Lu_Gosiak Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='agata51']http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dom-tymczasowy-dla-psiakow-u-zuziam-138597/index2.html http://www.dogomania.pl/forum/f1006/hotelik-dla-malych-duzych-psiakow-serock-kolo-warszawy-139120/index2.html Są jeszcze: ronja, Moria, lena13. Wpisujcie Bonusa do każdej kolejki - wypisać zawsze mozna. Hotelik w Radomsku to ten dr M.Dobrowolskiego, ten od Alberta? Niezły pomysł. tak to ten od Alberta, Ernisia, Tesli, Sati;) Quote
bico Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 jest też hotel u jamora, tam niedawno były wole miejsca, ale nie ma do niego linku - zna ktoś ten hotel lub ma link do niego??:roll: poszło moje 10 zł dla Bonusa Maszberla, do Wiosny weźmie jakiegoś innego psa, na to 5 miejsce, prosiła mnie, bym tą informację przekazała, co też tutaj czynię. Quote
bela51 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-jamora-propozycja-138231/ Chyba chodzi o ten hotel? Quote
Panca Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 ktos juz wyszedl z pytaniem do jamora?to nowe miejsce wiec wileka szansa dla Bonusa Quote
Lu_Gosiak Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 do jamora ostatnio pojechala Pipi, moze zapytajcie dziewczyn z tego watku http://www.dogomania.pl/forum/f28/bransk-shivia-suczka-mix-sp-bardzo-prosimy-o-pomoc-finansowa-szukamy-transportu-135556/index96.html sorry za offa ale potrzebuje kogoś z Gniezna do sprawdzenia domku, kto jest z dogo z Gniezna?? Quote
Onaa Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='bico']jest też hotel u jamora, tam niedawno były wole miejsca, ale nie ma do niego linku - zna ktoś ten hotel lub ma link do niego??:roll: poszło moje 10 zł dla Bonusa Maszberla, do Wiosny weźmie jakiegoś innego psa, na to 5 miejsce, prosiła mnie, bym tą informację przekazała, co też tutaj czynię. Przecież Maszaberli zależało na tym, żeby Bonusik trafił do Wiosny to dlaczego się wycofała, nie wiem. A jeśli chodzi o hotel u jarmora to ja bym raczej widziała delikatną kobiecą rękę do opieki nas Bonusikiem :roll:. Quote
bico Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Dogo07']Przecież Maszaberli zależało na tym, żeby Bonusik trafił do Wiosny to dlaczego się wycofała, nie wiem. wycofała się i koniec. Z powodu bałaganu na wątku. To jej decyzja. Hotel u Wiosny już jest nieaktualny. [quote name='Dogo07'] A jeśli chodzi o hotel u jarmora to ja bym raczej widziała delikatną kobiecą rękę do opieki nas Bonusikiem :roll:. Dobrze, to znajdź taką "delikatna kobiecą rękę", że tak powiem..."od ręki" Myślałam, że chodzi o to, by Bonus jak najszybciej opuścił schron:cool1: Quote
Maszaberla Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']ja to oczywiście bym była jak najbardziej za Wiosna a hotelik w Radomsku traktowałabym bardziej jako okres na przeczekanie az u Wiosny bedzie miejsce, tak by go podleczyli do tego czasu, ale to tylko moje zdanie....i tez bym chciała, zeby tu Ktos w koncu podjac decyzje co z tym psiakiem!!!! Odeszlam z watku ale oczywiscie znowu zagladam bo wiem ze pies jest w potrzebie i balagan na watku (+ brak osoby decyzyjnej) nie moze powodowac tego ze pies nadal tkwi tam gdzie tkwil Troche mnie dziwi ta loteria hotelikow na watku - z tego co zdazylam sie zorientowac pies wymaga fachowej opieki weterynaryjnej i to powinno miec priorytet W Radomsku bylby pod opieka 2 lekarzy, moze warto o tym pomyslec? Cena jest wysoka ale pomysl chyba swietny - podleczony fizycznie moglby pozniej trafic do hoteliku, gdzie w sposob szczegolny zajmuja sie psami Ale to tylko moje skromne zdanie Napisalam do Wiosny, nadal trzyma miejsce dla mnie, prosila o w miare szybka informacje - moze byc tak ze kolejka nagle ruszy do przodu Jesli jednak Hania nie podejmie decyzji - bede musiala oddac miejsce dla innego psa (takie info przekazalam Bico) Rowniez z powodow jak wyzej wstrzymalam sie na razie z deklarowana wplata na Bonusa Quote
