anetta Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 :oops: no przyznaję że tego nie sprawdziłam. Późno już było gdy porównywałam obywie karmy...:evil_lol: Quote
kasjas Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Witam. Jesli ktoś jest za interesowany, to mam do sprzedania 6 kg karmy husse optimal mini. Moja paskuda nie chce jeść:( I mam kłopot:( Ogłoszenie w bazarku na karmach suchych. Quote
Kubal Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Skontaktuj się ze swoim dystrybutorem, ponieważ w Husse jest satysfakcja gwarantowana ;) - to bardzo wyróżnia. Często jest też tak, że przy zmianie karmy pies nie chce danej karmy jeść (w szczególności przy przejściu z marketówki). Dałbym mu trochę czasu i przechodził na nową karmę stopniowo (spróbuj pokombinować mieszając z np. z mokrym). Polecam też zastosować olej z łososia - nadaje smaczku ;) oczywiście jeśli Twoja psina nie jest uczulona na rybkę. Pozdrawiam Quote
Asiaa1 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Witam wszystkich, to mój pierwszy post :) Przeczytałam cały wątek i jestem coraz bardziej zainteresowana tymi karmami. Moja suczka trochę przytyła i zastanawiam się nad karmą Prima Plus. Czy ktoś może stosował tę karmę dla swojego psiaka? Są efekty? Pozdrawiam Quote
Boogie Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Jesli chcesz odchudzić psa to lepiej sprawdzi sie Optimal Light, Prima Plus nadaje się bardziej dla utrzymania niskiej wagi po odchudzaniu. Ewentualnie można odchudzic na Primie Plus zmniejszając porcję dzienną aż do osiągnięcia pożądanej wagi i później juz tylko utrzymywać ją (tak zrobił mój brat ze swoją Labką, bo wtedy nie było jeszcze Optimal Light) . Obie karmy mają obniżony poziom tłuszczu i karnitynę, Optimal Light 9% tłuszczu, Prima Plus 11% Quote
anorektyczna.nerka Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 chciałam przestawić psa na suche, bo u mnie z barfem jest dość ciężko - pies modlił się nad miską i to tyle, jeżeli chodzi o jego jedzenie. Jeżeli przedstawiciel będzie na czerwcowej wystawie w Lublinie, to kupię puszki, zapomniałam na kwietniowej >.> Quote
Husse Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 HelloKally napisał(a):chciałam przestawić psa na suche, bo u mnie z barfem jest dość ciężko - pies modlił się nad miską i to tyle, jeżeli chodzi o jego jedzenie. Jeżeli przedstawiciel będzie na czerwcowej wystawie w Lublinie, to kupię puszki, zapomniałam na kwietniowej >.> W Lublinie nasz dystrybutor jest na miejscu wiec nie musi Pani czekać do czerwcowej wystawy:) Zapraszamy do kontaktu: http://www.husse.pl/jak-kupowac/lublin/ Quote
Asiaa1 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Dziękuje za radę. Zaczęłam podawać pieskowi karmę Husse Optimal Light. Jest zadowolony, karma bardzo mu smakowała:) Domagał się więcej:)) Na razie jednak podaje w rozsądnych dawkach. Dobór odpowiedniej karmy to ciężka sprawa, bo każdy pies reaguje inaczej na różne produkty, ale te karmy naprawdę są dobre. Znajoma kupiła karmę Aktiv z serii Plus i też mu smakowała. Więc warto spróbować i zobaczyć czy zasmakuje pieskowi. Quote
Lupi Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Karmiłam swoje psy karmą PRO EXTRA (Complete feed for aktive dogs) - worki 20 kg. Zdecydowałam się na ta karmę po tym jak mój pies "uschnął z miłości" podczas cieczki mojej sucz. Generalnie po 3 worach jestem na nie. Próbowałam ograniczyć ruch przy podawaniu karmy, próbowałam zwiększyć dawkę żywieniową i niestety... nie nastąpiło przybranie na wadze. Ostatnio usłyszałam, że ta karma w worach 20 kg to cyt. "odpadki niepełnowartościowe" - nie wiem jak to jest na prawdę. Szkoda, że się nie przekonałam - cenowo i opisowo mi odpowiadała ta karma - chyba, że HUSSE poleci mi coś innego. Nadmienię, że moje psy to owczarki niemieckie. Pozdrawiam Quote
