xxtruskawaxx Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Eski Pusia ma zaćmę, ale można operacyjnie ją wyleczyć. Na razie ma przepisane kropelki Klarin. W jej wieku słuch i węch także się pogarszają, więc może sobie nie poradzić z upośledzonymi wszystkimi zmysłami. :shake: Młode, niewidome psy mają szansę się przyzwyczaić do ślepoty i posługiwać nosem. W przypadku psa w podeszłym wieku te szanse są o wiele mniejsze. Pusia ma coraz bardziej zmętniałą soczewkę. Koszty wahają się w granicach 500 - 1000 zł. Diagnozę postawił dobry weterynarz, choć nie ma specjalizacji z okulistyki. Nie wiem czy w Wielkopolsce wykonuje się takie zabiegi. Muszę poszperać w różnych kontaktach. Przed taką operacją Pusia musiałaby mieć wykonane badania - w jej wieku nie powinna mieć problemów z sercem czy wątrobą, bo zabieg może być bardzo ryzykowny. Quote
xxtruskawaxx Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Kruszyna przebija się na pierwszą. :multi::multi: Quote
eski Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 No tak, koszty operacji małe nie są :( Ale trzeba zacząc zbierac kase. Ktoś wspomniał o allegro cegiełkowym. Jak najbardziej - mała coś takiego w sobie ma, ze łapie za serce. Jakies bazarki może ? Zawsze to troszkę kaski wleci. Co jeszcze ? Może ciotki z wielkimi serduchami pomogą ? Quote
eski Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Zaglądam do naszej kruszyny ślicznej. Jak ona sobie radzi na codzień ? Czy ona całkowicie nie widzi ? A tak z ciekawości.... ile ten mikrusik waży ? Quote
xxtruskawaxx Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Mikrusik waży ok. 2,4 kg ;) Na jedno oczko całkowicie nie widzi, w drugim coś tam jeszcze zauważa, ale nie jest to super wzrok. :shake: Na spacerach trzyma się blisko człowieka - pewnie czuje się bezpieczniej. W domu czasami na coś wpadnie, ale na razie jest dzielna i jakoś dajemy radę. Quote
anastacia Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 [quote name='xxtruskawaxx'] hihi mały diabełek :evil_lol: hooop do góry kruszynko :multi: Quote
coronaaj Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 [quote name='xxtruskawaxx']Eski Pusia ma zaćmę, ale można operacyjnie ją wyleczyć. Na razie ma przepisane kropelki Klarin. W jej wieku słuch i węch także się pogarszają, więc może sobie nie poradzić z upośledzonymi wszystkimi zmysłami. :shake: Młode, niewidome psy mają szansę się przyzwyczaić do ślepoty i posługiwać nosem. W przypadku psa w podeszłym wieku te szanse są o wiele mniejsze. Pusia ma coraz bardziej zmętniałą soczewkę. Koszty wahają się w granicach 500 - 1000 zł. Diagnozę postawił dobry weterynarz, choć nie ma specjalizacji z okulistyki. Nie wiem czy w Wielkopolsce wykonuje się takie zabiegi. Muszę poszperać w różnych kontaktach. Przed taką operacją Pusia musiałaby mieć wykonane badania - w jej wieku nie powinna mieć problemów z sercem czy wątrobą, bo zabieg może być bardzo ryzykowny. Czyli na opercaje mamy. Przelew na 500zl poszedl dzisiaj .Daj znac jak sie zaksieguje. Kiedy moze byc operacja? Gdzie Pusia jest w tym DT? Quote
coronaaj Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 eski;No tak, koszty operacji małe nie są :( Ale trzeba zacząc zbierac kase. Ktoś wspomniał o allegro cegiełkowym. Jak najbardziej - mała coś takiego w sobie ma, ze łapie za serce. Jakies bazarki może ? Zawsze to troszkę kaski wleci. Co jeszcze ? Może ciotki z wielkimi serduchami pomogą :razz::razz::razz::razz:Zrobcie to Allegro cegielkowe. Napewno ciotki z wielkimi serduchami sie znajda, moze jakies anioly tez a jest ich sporo na Dogo:shake::shake:. Quote
eski Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 coronaaj napisał(a):Zrobcie to Allegro cegielkowe. kto potrafi zrobic to allegro ? plisssss.... ja niestety nie mam zielonego pojecia jak to sie robi :-( Quote
Asior Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 ja potrafię, ale mam na razie do zapłaty 80 zł za zaległe allegra i czekam aż mi się coś uzbiera i kasa skapnie... Cegiełkowe allegra to dość duże prowizje :( niestety :( Quote
eski Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Asior napisał(a):Cegiełkowe allegra to dość duże prowizje :( jak duze ? Quote
xxtruskawaxx Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Pusia dziękuje za pochlebne słowa. :loveu::loveu: Mogłabym spróbować z allegro, ale najpierw muszę założyć konto... Coronaaj to nieoceniona kobietka :loveu: i anioł w jednym. Na razie biorę się za ogłoszenia na bezpłatnych stronach. Quote
xxtruskawaxx Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Metamorfoza Pusi... Zobaczcie jaka z niej ślicznotka. :loveu: Quote
fizia Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 No proszę, jaka puszysta!:loveu: Cudo! Wygąda jakby właśnie wystąpiła w kreskówce :) Quote
fizia Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 eski napisał(a):kto potrafi zrobic to allegro ? plisssss.... ja niestety nie mam zielonego pojecia jak to sie robi :-( Tylko coś było mówione, że z allegro cegiełkowym trzeba uważać, jeśłi nie jest się fundacją czy stowarzyszeniem - tzn. zbiera się na swoje, prywatne konto. Bo jacyś "życzliwi" mogą sie przyczepić - chyba może być potraktowane jako przychód, z któego trzeba się rozliczać Trzeba zapytać Larę - Ona się na tym zna. Quote
fizia Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=42470 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1986965_maciupenka_jak_okruszek_2_4_kg_pusia.html Quote
Asior Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 eski napisał(a):jak duze ? ok 10 % zebranej kwoty.... Quote
xxtruskawaxx Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Fizia dziękuję, już podpinam ogłoszenia do tych na 1 stronie. Quote
Isadora7 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Kołami do góry leży - czuje sie bezpiecznie :) Quote
Recommended Posts