Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eski Pusia ma zaćmę, ale można operacyjnie ją wyleczyć. Na razie ma przepisane kropelki Klarin. W jej wieku słuch i węch także się pogarszają, więc może sobie nie poradzić z upośledzonymi wszystkimi zmysłami. :shake: Młode, niewidome psy mają szansę się przyzwyczaić do ślepoty i posługiwać nosem. W przypadku psa w podeszłym wieku te szanse są o wiele mniejsze. Pusia ma coraz bardziej zmętniałą soczewkę. Koszty wahają się w granicach 500 - 1000 zł. Diagnozę postawił dobry weterynarz, choć nie ma specjalizacji z okulistyki. Nie wiem czy w Wielkopolsce wykonuje się takie zabiegi. Muszę poszperać w różnych kontaktach. Przed taką operacją Pusia musiałaby mieć wykonane badania - w jej wieku nie powinna mieć problemów z sercem czy wątrobą, bo zabieg może być bardzo ryzykowny.

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak, koszty operacji małe nie są :( Ale trzeba zacząc zbierac kase. Ktoś wspomniał o allegro cegiełkowym. Jak najbardziej - mała coś takiego w sobie ma, ze łapie za serce. Jakies bazarki może ? Zawsze to troszkę kaski wleci. Co jeszcze ? Może ciotki z wielkimi serduchami pomogą ?

Posted

Zaglądam do naszej kruszyny ślicznej. Jak ona sobie radzi na codzień ? Czy ona całkowicie nie widzi ? A tak z ciekawości.... ile ten mikrusik waży ?

Posted

Mikrusik waży ok. 2,4 kg ;) Na jedno oczko całkowicie nie widzi, w drugim coś tam jeszcze zauważa, ale nie jest to super wzrok. :shake: Na spacerach trzyma się blisko człowieka - pewnie czuje się bezpieczniej. W domu czasami na coś wpadnie, ale na razie jest dzielna i jakoś dajemy radę.

Posted

[quote name='xxtruskawaxx']Eski Pusia ma zaćmę, ale można operacyjnie ją wyleczyć. Na razie ma przepisane kropelki Klarin. W jej wieku słuch i węch także się pogarszają, więc może sobie nie poradzić z upośledzonymi wszystkimi zmysłami. :shake: Młode, niewidome psy mają szansę się przyzwyczaić do ślepoty i posługiwać nosem. W przypadku psa w podeszłym wieku te szanse są o wiele mniejsze. Pusia ma coraz bardziej zmętniałą soczewkę. Koszty wahają się w granicach 500 - 1000 zł. Diagnozę postawił dobry weterynarz, choć nie ma specjalizacji z okulistyki. Nie wiem czy w Wielkopolsce wykonuje się takie zabiegi. Muszę poszperać w różnych kontaktach. Przed taką operacją Pusia musiałaby mieć wykonane badania - w jej wieku nie powinna mieć problemów z sercem czy wątrobą, bo zabieg może być bardzo ryzykowny.
Czyli na opercaje mamy. Przelew na 500zl poszedl dzisiaj .Daj znac jak sie zaksieguje.

Kiedy moze byc operacja? Gdzie Pusia jest w tym DT?

Posted

eski;No tak, koszty operacji małe nie są :( Ale trzeba zacząc zbierac kase. Ktoś wspomniał o allegro cegiełkowym. Jak najbardziej - mała coś takiego w sobie ma, ze łapie za serce. Jakies bazarki może ? Zawsze to troszkę kaski wleci. Co jeszcze ? Może ciotki z wielkimi serduchami pomogą

:razz::razz::razz::razz:Zrobcie to Allegro cegielkowe. Napewno ciotki z wielkimi serduchami sie znajda, moze jakies anioly tez a jest ich sporo na Dogo:shake::shake:.

Posted

coronaaj napisał(a):
Zrobcie to Allegro cegielkowe.

kto potrafi zrobic to allegro ? plisssss.... ja niestety nie mam zielonego pojecia jak to sie robi :-(

Posted

ja potrafię, ale mam na razie do zapłaty 80 zł za zaległe allegra i czekam aż mi się coś uzbiera i kasa skapnie...
Cegiełkowe allegra to dość duże prowizje :(
niestety :(

Posted

Pusia dziękuje za pochlebne słowa. :loveu::loveu:

Mogłabym spróbować z allegro, ale najpierw muszę założyć konto...

Coronaaj to nieoceniona kobietka :loveu: i anioł w jednym.

Na razie biorę się za ogłoszenia na bezpłatnych stronach.

Posted

eski napisał(a):
kto potrafi zrobic to allegro ? plisssss.... ja niestety nie mam zielonego pojecia jak to sie robi :-(

Tylko coś było mówione, że z allegro cegiełkowym trzeba uważać, jeśłi nie jest się fundacją czy stowarzyszeniem - tzn. zbiera się na swoje, prywatne konto.
Bo jacyś "życzliwi" mogą sie przyczepić - chyba może być potraktowane jako przychód, z któego trzeba się rozliczać
Trzeba zapytać Larę - Ona się na tym zna.