Husse Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='Lupi']Karmiłam swoje psy karmą PRO EXTRA (Complete feed for aktive dogs) - worki 20 kg. Zdecydowałam się na ta karmę po tym jak mój pies "uschnął z miłości" podczas cieczki mojej sucz. Generalnie po 3 worach jestem na nie. Próbowałam ograniczyć ruch przy podawaniu karmy, próbowałam zwiększyć dawkę żywieniową i niestety... nie nastąpiło przybranie na wadze. Wspominaliśmy już o tym na innym wątku: nasza firma ma w ofercie trzy linie karm dla psów: Super Premium, Premium i Pro. Ta ostatnia dostępna przede wszystkim dla hodowców uczestniczących w naszym Klubie Hodowcy. Z linii PRO o której Pani pisze korzystają bardzo często Klienci posiadający większą liczbę psów dla których istotna jest obok jakości również „ekonomika” żywienia psów. Karma Pro Extra ma świetny stosunek jakości do ceny i jest bardzo często wybierana przez współpracujących z nami Hodowców. Jeżeli jednak Pani pies jest rzeczywiście wyniszczony po cieczce współlokatorki a do tego ma dużo ruchu to doradzalibyśmy karmy z wyższego segmentu – które mają lepszy skład i są lepiej zbilansowane. Z naszej oferty możemy polecić trzy: Husse Optimal – karma dla dorosłych psów średnich ras (26% białka, 16% tłuszczu) – więcej informacji tutaj: http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=99 Ewentualnie jeżeli pies ma rzeczywiście dużo ruchu może Pani wypróbować Optimal Energi (32% białka, 22% tłuszczu) – typowa karma wysokoenergetyczne pierwotnie przeznaczona dla psów pociągowych. http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=163 Na potrzeby rekonwalescencji suki po ciąży bardzo często zalecamy karmy z linii Valp (dla szczeniąt, suk ciężarnych i karmiących) – tutaj sytuacja nieco inna ale w Pani przypadku można również rozważyć karmę Valp Maxi – dla psów dużych ras (29% białka, 18% tłuszczu). http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=110 Wszystkie wymienione karmy są wzbogacone m.in. olejem z łososia (kwasy Omega-3, Omega-6 - wpływają na poprawę stanu sierści), prebiotykami, fruktooligasacharydami (układ pokarmowy) oraz kompletem witamin. Ps. Zakładamy, że pies nie ma alergii. Quote
sikoreczka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 witam serdecznie :) odświeżę trosze temat :) moja wyżełka niemiecka ma 11tygodni. W wyprawce dostałam karmę Husse, którą jadła już w hodowli.. postanowiłam nie zmieniać karmy. Sunia u mnie jest 3 tydzień i robi brzydkie ciemno zielone kupki (nie przyjemnie pachnące). Dochodzą do tego przykre bąki ..na początku myślałam że to może być od owoców, które podjadała w ogrodzie. W zależności czy jadła owoce twardsze czy miększe kupka była różna (ale rzadko wodnista - może 1 raz) teraz staram się ją ganiać od owoców i od 3 dni raczej nie podjada. Konsystencja jest taka jak powinna ale kolor pozostał. Nie wiem czy ilość i wielkość kupek jest odpowiednia bo to mój pierwszy piesek .. karmię ją 4x dziennie ok.280g w tej chwili, kupek jest 4 do 5 (wielkością zbliżone do serdelki).. Karmę je chętnie bo jest łakomczuch z niej, ale wczoraj zwróciła już drugi raz posiłek po 4 h .. Zaznaczę że dostała środek odrobaczający tydzień temu (złapała pchełkę i robaczki w uszach), ale kolorek był taki od początku ..nie wiem czy to ważne bo jest to szczeniaczek i to młody, ale jest straszliwie kąśliwa chodzę pogryziona niesamowicie. Każde zaproszenie do jakiejkolwiek zabawy a nawet i nie, kończy się gryzieniem ..wczoraj przez taką 'zabawę' ułamała kła :/ teraz czekam na karmę acany puppy junior i chcę sprawdzić czy to alergia pokarmowa czy po prostu nie przyswajalność któregoś składnika z karmy .. doradźcie czy dobrze wybrałam i co sądzicie w ogóle o tej sytuacji .. pozdrawiam sikoreczka Quote
Husse Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Witam, Jeśli chodzi o ciemnozielone, śmierdzące kupy 4-5 razy dziennie – zapach jest rzeczą indywidualną a kupy szczeniąt (podobnie jak niemowląt:) potrafią mieć nieprzyjemny zapach ale ogólna zasada jest taka, że kolor kupy powinien być zbliżony do kolory pożywienia czyli brązowy (nie zielony). Niepokojąca jest również częstotliwość – szczenię nie powinno „stale” robić 4-5 kup dziennie, raczej maksymalnie 3. Opisane objawy mogą wskazywać na rozregulowanie przewodu pokarmowego. Zalecalibyśmy zdecydowanie konsultacje z weterynarzem i przebadanie kału. Konieczne byłoby również gruntowne odrobaczenie – napisała Pani o odrobaczaniu związanym z „pchłami i robakami w uszach” czyli pasożytami zewnętrznymi. W przypadku objawów o których Pani pisze koniecznie należy przeprowadzić odrobaczenie przewodu pokarmowego (nicienie, tasiemce, etc.) Opisane objawy nie wskazują raczej na alergię pokarmową jednak warto byłoby zastanowić się nad zmianą karmy na jakąś nieco „lżejszą” i łatwiej strawną do czasu wyregulowania układy pokarmowego. Z tego względu wspomniana przez Pania Acana Puppy&Junior nie wydaje się najlepszym wyborem – jest to karma bardzo wysokobiałkowa i podobnie jak Valp zawiera dużo kurczaka (nie uda się wyeliminować potencjalnej alergii na drób). Dodatkowo zawiera owies (alergia na gluten). Z naszej oferty mogę zaproponować karmę Valp Lamm&Ris – delikatna karma o nieco obniżonym poziomie białka, na bazie ryżu i jagnięciny (jedyne białko pochodzenia zwierzęcego) – więcej informacji znajdzie Pani tutaj: http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=105 Quote
