Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My od wczoraj na Husse Lax & Ris. Do wypróbowania zachęcił mnie dystrybutor, karma ma fajny skład, w opisie podają, że pomaga na przebarwienia białej sierści a jednocześnie jest dobra dla psów, które mają problemy trawienne. Zobaczymy co z tego wyniknie :)
Zależy mi na zredukowaniu przebarwień i wzmocnieniu włosa u mojego Samoyeda. Piesy były ostatnio na Joserze Festival i Joserze Sensiplus.
Póki co wszystko jest ok - psy bardzo chętnie jedzą, zapach miły, konsystencja też. Co dalej - się okaże :)

• 2 weeks later...
  • Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

[quote name='evel']Czy Valp ma bardzo małe granulki? Szukam karmy dla szczeniaka malinois z niedowagą (znaleziony w lesie) w rozsądnej cenie.[/QUOTE]

Dla Malinois wielkość krokietów w karmie Valp powinna być ok. Valp Mini będzie miał za mały krokiet bo to karma dla psów ras miniaturowych - waga dorosłego psa do 10kg.

Pozdrawiamy!

Posted

Dziękuję za odpowiedź. Czy da się w jakiś sposób zamówić próbki/małe ilości tej karmy, np. 1 czy 2kg, na terenie Lublina? :)

Posted

[quote name='evel']Dziękuję za odpowiedź. Czy da się w jakiś sposób zamówić próbki/małe ilości tej karmy, np. 1 czy 2kg, na terenie Lublina? :)[/QUOTE]

Zapraszamy do kontaktu z naszym Dystrybutorem w Lublinie: [url]http://www.husse.pl/jak-kupowac/lublin/[/url]
Karma Valp jest dostępna w opakowaniach 2, 7 i 15kg.

Posted

[quote name='aganela']A jakie są smaki i rodzaje karm-dla owczarka niemieckiego,który jest uczulony na drób?[/QUOTE]

Szczególnie polecamy dwie karmy hypoalergiczne:

[B]Husse Lamm&Ris[/B] - jagnięcina i ryż
[url]http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=101[/url]

[B]Husse Lax&Ris[/B] - łosoś i ryż
[url]http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=102[/url]

Na początku tego roku pojawiła się w naszej ofercie nowa karma hypoalergiczna na bazie jagnięciny i ryżu - [B]Lamm&Ris Giant[/B] [url]http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=252[/url]
Wielu naszych Klientów - właścicieli ON - przestawiło się na tą karmę ze względu na zawartość suplementów na stawy (chondroityna i glukozamina).

Posted

A my karmimy teraz Lax&Ris'em i jesteśmy baaardzo zadowoleni! :)
włos się wzmocnił, pies przestał póki co nadmiernie kłaczyć (na Joserze ciągle liniał), je ze smakiem, trawienie super.
Polecam :)

Posted (edited)

[COLOR=#0000cd][B]Husse [/B][/COLOR]mam pytanie. Co jest w tej karmie, że mój pies tak reaguje?
Mój pies jadł i nadal je... RC dla owczarków, próbowałam przejść na Valp maxi super premium ale to była totalna porażka... pies po 2 tygodniach o mało się nie odwodnił...
Na początku dawałam mu bardzo małą ilość karmy i niby było ok... a potem masakra... :shake:
niby jest z kurczakiem i podobny skład do RC, lubił ją bardzo aż miło było patrzeć jak wcina no ale... kupki co chwilę, dziwny bardzo ciemny kolor potem już biegunka, gazy...
Dostałam małą próbkę i było ok, kupiłam worek 15 kg i worek stoi bo Nikt tego nie chce a mój pies nie może tego jeść...
Wróciłam do starej karmy i wszystko ustało i jest dobrze.

Edited by Ptysiak
Posted

[quote name='Ptysiak'][COLOR=#0000cd][/COLOR]Dostałam małą próbkę i było ok, kupiłam worek 15 kg i worek stoi bo Nikt tego nie chce a mój pies nie może tego jeść... Wróciłam do starej karmy i wszystko ustało i jest dobrze.[/QUOTE]

Niestety, nie ma czegoś takiego jak idealna karma, która będzie odpowiadała każdemu psu. Zawsze należy obserwować psa i jeżeli dzieje się coś niepokojącego reagować. Karma która będzie doskonale sprawdzała się u jednego psa u innego nie będzie najlepszym rozwiązaniem. Widocznie Twój pies nie toleruje któregoś ze składników Valpa Maxi lub sposobu ekstruzji (kluczowy element procesu technologicznego) której poddawane są składniki.

Okres szczenięcy jest szczególnie trudny ze względów żywieniowych - układ pokarmowy psa nie jest jeszcze całkowicie rozwinięty, przez co bardzo wrażliwy. Dodatkowym problemem jest wrodzona ciekawość świata szczeniąt i próba jedzenia absolutnie wszystkiego co leży na ziemi.