Onaa Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Ja tam bałaganu na wątku nie widzę. Też trzymam miejsce w Brodnicy choc nie wiem czy będzie przydatne bo wolicie miejsce u Wiosny. Może nie powinnam się tak angażować, ale los Bonusika mnie tu trzyma na wątku. Wg mnie gdyby dziś było dobre miejsce dla Bonusika to psiak już by się pakował. Quote
bela51 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Dogo07 napisał(a):Jest miejsce w hoteliku. Jeśli zebrałoby się pieniążki mógłby jechać. Czy o tym hoteliku piszesz w poście sprzed tygodnia? Myślę, że gdyby wszyscy, którzy deklarowali wpłaty już wpłacili, to psiak mógłby sie pakować. Szkoda każdego dnia. Quote
bela51 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Troche nie rozumiem w czym jest rzecz. Ja decydowac nie moge, bo nie ja polecalam psa i za niego nie odpowiadam. Ale sa osoby, które założyły wątek i znają sytuacje. Dogadajcie się chocby na PW i pora biedaka wyciągnąć ze schronu. Quote
__Lara Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Maszaberla']Nie dostalam odpowiedzi Wczoraj napisalam tez maila do Szajbus z info ze musze dostac odpowiedz w przeciagu kilku dni bo Wiosna moze mnie w ogole skreslic - odpowiedzi rowniez nie ma Czuje sie tak jak bym robila komus łaske, srednio to mile Skoro bierzecie pod uwage inne hoteliki - rozumiem ze propozycja z Wiosna nieaktualna? Dziewczyny, to pakujcie go do Wiosny jak jest miejsce, co za problem???? Quote
__Lara Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']do jamora ostatnio pojechala Pipi, moze zapytajcie dziewczyn z tego watku http://www.dogomania.pl/forum/f28/bransk-shivia-suczka-mix-sp-bardzo-prosimy-o-pomoc-finansowa-szukamy-transportu-135556/index96.html sorry za offa ale potrzebuje kogoś z Gniezna do sprawdzenia domku, kto jest z dogo z Gniezna?? Tak, do jamora pojechała ostatnio Shivia - jamor ma rękę do psów, nie jest laikiem. Cioteczki, widzę, że tu zamieszanie jakieś :roll: rzeczywiście, najlepiej jak jest jedna osoba zdecydowanie odpowiedzialna za psa i to ona podejmuje decyzję w sprawie hotelu. Quote
Onaa Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Problem w tym, że na już miejsca nie ma. Ja informowałam się w znanych mi mniej lub więcej dt / hotelikach. Myślałam, że może ktoś ma jakieś miejsce zarezerowane na początku kolejki i nie jest mu już potrzebne, więc mógłby je oddać dla Bonusika. W trakcie poszukiwań Maszaberla widocznie zrozumiała, że jej miejsce u Wiosny jest niepotrzebne. Ale tak jak napisałam szukamy dobrego miejsca, które będzie jak najszybciej. Oczywiście czasami nie można trzymać kolejki. I każdy kto tylko może wesprzeć Bonusika (obojętnie w jaki sposób) w jego drodze po nowe życie i szczęście jest bardzo potrzebny. Mam nadzieję, że wszystko wyjasni się w ciągu kilku dni. Więc troszkę cierpliwości Cioteczki i bądźcie z Bonusikiem :). Quote
szajbus Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 Dzwoniłam do Hani i nie mogę się dodzwonić. :shake: Dziewczyny nie gniewajcie sie,a le ja nie podejme decyzji. Pies jest w schronisku i opiekę nad nim przejęła Fundacja. A tak w ogóle to łódzkie ciotki zostały zaproszone na wątek Bonusa, ale cosik mało ich tutaj! Quote
bela51 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 A kto jest z Fundacji, ktora opiekuje się schroniskiem i Bonusem? Quote
ciapuś Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 zdecydowanie musi znaleźć sie ktoś kto zajmie sie podejmowaniem decyzji i dopilnowaniem wszystkiego inaczej będzie to kolejny wątek ciągnący sie w nieskończoność i nic z tego nie wyniknie Quote
