Jump to content
Dogomania

Jakie macie brytyjczyki?  

907 members have voted

1. 1. Jakie macie brytyjczyki?

• Owczarek szkocki (collie)
    • Owczarek szetlandzki (sheltie)
    • Border collie
    • Bearded collie
    • Owczarek staroangielski
    • Welsh corgi cardigam i pembroke
    • Landcashire heeler
      0
    • Australian cattle dog
    • Kelpie
      0

Recommended Posts

Posted

Witam, jako, że na naszym forum (rasy brytyjskie) nic się nie dzieje chciałabym się dowiedzieć, ile nas jest. Nas znaczy właścicieli brytyjskich psów pasterskich. Stąd ta ankieta.

Mam nadzieję, że wymieniłam wszystkie.

Głosujcie moi mili...

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

a ja jestem osoba lubiaca wszystkie psy ale najbardziej wilczarze.W kazdym badz razie bede Was szpiegowac bo od nikogo sie wiecej o rasie nie dowiem niz od wlascicieli :) :) :)

• 4 weeks later...
Posted

Witam Joanno,

ja mam 21 miesięczną szetlandkę i zawsze to miło patrzeć, że jednak sheltie w większości.

A tak na poważnie, pozdrawiamy i zapraszamy do korespondencji.

• 3 months later...
  • 3 weeks later...
Posted
a Twój jest długowłosy, tak?

A czy u pemborke, ogolnie u corgi istnieje taki podzial? Wiem, ze na pewno siersc dlugowlosa jest wada, tak jest napisane we wzorcu:

Faults:

Long fluffy coat, accompanied with feathering on ears and feet.

Ciekawa jestem czy cos sie zmienilo. :roll:

Posted

Czekamy na dalszych posiadaczy i miłosników ras british :)

A tak apropo Mami czy Ty sie nie wysypiasz w nocy.? o 4.31 ja wtedy najlepiej śnie :)

Posted

Mami

Nadal jest to wada...z tą długą siersćia to jest tak jak u ONa.Ogólnie zakłada się ,ze u pembroków częsciech można się spotkac z długim włosemniż u cardiganów.A ,ze jest to cecha recesywna to zawsze możemy mieć niespodziankę i po super kryciu otrzymać np.jednego szczeniaka długowłosego :wink:

• 1 month later...
Posted

No to ja też się dołącze z moim brytyjczykiem, urodzonym w polse po rodzicach z danii ;-)

Rasa jak w podpisie (i na zdjęciu obok)

Pozdrawiam

Waldek&Dali

Posted
No to ja też się dołącze z moim brytyjczykiem, urodzonym w polse po rodzicach z danii ;-)

Rasa jak w podpisie (i na zdjęciu obok)

Pozdrawiam

Waldek&Dali

Witam, tym serdeczniej, że witam swoje okolice. :wink:

A Twój border to przypadkiem nie Dali z Porządnej Rodziny?Widziałam go kiedys na rzeszowskiej wystawie podczas pokazów agility :wink:

• 3 months later...
Posted

No a ja mam 2 bordery. Moj pierworodny jest czarno-bialy a drugi swir jest blue-merle o blekitnych oczach :lol: a maz ma 3 sunie czarno-biale. Stadko przysparza adrenaliny i to niemalej :wink:

Pozdrowionka

Posted
No a ja mam 2 bordery. Moj pierworodny jest czarno-bialy a drugi swir jest blue-merle o blekitnych oczach :lol: a maz ma 3 sunie czarno-biale. Stadko przysparza adrenaliny i to niemalej :wink:

Pozdrowionka

Z jakiej hodowli masz bordery? :D