Pozdrawiamy!

• 2 months later...
Posted

Hej, zostało mi kilka kg Husse Valp Maxi, mój szczenior okazał się zbyt delikatny (menda jedna) muszę przejść na coś bezzbożowego i bezkurczakowego. Szkoda, bo karma naprawdę fajna. Może ktoś chce kupić na spróbowanie? Odbiór w Wawie lub wysyłka. Paczka otwarta miesiąc temu, karma przechowywana w szczelnej puszce przez cały czas.

Posted

Aniek&Rico napisał(a):
Hej, zostało mi kilka kg Husse Valp Maxi, mój szczenior okazał się zbyt delikatny (menda jedna) muszę przejść na coś bezzbożowego i bezkurczakowego. Szkoda, bo karma naprawdę fajna. Może ktoś chce kupić na spróbowanie? Odbiór w Wawie lub wysyłka. Paczka otwarta miesiąc temu, karma przechowywana w szczelnej puszce przez cały czas.

Aniek jak będziesz miała tą jakąś inną karmę,to daj znać co to może być,bo ja mam podobne problemy ze szczeniakiem,,,

Posted

aganela napisał(a):
Aniek jak będziesz miała tą jakąś inną karmę,to daj znać co to może być,bo ja mam podobne problemy ze szczeniakiem,,,

Heh :) Wiesz co, od środy jest na TOTW z rybą, wcześniej zrobiłam mu dwa dni postu - dostawał tylko kleik ryżowy z omeganem, odstawiłam wszystkie przysmaki i nagrody, nie wiem czy to dobrze, ale wygląda na to, że pozbył się starej karmy, już w poniedziałek mniej łupieżu, lepsze kupony, od środy suche, w czwartek dostał gnat cielęcy...na razie z dnia na dzień lepiej, ale jeszcze za wcześnie, żeby wydawać ostateczny wyrok.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='mychaaaaa']mam pytanie - może ktoś się orientuje kto jest dystrybutorem karmy Husse na woj. podlaskie??
Oczywiście: w Białysmtoku i okolicach działa bardzo miły Pan Konrad Kacejko[SIZE=2], tel. do niego 722 092 613.

Już skorzystałam :) Najpierw umówiłam się na konsultację, żeby zdecydować co wziąć. Dostałam próbki dla swoich psic i kocic, panienki zjadły, żadnych sensacji nie zanotowałam i zdecydowałam się na zakupy. Dostawa karmy była jeszcze tego samego dnia, kiedy zadzwoniłam z zamówieniem :D

• 3 weeks later...
Posted

Zastanawiam się nad zamówieniem dla psiny Husse dla seniorów. Może ktoś z wątku karmił nią swojego psa i podzieli się opinią :)? Wiadomo, każdemu czworonogowi odpowiada co innego, ale chciałabym poznać zdanie innych na temat karmy.

• 5 months later...
Posted

Czytam o tych karmach i mam taka refleksję - skoro naczelna odpowiedzia na wszelkie psie kłopoty z karma jest "każdemu psu słuzy coś innego",to po co my się w ogóle tymi naszymi spostrzeżeniami dzielimy...

• 2 weeks later...
Posted

Bo prawda jest taka, że co będzie służyło jednemu, niekoniecznie musi być dobre dla drugiego. Opinie opiniami, ale dopóki się nie wypróbuje na własnym psiaku nic nie stwierdzimy. Każdy organizm jest inny, różnie przyswaja składniki zawarte w karmach...

• 2 weeks later...
Posted

Ja własnie przestawiłem mojego psa na light optimal i ma po tym gazy, wcześniej jadł o ile pamiętam Łossia z ryżem, też husse i problemów nie było. Niestety pies po kastracji zaczął tyć i trzeba było zmienić opcję. I teraz nie wiem, co mam zrobić, myślę o spróbowaniu royal canin , też wersji light.

Posted

A Lu najpierw była na Bricie Junior Medium, teraz je Husse Valp Giant (ze względu na dodatek na stawy), następny worek zamawiam Husse Optimal. Dla niej Husse jest o niebo lepsza od Brita (nie ma tych uciążliwych gazów), więc od siebie karmę bardzo polecam :)

Posted

[quote name='ronne']Ja własnie przestawiłem mojego psa na light optimal i ma po tym gazy, wcześniej jadł o ile pamiętam Łossia z ryżem, też husse i problemów nie było. Niestety pies po kastracji zaczął tyć i trzeba było zmienić opcję. I teraz nie wiem, co mam zrobić, myślę o spróbowaniu royal canin , też wersji light.[/QUOTE]

Ronne zobacz po 2-3 tygodniach czy sytuacja z gazami się ustabilizuje, może to po prostu efekt przejściowy. Zawsze możesz również wrócić do łososia skoro sie sprawdzał i zmniejszyć porcję dzienną.