bela51 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Oburzające ! I oni reklamują sie jako hotel z opieka weterynaryjną :angryy: Quote
madcat1981 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jak on się teraz czuje i gdzie jest?? Quote
ewatonieja Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 pojechałam po Bonusa do Helgi72, bardzo chwali psiaka, akceptuje on koty ładnie bawi sie z psami, jest grzeczny, duuuzo jadł i pił, robale obrzydliwe, nauczył sie siadac i podawac łapkę, zachowuje sie jak młodzieniaszek, Bonus został przewieziony do lecznicy gdzie bedzie musiał posiedziec az wytepimy robale, podano mu juz dwie tabletki oraz lek na biegunke. Bonus jest w boksie zewnetrznym, lekarz rowniez był zdziwony kiedy powiedziałam ze Bonus ma ok 7 lat, dałby mu mniej, Bonus jest bardzo energiczny i w sumie przytył u Helgi, bo ważył dzisiaj 21 kg 950 g. ja równiez moge mówic o nim w superlatywach-dzisiaj sie nie pohaftował :diabloti: Quote
Helga72 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Bonus to wspaniały pies taki kochany i naprawdę lgnie do człowieka wołałam na niego Boniu i od razu przybiegał oczywiście patrzył na moja rękę ale kiedy zaczynałam go głaskać i już wiedział ,ze nic złego go nie spotka to całe pycho się śmiałło:loveu: całe szczęście ,że spalismy w nocy razem tzn. Boniu przy mojej sypialni więc jak biegunka poleciała to od razu mogłam zobaczyć te żyjatka bardzo ruchliwe , białe takie jak ziarnka ryżu :crazyeye: dziwne ,że nikogo w hotelu nie zainteresowało ,że pies je dużo a jest chudy zresztą takie rozlewające się kupy same w sobie były sygnałem ,że coś się dzieje :angryy: takie robale potrafią nieżle dokuczyć a ten pies i bez takich rewelacji wiele przeszdł aż żal sierściuszka :-( całe szczęście ,że Ewatonieja biegusiem do weta poleciała bo mogłoby byc zle :shake: Pies trafił do mnie wieczorem i moje koty wlazły przez okno ,żeby zjeść nie wykazał ani odrobiny agresji może lekkie zaciekawienie ale na spokojnie zjadły i ułozyły sie na poduchach merdał ogonem i próbował nawiązać kontakt ale zaczęły syczeć i dał spokój ale nawet nie warknął . Ten pies musi szybko znalezc dom wierzę ,że gdzieś ktoś czeka na takiego psa wiernego , oddanego i łagodnego ja z całego serce tego mu życzę :loveu: Quote
Leyla Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 To super ,że Bonus kotów nie zjada i jest posłuszny, będą większe szanse na adopcje. Zadzwońcie może do weta w Radomsku czemu go nie odrobaczył, może jakieś leczenie było..:shake: podam tel:044 6823455 Quote
szajbus Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Wygląda na to, ze chłopak ma pchlego tasiemca. Znam te pełzające ziarnka ryżu. Dla ciekawostki powiem, ze ciężko to wytępić. Moja Psonia kiedy do nas trafiła była tym zakażona. Nie brały tego sukinsyna żadne prochy. Dopiero Droncit w iniekcji załatwił dziada na amen. Natalka, przy tym tasiemcu może mieć bolesne skurcze brzuszka i anemie. Jakie były wyniki? Jeszcze jedno. Ponieważ wiem jak wygląda ;leczenie tego paskudztwa i jak wyglądają człony tasiemca wydalane przez psa ( pełzające ziarnka ryżu) to powiem wprost. Do bani z takim hotelem! Człony tasiemca pies wydala z kazdym stolcem i dziwię się, ze tego nie zauważyło dwóch wetów. Quote
ewatonieja Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 jeszcze tylko podam kwotę za hotel 404 zł doba w lecznicy to 30 zł plus odrobaczanie plus tabletka na biegunke Quote
marysia55 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 ewatonieja napisał(a):jeszcze tylko podam kwotę za hotel 404 zł doba w lecznicy to 30 zł plus odrobaczanie plus tabletka na biegunke :crazyeye::crazyeye: no nieźle :shake: Quote
Ra_dunia Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Matko - ale się porobiło. Musiałam jeszcze raz przeczytać 3 ostatnie strony... Te 404 zł to teraz za który hotel? za ten z którego Bonus był zabrany? A teraz w tej lecznicy w której jest - jaki będzie koszt pobytu? Quote
ewatonieja Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Ra_dunia napisał(a):Matko - ale się porobiło. Musiałam jeszcze raz przeczytać 3 ostatnie strony... Te 404 zł to teraz za który hotel? za ten z którego Bonus był zabrany? A teraz w tej lecznicy w której jest - jaki będzie koszt pobytu? hotel- ten w Radomsku =404 zł plus gratis robaki lecznica -w Łodzi= 30 zł za dobe plus koszta zw z odrobaczaniem i wstrzymaniem biegunki, karma własna Quote
