Doti1986 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 dysia-u napisał(a):oj Doti bido , spróbuj sobie mówić że nie jest aż tak gorąco może to pomoże. a ja jeszcze z uporem maniaka o tej maszynce zapytam. ona tnie tylko na te dwie długość? bo ja bym chciała zostawić jej troszke dłuższe włoski ona ma dwa ostrza tnace jedno na 3mm drugie na 1mm ale sa jeszcze takie plastikowe nakładki o różnych długościach jak w maszynkach dla ludzi którymi można regulować różne długości 3,6,9,12mm :) Quote
tigrunia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Cześć :multi: Upał Ci doskwiera? No wiesz .. toc to dopiero pierwszy taki dzień a jeszcze ile ich będzie przez całe lato :loveu: (mam nadzieję:eviltong:) Co do działki to nie wiem czy to taki rarytas :shake: Ja się boję zostawiać dziewczyny same a poza tym one wcale nie chcą być na dworze jak mnie nie ma :roll: Quote
Doti1986 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 tigrunia napisał(a):Cześć :multi: Upał Ci doskwiera? No wiesz .. toc to dopiero pierwszy taki dzień a jeszcze ile ich będzie przez całe lato :loveu: (mam nadzieję:eviltong:) Co do działki to nie wiem czy to taki rarytas :shake: Ja się boję zostawiać dziewczyny same a poza tym one wcale nie chcą być na dworze jak mnie nie ma :roll: U mnie upały są od soboty ale dziś to strasznie duszno jest nie ma czym oddychać... Quote
chrupcia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Doti1986 napisał(a):U mnie upały są od soboty ale dziś to strasznie duszno jest nie ma czym oddychać... Ja tak wczoraj miałam, jak wracałam ze szkoły to było tak duszno że się czasami tak zapowietrzałam, ale wiedziałam że będzie przez to burza i troche to ochłodziło, a dzisiaj cały dzien ciepło u mnie na dole chłudek, ale na górze jak siedze gdzie komputer to tez mozna paść z gorąca.... wszystkie okna pootwierane, a to i tak nic nie daje, najgorzej u mnie w pokoju spac, bo tam okno dachowe cały czas słońce nagrzewa i potem spać nie ma jak... Quote
chrupcia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Doti1986 napisał(a):Pierwszy spacerek mamy codziennie o 7.30 jak w zegarku;) A teraz przecież są takie upały że 10 minut i Pixi jest sucha:) U nas w cieniu już teraz jest 27 stopni i nie ma czym odychać. A na spacerki wychodzimy nornalnie pierwszy o 7.30 drugi koło 14-15 i trzeci o 22:) Ja jak pada to wychodzimy, na krótko, ale jak jest ładnie ciepło to tak z 2.5 godziny biegamy po ogrodzie i jest w porządku, powiem szczerze że nie byłam jeszcze z Jazziem na jakimś dłuższym spacerku, ale w sumie nawet nie było takiej pogody.. Quote
Doti1986 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 No my robimy 3 spacerki dziennie ale nie takie krótkie tylko minimum półtorej godzinki chodzenia bo osiedle mam duże zanim obejdziemy je naokoło to akurat nam tyle schodzi:) Nieraz wychodzimy jeszcze w międzyczasie jak zauważę przez okno Colę to krzyczę do właścicielki żeby na nas poczekała niech się dziewczyny wyszaleją:) Quote
FREDZIU Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Doti1986 napisał(a):U mnie upały są od soboty ale dziś to strasznie duszno jest nie ma czym oddychać... Zgadza się ja też mam dość, lubie ciepło, ale nie duchotę. zrobiłam wpis w galerii, wstawiłam fotki i jak miałam was odwiedzić to padłam i dopiero sie obudziłam, uuuufffffffff:shake: Quote
Karolina. Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Cześć Doti :) http://img444.imageshack.us/img444/2810/pict9441.jpg Fajnie macie teraz, bo Pixi pewnie raz dwa i wysycha ;) Quote
Doti1986 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 [quote name='Karolina&Lucky']Cześć Doti :) http://img444.imageshack.us/img444/2810/pict9441.jpg Fajnie macie teraz, bo Pixi pewnie raz dwa i wysycha ;) Zawsze ją suszę suszarką do sucha ale dzis w taki upał w 10 minut była sucha:) Quote
