Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='szajbus']Oczywiście np. Baranek nr 684. Tez go mam na wątku starszaków

kiedyś wyglądał tak

teraz tak

O rany jak on strasznie się zmienił oczywiscie na niekorzyść.:placz::placz::placz:

• Replies 800
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

irysek napisał(a):
co do zdjec wydaje mi sie, ze oba przypadki nadaja sie do natychmiastowego przeniesienia do hotelu i tu w tym momencie przyda sie miejsce zaklepane prze dogo07.
tylko pojawia sie problem kasy. niewiadomo ile pojdzie na bonusa, bo moznaby zrobic tak, ze wplacalybysmy na bonusa, a to co by zostalo z danego miesiaca poszloby na druga biede (po jakims czasie wyklaruje sie mniej wiecej jaka to bedzie kwota) i wtedy mowie o sobie sprezylabym sie z bazarkami itd.
na bonusa uzbieralo sie juz sporo pieniedzy, bazar fony, znajomi pancy - grube kwoty, plus te mniejsze, z 700zl razem bedzie, takze mysle, ze bonus nie mialby nic przeciwko podzieleniu sie z towarzyszem niedoli, jesliby bylo miejsce w hotelu...
co myslicie.
ta czarnusia, jakby z nia popracowac moglaby znalezc super dom. a ten baranek doszedlby do siebie i kto wie czy tez by nie powedrowal po nowe zycie.

Popieram. A Baranek zmienił się masakrycznie :shake: Ratujmy go

Posted

co do zdjec wydaje mi sie, ze oba przypadki nadaja sie do natychmiastowego przeniesienia do hotelu i tu w tym momencie przyda sie miejsce zaklepane prze dogo07.
tylko pojawia sie problem kasy. niewiadomo ile pojdzie na bonusa, bo moznaby zrobic tak, ze wplacalybysmy na bonusa, a to co by zostalo z danego miesiaca poszloby na druga biede (po jakims czasie wyklaruje sie mniej wiecej jaka to bedzie kwota) i wtedy mowie o sobie sprezylabym sie z bazarkami itd.
na bonusa uzbieralo sie juz sporo pieniedzy, bazar fony, znajomi pancy - grube kwoty, plus te mniejsze, z 700zl razem bedzie, takze mysle, ze bonus nie mialby nic przeciwko podzieleniu sie z towarzyszem niedoli, jesliby bylo miejsce w hotelu...
co myslicie.
ta czarnusia, jakby z nia popracowac moglaby znalezc super dom. a ten baranek doszedlby do siebie i kto wie czy tez by nie powedrowal po nowe zycie.

Posted

Baranek zmienił się bardzo, jest w głębokiej depresji.
O tej suni mam informacje od jednej z wolontariuszek. Sunia była i jest wypłoszona, na widok człowieka się rozpłaszcza. Doszłyśmy do wniosku, ze nie bata, musiała być bita przez człowieka i nie wie czego ma się po nim spodziewać oprócz ciosów. Niedawno została wyciągnięta przez tą wolontariuszkę z boksów do budy.
Przez to, że tak się boi, traci szanse na adopcję. Jest na najlepszej drodze, żeby się zestarzeć w schronisku i nie zaznac juz w zyciu niczego dobrego.
Jesli chodzi o mnie to jestem za tym, zeby je wydostac ze schronu, ale to są jakby na to nie patrzeć olbrzymie koszty.

Posted

Jest jeszcze sunia Tomaszowa, która równiez boi sie ludzi. Podchodzi tylko do jednej osoby w schronisku. Równiez nadaje sie do socjalizacji.

[url=http://www.schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=3095]Schronisko dla Zwierz

Posted

szajbus napisał(a):
Baranek zmienił się bardzo, o tej suni mam informacje od jednej z wolontariuszek. Sunia była i jest wypłoszona, na widok człowieka się rozpłaszcza. Doszłyśmy do wniosku, ze nie bata, musiała być bita przez człowieka i nie wie czego ma się po nim spodziewać oprócz ciosów. Niedawno została wyciągnięta przez tą wolontariuszkę z boksów do budy.
Przez to, że tak się boi, traci szanse na adopcję. Jest na najlepszej drodze, żeby się zestarzeć w schronisku i nie zaznac juz w zyciu niczego dobrego.
Jesli chodzi o mnie to jestem za tym, zeby je wydostac ze schronu, ale to są jakby na to nie patrzeć olbrzymie koszty.

Będziemy zbierać!!