hanka456 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Trudno powiedziec, że Fundacja opiekuje się schroniskiem, to zbyt ciężki oorzech do przełknięcia i mógłby być po prostu dla takiej maleńkiej Fundacji niestrawny, ale starmy się niektorym chociaż pomóc. Jutro postaram się aby zostały Bonusowi wykonane badania krwi w kierunku biochemii. Juz teraz wiadomo, ze nie był to nowotwó, choc takie podejrzenia były. Po podaniu odpowiedniego antybiotyku guzy na jego ciele zmniejszyły się. A dlaczego biochemia, Wątroba i nerki bardzo często są "niedoskonałe" u psów, które długo siedzą w schronisku. Nie chciałybysmy aby Bonus wyjechał z Łodzi taki zupełnie jak niezapisana tablica. Dziękujemy wszystkim którym los Bonusa stał się bliski, choć osobiście go nie znają. Ale podsumowując: Hotelik jak najbradziej. Quote
hanka456 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Jak tylko będą wyniki biochemii Bonus może wyjeżdzać. Nie chcialabym aby ktoś tak zupelnie nic o nim nie wiedział. A jaki hotelik? Pomóżcie wybrać. Quote
Lu_Gosiak Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 hanka456 napisał(a):Trudno powiedziec, że Fundacja opiekuje się schroniskiem, to zbyt ciężki oorzech do przełknięcia i mógłby być po prostu dla takiej maleńkiej Fundacji niestrawny, ale starmy się niektorym chociaż pomóc. Jutro postaram się aby zostały Bonusowi wykonane badania krwi w kierunku biochemii. Juz teraz wiadomo, ze nie był to nowotwó, choc takie podejrzenia były. Po podaniu odpowiedniego antybiotyku guzy na jego ciele zmniejszyły się. A dlaczego biochemia, Wątroba i nerki bardzo często są "niedoskonałe" u psów, które długo siedzą w schronisku. Nie chciałybysmy aby Bonus wyjechał z Łodzi taki zupełnie jak niezapisana tablica. Dziękujemy wszystkim którym los Bonusa stał się bliski, choć osobiście go nie znają. Ale podsumowując: Hotelik jak najbradziej. super, tylko który ?? to Wy musicie podjąć decyzje Quote
hanka456 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Bardzo proszę o podanie numerów telefonów do hotelików jakie bierzecie pod uwagę, zadzwonię i omowię szczegóły i warunki. Quote
irysek Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 nie mialam kilka dluugich dni internetu. myslalam, ze jak finanse ruszyly tak z kopyta, to jak wejde po tych paru dniach Bonus bedzie juz dawno w hotelu. ALE DO CHOLERY JASNEJ, bo juz mi nerwy puscily. CZEMU OSOBA DECYDUJACA O PSIE POJAWIA SIE TU RAZ NA RUSKI ROK I NIE SLEDZI WYPOWIEDZI NA WATKU? PROPOZYCJI HOTELOWANIA BYLO JUZ MULTUM, A WY NADAL GDYBACIE. chyba czas wyciagnac psa i zawiezc go w konkretne miejsce. pieniadze sa, czemu ty szajbus nie pojdziesz Po psa, nie wyciagniesz go sama. psa ze schronu moze zabrac kazdy (jest pod opieka fundacji, ale w schronie)! wyciagnij go i trzeba transportu szukac do Radomska. tam cena wysoka, ale opieka fachowa i super karma. warto w psa zainwestowac. (jak panca pisze, kasy bedzie wiecej), z mojego bazarku dojdzie kasa. PIENIEDZMI JAK NARAZIE NIE MA SIE CO PRZEJMOWAC!!! az mnie swiezbi, zeby sie ostrzej wypowiedziec. MIEJSCE U WIOSNY MA MU UCIEC SPRZED NOSA? warto dac psa najpierw do Radomska, a jak nadejdzie pora na to 5 miesjce u wiosny przeniesc go tam. DLA MNIE JEST TO PROSTE JAK DRUT. po co wy nadal wyszukujecie jakis hoteli, u jamniora, nie jamniora, jak wszystko juz jest gotowe i podane na tacy? a na watku maszaberla ma racje, jest bajzel, i to nie z tej ziemii. (mam ochote sama wsiasc w auto, zabrac psa ze schronu i przewiezc go do Radomska!) lu gosiak podaj hance nr telefonu do tego radomska i trzeba dzialac, mozna mu bylo te badania wczesniej zrobic, jak od tego jego wyjazd zalezy. ale po co je robic, jesli w ramosku tez mu je moga zrobic i to pewnie lepiej? (i pewnie zrobia, jak pies do nich trafi!) Quote
Niewiasta_21 Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Kolejne wpłaty: MARTA KOTARBIŃSKA 100 zł Bico 10 zł Dziekujemy! Quote
Panca Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 moja kolezanka Kasia Klimaszewska wczoraj wplacila rowniez na Bonusa zgadzam sie z iryskiem ze pies powinien jak najszybciej pojechac do Radomska bo srodki na jego utrzymanie i tam czekac na miejsce w hotelu lub dom tymczasowy o ile taki sie zglosi Quote
Recommended Posts