bonusa to mi go zacytuj Napisalam ze wycofuje sie z miejsca u Wiosny dla Bonusa a to zdecydowana roznica - skoro pytam sie wiele razy a nie dostaje odpowiedzi to chyba mam prawo napisac to co mysle (nie jest to moj kaprys ale tylko prosba Wiosny, ktora zrobila mi grzecznosc dajac mi miejsce, ktore zwolnilo sie po innym psie, po uzgodnieniu z inna cioteczka oczywiscie) Trudno zebym nagle robila z siebie idiotke i wypięła sie na psa, skoro bylam zainteresowana jego losem od poczatku, odkad znalazlam watek Sama nagle rezygnujesz a ja nie widze powodu tej rezygnacji - nikt nadal nie podjal decyzji gdzie ma trafic Bonus po podleczeniu w Radomsku (moze byc i Wiosna, moze byc i Brodnica) - ale decyzje musi podjac ktos kto decyduje za los psa A jesli pytasz - oczywiscie, zdecydowanie wole Wiosne, zdecydowanie nie chcialabym zeby trafil do Brodnicy, oczywiscie nie ujmujac Bron Boze zaslug Ani i jakosci tego hotelika. Po prostu uwazam, ze nie jest to miejsce akurat dla Bonusa. Pozwole sobie wkleic link do watku Elzy zeby pokazac jakie robi postepy u Wiosny, Bonusiku przepraszam za zasmiecanie watku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/elza-zona-igora-kolejny-etap-w-hotelu-u-wiosny-135279/index44.html I powtorze po raz 50-ty -> to co pisze na watku to tylko moje skromne zdanie, nic nie znaczace. Uwazam ze nie powinnas rezygnowac z Brodnicy - tak jak napisala Irysek, moze trafi tam inny pies. I tak jak widzisz - jedziemy na tym samym wozku jesli chodzi o wybor psa do danego hoteliku. Quote
Recommended Posts