Lonley Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 ja właśnie dostałam od przedstawiciela próbkę karmy Light Optimal czy ktoś karmił swojego psa tą karmą ?? jakie są wasze opinie na jej temat ?? może lepiej wybrać jakąś inną ?? Quote
Guest papillonek Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 jak wycyganiłaś próbkę ?Ja próbowałam,ale jakoś mi nie wierzyli :/ Quote
Tiana Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Lonley ,ja teraz zamówiłam swoim kudłaczom właśnie Optimal Light, więc za jakieś 2 miesiące będzie recenzja;) do tej pory zjadły już 2 wory po 15 kg(z owcą, a potem kurczak) i jest jak najbardziej ok. Skóra, kupki...prawidłowe ;) Dodatkowo mam wrażliwca, który na wiele karm bardzo źle reagował(orijen,acana,purina pro plan itd.itd.) a na Husse wszystko się uregulowało :) Quote
Lonley Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 papillonek napisałam na bok@husse.pl i przedstawiciel do mnie napisał. powiedział kiedy będzie w moim mieście i przywiózł mi je do domu. a ty co im napisałaś? Quote
Guest papillonek Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 ja pisałam na dogo tomi też napisali ,że od dystrybutora mogę dostać,ale chciałam żeby mi wysłali ;) Quote
Tiana Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Jak myślicie warto zainwestować w Husse Kurczak i Ziemniaki? Składniki: kurczak(odwodnione mięso z kurczaka), wątróbka z kurczaka, ziemniaki, kukurydza, tłuszcz drobiowy, olej z łososia, suszone jabłka, drożdże browarniane, pomidory, ekstrakt z Yucci Schidigera (80 mg/kg), minerały, mannooligosacharydy (150 mg/kg), fruktooligosacharydy (100 mg/kg). Przyswajalność 90% Troszkę mnie ta kukurydza uwiera....;) No ale 50 % mięska to już coś... Quote
alenka.cz Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Ja bardzo polecam karmy Husse - moje berneńczyki poprostu ją uwielbiają i wyglądają po niej bardzo dobrze, naprawdę nie zamienilabym tej karmy na żadną inną :) Quote
FredziaFredzia Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Czy Husse ma wersję dla alergików? Bez zbóż czy kurczaka? Quote
Husse Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='FredziaFredzia']Czy Husse ma wersję dla alergików? Bez zbóż czy kurczaka? Jeśli chodzi o karmy hypoalergicznych to mogę zaproponować dwie: Lax&Ris lub Lamm&Ris. W karmie Lax&Ris jedynym źródłem białka zwierzęcego jest łosoś, w Lamm&Ris jagnięcina. Obydwie karmy nie zawierają kurczaka, jedynym zbożem jest bardzo rzadko alergizujący ryż. Karmy nie zawierają sztucznych barwników ani konserwantów które również często bywają przyczyną reakcji alergicznych. Więcej informacji na temat tych karm znajdziesz tutaj: http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=101 http://www.husse.pl/karma-dla-psow/karma-super-premium/?produkt=102 Pozdrawiamy świątecznie! Quote
Gosiek0210 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='anetta']Jesteśmy od 1,5 m-ca na Optimal mini. Koopy ładne, sierść również. Uszaty wcina ją jak małpa kit :evil_lol: Jak skończy ten marnie mały worek :evil_lol: to dostanie Optimala. Podoba mi się że ta karma tak ładnie i intensywnie pachnie. Mmmmmm. Ciekawe czy Optimale też tak pachną :hmmmm: Witam Miałam okazje wąchać i wypróbować parę rodzajów karm Husse zarówno Jagnięcinę z ryżem dla mojej wrażliwej suni , jak rownież Prime Plus wszystkie naprawdę normalnie pachną psiaki są zadowolone chętnie jedzą. nie muszę zastanawiać się co dodać do karmy żeby jadły /Karma warta polecenia. Osoby , które zamówiły u mnie karmę Husse są rownież zadowolone najlepszy dowód, że po skończeniu mniejszego worka zamówiły następny tylko większy. Zainteresowanych z terenu Krakowa zapraszam tel: 789 415 303 e-mail: malgorzata.kilian@husse.pl Quote
Gosiek0210 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 szczerze się przyznam , ze tego jeszcze nie próbowałam ale mimo tej kukurydzy karma wygląda kusząco więc myślę, ze i jakościowo jest ok Quote
Recommended Posts