Onaa Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Co to się porobiło :(. Ja nie wiem jak to jest możliwe, ale pisać o tym nie mam siły. Ta lecznica w Łodzi to chyba dobra jest (mam nadzieję), tam był chyba Ariel. Ale droga bardzo :shake: jak na nasze dogomaniackie możliwości oczywiście. Teraz żeby szybko Bonusika przebadali i żeby psiak był zdrowy całkiem. Bo do hotelu to go mogą nie przyjąć w takim stanie. Quote
ewatonieja Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 no włąsnie najpierw robale musza pojsc precz a potem idziemy do hotelu ,te robale sa dosyc ruchliwe wiec moga powedrowac sobie z boksu i bedzie kłopot bo inne psy moga zostac zarażone a tego bardzo nie chcemy Quote
Onaa Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Skoro w lecznicy psiak miął wybiieg z innymi to mógł się tam zarazić, chociaż to oczywiście trudno stwierdzić. Najważniejsze teraz żeby go wyleczyć, bo i do hoteliku jak i do ds musi pójść zdrowy. A czy wiecie może jak długo potrwa leczenie Bonusika ? Quote
szajbus Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Wypada trzymać kciuki za szybki powrót do zdrowia Bonusa. Quote
ewatonieja Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 na razie nic takiego nie zalecano, ale gdyby rozwolenienie sie przedłuzyło to dostanie intestinala Quote
olgaj Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Niestety z moich ostatnich informacji wynika ze musimy działac bardzo ostrożnie, przy takim zarobaczeniu nie mozna podziałać szokująco, bo toksyny z zabitych robali moga zatruc cały organizm, wiec niestety Bonus bedzie musiał chwile posiedziec w lecznicy, a to wiąze sie ze zwiekszenim kosztów. Przynajmiej tak zrozumiałam z rozmowy z wetem, na moja goraca prośbe, zeby truc czym sie da te robale. Quote
Maszaberla Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Ciotki sprawdzcie prosze moja wplate przelana na konto fundacji bo nie widze jej w 1 poscie - to bylo 80 zl = 50 zl ode mnie + 30 zl od Bico Quote
ewatonieja Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 prosimy o cierplwiośc jutro Niewiasta mam nadzieje sprawdzi konto i poda aktualne info o wpłatach :) nie wiadomo co to za świństwo?czy to tasiemiec pchli? Quote
ciapuś Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Maszaberla pieniążki od Ciebie już wpłynęły Dziękujemy Quote
szajbus Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Natalka jeśli wychodzą człony tasiemca w postaci pełzających ziarenek ryzu, pestek ogórka ( zależy jakie kto ma skojarzenie) to jestem pewna, ze to pchli tasiemiec. I niech wet tak nie straszy, bo Psonia miała 12 tygodni jak zabijali u niej tego skurczybyka i dali sobie rade. Podano jej tak jak pisałam Droncit w iniekcji ( ona dostała dawkę (0,35 ml s.c.) Tabletki go nie ruszyły. Był spokój na parę dni i znów była powtórka z rozrywki. Jestem pewna, ze wiele dogomaniaków miało taki problem i mogą się wypowiedzieć na ten temat w tym wątku. Od tamtej pory Psonia nigdy nie miała problemów z robalami. Owszem , później walczyliśmy z anemią, bo ten drań zrobił spustoszenie w jej organizmie, ale robali juz nie miała nigdy i żadnych do konca swojego zycia. Jeśli tam sobie nie mogą poradzić to proponuje udać się z nim do Lancetu ( tam odrobaczali mi Psonie). Dostała ambulatoryjnie jeden zastrzyk, po którym siedzieliśmy tam jakieś pól godziny i po ptokach. Dla mnie niepotrzebne jest wbijanie się w koszty , kiedy sprawe dla dobra psa mozna załatwic szybko i bezbolesnie. Quote
Maszaberla Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 ciapuś napisał(a):Maszaberla pieniążki od Ciebie już wpłynęły Dziękujemy Ja tez dziekuje za info Bonusiku, trzymaj sie chlopaku :oops: Quote
szajbus Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Maszaberla napisał(a):Ciotki sprawdzcie prosze moja wplate przelana na konto fundacji bo nie widze jej w 1 poscie - to bylo 80 zl = 50 zl ode mnie + 30 zl od Bico Cioteczko , nie zaznaczałam tego na pierwszej stronie, bo nie wiedziałam. Post aktualizuje jak dostane dane od Niewiasty, która ma dostęp do konta. Ciupus potwierdziła, ze pieniążki doszly, więc uzupełniam pierwszy post. Dziekujemy Quote
Recommended Posts