Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak czytam te skladniki to włos mi się jeży (a mam dośc długie) na głowie - w życiu psa bym, czymś takim nie karmiła!!!!
Jednak wolę barfa. Nawet jak do końca nie znam pochodzenia produktu, to i tak wolę ten sposób karmienia.

Posted

[quote name='Greven']Ja kilka dni temu zaczęłam karmić Husse i jest tragedia. Próbek dostałam tyle, że nawet na jednym psie nie szło karmy przetestować, a co dopiero na kilku, więc kupiłam worek 20 kg. Miało być dobrej jakości za przystępne pieniędze. I faktycznie, cena ok. Ale poza tym totalna porażka.

[cut]

Mam dość, w poniedziałek zamawiam z powrotem RC, albo Boscha, jeszcze się zastanowię. Miałam nadzieję, że Husse będzie choć po części takie, jak je reklamują - że będzie się dobrze przyswajać, co najważniejsze. A mam wrażenie, że kupiłam jakieś szwedzkie Chappi i zaszkodziłam swoim psom :([/QUOTE]

Witam serdecznie,

Proszę zwrócić uwagę, że nasza firma w ofercie ma trzy linie karm dla psów: Super Premium, Premium i Pro. Ta ostatnia dostępna przede wszystkim dla hodowców uczestniczących w naszym Klubie Hodowcy.

W opakowaniach 20kg o których Pani pisała dostępne są tylko karmy z linii Pro. Z tej linii korzystają bardzo często Klienci posiadający większą liczbę psów dla których istotna jest obok jakości również „ekonomika” żywienia psów.

Jeśli chce Pani w naszej ofercie szukać odpowiedników Royala to musi Pani brać pod uwagę produkty z linii Super Premium – np. karmę Husse Optimal [URL]http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=99[/URL]

[quote name='westie_justa']Ja karmie na co dzień moją wescine Pedigree, Frieeskies albo Chappi jak była mała to kupiłam jej parę razy Royala mini junior, Eukanuby zbyt nie lubi.
A nad Husse się zastanawiam;)[/QUOTE]

Jeśli chodzi o westiki to zdecydowanie polecamy karmę Husse Lax&Ris – ze względu na obniżoną zawartość miedzi i betakarotenu dobrze sprawdza się przy żywieniu psów o białej sierści i nie powinna powodować przebarwień (zażółcenie sierści). W przypadku karm innych marek proszę koniecznie zwrócić uwagę na ilość tych dwóch wspomnianych wyżej dodatków.

Więcej informacji nt. karmy LaxRis znajdzie Pani tutaj:
[URL]http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=102[/URL]

• 4 weeks later...
Guest papillonek
Posted

A dla papillona cos macie???Zastanawiamy się nad tą karmą ,bo podobno eukanuba ,często ma ,,wpadki" od których psy chorują i zdychają.Nie chcemy ryzykować...

Posted

papillonek napisał(a):
A dla papillona cos macie???Zastanawiamy się nad tą karmą ,bo podobno eukanuba ,często ma ,,wpadki" od których psy chorują i zdychają.Nie chcemy ryzykować...

Suczka w wieku rok i trzy tygodnie zgadza sie?
Bardzo proszę napisać czym ja Państwo w tej chwili karmicie i czy jest na coś uczulona?

Posted

szkoda że nie ma próbek sama bym wypróbowała czy psu zasmakuje :)
Jeżeli by smakowało jestem chetna na tą karme :)
teraz je Acane no ale koopy nie bardzo ...

Guest papillonek
Posted

Husse napisał(a):
Suczka w wieku rok i trzy tygodnie zgadza sie?
Bardzo proszę napisać czym ja Państwo w tej chwili karmicie i czy jest na coś uczulona?

Tak wiek się zgadza w tej chwili tylko gotowane(kurczak,marchewka,makaron),bo eukanuba znudziła jej się już i ostatnie kilogram zjadły schroniskowce.Od szczeniaka royal i josera i eukanuba.Szukamy czegoś na zastępstwo tych karm.
Nie ma na nic uczulenia i toleruje każdy rodzaj mięsa.