Posted

numer: 642
numer chip: 95300000922270
imię: Tomaszowa

wielkość: srednia
rasa: MIESZANIEC
data przyjęcia: 2009-02-20
przebywa w boksie: BUDA DZIEDZINIEC

opis: Opis Opiekuna:
"Nazwałam ją Tomaszowa, dlatego, że pierwszą osoba, której sunia zaufała w pełni jest Pan Tomasz, pracujący w naszym schronisku. Widzieć tą sunię tulącą się do Tomasza, to prawdziwa radość. Do tej pory Sunia nie pozwoliła się nikomu dotknąć, ale w oczach widać było to jak bardzo pragnie ponownie zaufać człowiekowi. Zaufała Tomaszowi. Wiemy, że zaufa jeszcze komuś. Takiej osoby o wielkim sercu poszukujemy dla Tomaszowej"

Sunia została wysterylizowana.

Posted

__Lara napisał(a):
Nareszcie coś się posuwa do przodu! :klacz:

A ten biedak z poprzedniej strony :-(:placz: warto mu założyć wątek...

Na Bonusa uzbierało się sporo pieniążków, może podzielić i za resztę pomóc też tej bidzie? Jak będziemy ogłaszać to na pewno się jeszcze dozbiera..

Posted

Może miała takiego właściciele, co ja walił gdzie popadnie?
Jak ja nienawidzę takich ludzi!!!!
No właśnie. Takich wypłoszonych bid jest w schronie naprawdę dużo .

Posted

Postaram sie zebrać o nim od Hani jak najwięcej informacji i założę wątek. Na chwile obecną wiem tyle co jest napisane na stronie schroniska i to, ze jest w głębokiej depresji.

Posted

Też jestem za tym, żeby tę czarną suńkę wyciągnąc ze schronu. Niech Dogo07 i Maszaberla trzymają kolejkę. Akurat tutaj nie ma problemu, jest taki deficyt hotelików, :shake: że jak ktoś rezygnuje, to na jego miejsce jest 10 chętnych.
Ja dołożę pierwsze 10 zł./ m-c dla suńki albo tego staruszka, co zadecydujemy.

Posted

Kurczę, Bonus jeszcze w schronie, a tu już tyle nowych projektów.

Cioteczki, Bonus nie ma tyle kasy, żeby mógł się nią dzielić z innymi bidami. W łódzkim schronisku tych bid jest 700. Może skupmy się jednak na Bonusie. Radomsko będzie sporo kosztować, hotelik też. Wpłacających będzie ubywać, bo zawsze na początku jest wielkie hura!, a potem bryndza. Spójrzcie na finanse Ariela, jak szybko stopniały.

http://www.dogomania.pl/forum/f1159/fpr-zwp-lodz-ariel-obraz-psiego-nieszczescia-prosimy-o-pomoc-finansowa-133774/#post11980567

A Barankowi, Tomaszowej i wszystkim pozostałym załózcie wątki i tam będziemy się martwić.

Póki co, podwyższam swoją deklarację dla Bonusa z 10 na 30zł/mies.

P.S. Moja nieśmiała prośba - nie wywalajmy tego, co nas boli na wątkach. Magiel się robi i jeszcze większy bałagan. Nie trzeba walić pięścią w stół, żeby coś osiągnąć. A już walić w szajbuska - nie uchodzi! ;)

Posted

Kontaktowałam się dzisiaj telefonicznie z Hanią. Nie mogła wczoraj zadzwonić do hotelu, bo była do późna w pracy a tam nie ma wyjścia tel. na miasto. Ma to zrobić dzisiaj i napisać na wątku co i jak.

Dziś tez założę watek Barankowi i wkleję link. Dowiedziałam się, że wygląd Baranka jest spowodowany dotkliwym pogryzieniem. Musiał być wystrzyżony w okolicach ran, żeby można je było leczyć. Więcej będzie na jego wątku.

Posted

Mam wiesci odnosnie hoteliku, Hania dzowniła. Niema dostępu do netu dlatego przekazuje wiadomosci:
W obecnej chwili niema wolnego kojca, miejsce zwolni sie dopiero we wtorek. Wiec jesli ktos by mógł zawiesc psa w tygodniu to było by fajnie,jesli nie to pan poczeka do przyszłego weekendu az ktos bedzie mógł przywiesc Bonusa. Jutro jeszcze Hania zadzwoni bo byc moze,ale to nic pewnego ze kojec jednak zwolni sie wczesniej i Bonus bedzie mógł przyjechac jednak w ten weekend.
Cena za Bonusa to ok 20 zł za dobe, jednak moze uda sie załatwic jakis upust dla Fundacji,ale o tym bedzie rozmowa na miejscu.