Posted

[quote name='papillonek']Tak wiek się zgadza w tej chwili tylko gotowane(kurczak,marchewka,makaron),bo eukanuba znudziła jej się już i ostatnie kilogram zjadły schroniskowce.Od szczeniaka royal i josera i eukanuba.Szukamy czegoś na zastępstwo tych karm.
Nie ma na nic uczulenia i toleruje każdy rodzaj mięsa.

W takim razie możemy zaproponować karmę Husse Optimal Mini – jest to karma z linii Super Premium, przeznaczona dla dorosłych psów małych ras (poniżej 10kg), na bazie mięsa z kurczaka.

Tutaj znajdą Państwo więcej informacji:
http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=98

Guest papillonek
Posted

A sa może próbki???Bo jeśli nie bedzie chciała jeść to nie mam co zrobic z 2 kg karmy...Bo to najmniejsze opakowanie z tego co wiem.

Guest papillonek
Posted

To nie świadczy o karmie ,może twój pies ma uczulenie??Każdy pies reaguje inaczej! Ja chcę spróbowac ,ale tylko jeśli są próbki ,bo nie mam znajomego któgy karmi tą karma i może mi dać na spróbowanie,jak już pisalam nie mogę kupić całego worka .

Posted

A była tylko karma podawana czy cos oprócz niej, dziwne że tak na jegnięcine z ryżem zareagował, ja właśnie tą karmiłem bo moja suńka ma alergię i było ok. Teraz przeszedłem na kurczaka z ryżem bo chcę sprawdzić czy to kurczak czy pszenica u niej alergię wywoływała.

Posted

papillonek napisał(a):
A sa może próbki???Bo jeśli nie bedzie chciała jeść to nie mam co zrobic z 2 kg karmy...Bo to najmniejsze opakowanie z tego co wiem.

Próbowaliśmy się skontaktować na PW ale niestety masz pełną skrzynkę odbiorczą:(

Guest papillonek
Posted

To tu tak cicho i husse sie nie odzywa.jak zaczęło się pytanie o próbki wątek od razu zacichł,wkońcu mają ,czy nie??

Posted

Zastanawiam się kiedy jest czas na przejście z karmy dla dorosłych na seniora? Teraz jeszcze mam Optimala ale zastanawiałam się już nad Seniorem. Gdzie jest ta granica w której widzicie że czas dawać karmę dla starszych psów?
Pies nadwagi nie ma, ani nic co by wskazywało że ma 9 lat :razz:
Optimal mu służy, wcina go już z jakieś 1,5 roku :hmmmm:

Posted

anetta napisał(a):
Zastanawiam się kiedy jest czas na przejście z karmy dla dorosłych na seniora? Teraz jeszcze mam Optimala ale zastanawiałam się już nad Seniorem. Gdzie jest ta granica w której widzicie że czas dawać karmę dla starszych psów?
Pies nadwagi nie ma, ani nic co by wskazywało że ma 9 lat :razz:
Optimal mu służy, wcina go już z jakieś 1,5 roku :hmmmm:

Ogólnie przyjmuje się, że karmy typu senior powinno stosować się od 7-9 roku życia, w zależności przede wszystkim od rasy psa.
Bardzo proszę napisać jakiej rasy jest Pani pies? Ogólna zasada jest taka, że psy małych ras żyją dłużej i starzeją się później, duże rasy żyją krócej i starzeją się szybciej.

Guest papillonek
Posted

Boogie napisał(a):
papillonek z tego co widzę próbowali sie skontaktowąc ale skrzynkę Pw masz zapchaną ;)

Już się kontaktowali ,ale ja skrzynki nie miałam zapchanej nie wiem dlaczego nie mogli :(

Guest papillonek
Posted

Ale jeśli już powiedzieli jaka karma ,to po co te spotkanie?czy chcemy tak dużo??Kilka kulek ich karmy to wszystko...

Posted

papillonek napisał(a):
To nie świadczy o karmie ,może twój pies ma uczulenie??Każdy pies reaguje inaczej! Ja chcę spróbowac ,ale tylko jeśli są próbki ,bo nie mam znajomego któgy karmi tą karma i może mi dać na spróbowanie,jak już pisalam nie mogę kupić całego worka .

to nie świadczy o karmie źle, ale widać że po niej pies dostał uczulenia więc trzeba testować inne ;)

moja odchowała się na royalu, aktualnie je już chyba 4 worek 13,5kg z acany o smaku ryb i chyba nie zamieniłabym jej na nic innego ;)