Doti1986 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Oj coś widzę że dziewczyny jeszcze spicie bo zawsze jak wchodzę na forum to pełno postów a dziś pusto;) Uff ale gorąc od rana :) Witamy się przy porannej kawusi:) Quote
dysia-u Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 hej hej ale u nas też upał , teraz w cieniu jest 24 stopnie. Noooo , nareszcie moznz wygrzać kości. Widze że Mejsuli gorąco w tych kłaczkach bo pod ścianami poleguje, tam jej pewnie najchłodniej Quote
Doti1986 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Moja Pix zadowolona z krótkiej fryzurki:) Kiedy Mejsi będzie obcięta?:) Quote
dysia-u Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 dobre pytanie Doti nie miałaś kłopotu z dostawą tej maszynki, wiarygodna transakcja? szybko przyszła? ja bym ją już chciała obciąć Quote
Doti1986 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 dysia-u napisał(a):dobre pytanie Doti nie miałaś kłopotu z dostawą tej maszynki, wiarygodna transakcja? szybko przyszła? ja bym ją już chciała obciąć Wiele rzeczy kupuję przez allegro i jeszcze nigdy nie miałam jakichkolwiek zastrzeżeń:) Wpłaciłam pieniążki przelewem internetowym i maszynka była na 3 dzień:) Quote
Doti1986 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 I moim zdaniem do użytku domowego dla dwóch piesków, które będą obcinane raz na jakiś czas taka maszynka http://allegro.pl/item1069129546_maszynka_gts_888_30w_2_ostrza_de_luxe_4_nakladki.html w zupełności wystarczy:) Bo jeśli miałabym kupować do użytku profesjonalnego to pewnie kupiłabym jakąś droższą z górnej półki ale dla Pixi ta w zupełności wystarcza:) a wiadomo że nie ma trzech włosków na krzyż tylko geste kłaczki i bardzo ładnie moim zdaniem maszynka sobie z nią radzi:) Nie wiem jak będzie się zachowywać u spaniela ale z sierścią Yorka sobie radzi całkiem nieźle:) Quote
dysia-u Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 spaniela i tak w większości obcinam nożyczkami , tylko takie"trudne'miejsca musze wygolić ale najbardziej mi chodzi o Mejsule bo jak dziś patrze na nia jak ziaje po powrocie z ogródka to mi jej uch!!!! jak żal. dzięki Doti dzis zamawiam Quote
Juustii Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Doti Ty sama obcinasz Pixi? Jeśli tak to podziwiam ;) masz talent fryzjerski :) :) :) :) Quote
Doti1986 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Juustii napisał(a):Doti Ty sama obcinasz Pixi? Jeśli tak to podziwiam ;) masz talent fryzjerski :) :) :) :) Dzięki;) Staramy się żeby ładnie Pixi wyglądała:) Quote
dysia-u Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 właśnie zamówiłam maszyne ;) ciekawa jestem kiedy do mnie dotrze :roll: Quote
Doti1986 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 No to czekamy z niecierpliwością na nowy image Mejsi:) Quote
karkakarka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 No ciekawe jak Mejsulka w nowej fryzurze będzie wyglądać :) Quote
FREDZIU Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 dysia-u napisał(a):spaniela i tak w większości obcinam nożyczkami , tylko takie"trudne'miejsca musze wygolić ale najbardziej mi chodzi o Mejsule bo jak dziś patrze na nia jak ziaje po powrocie z ogródka to mi jej uch!!!! jak żal. dzięki Doti dzis zamawiam Cześć, mi też żal Fredzi ona też ziaja:-(Uf jak gorąco:shake: Quote
dysia-u Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 karkakarka napisał(a):No ciekawe jak Mejsulka w nowej fryzurze będzie wyglądać :) ja też jestem ciekawa hihi właśnie skonczylyśmy czesanie , oj czego tam nie byłooooo Quote
Doti1986 Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 dysia-u napisał(a):ja też jestem ciekawa hihi właśnie skonczylyśmy czesanie , oj czego tam nie byłooooo Zobaczysz jaka Mejsulka będzie zadowolona jak się pozbędzie troszeczkę kłaczków:) Ja widzę po Pixi że na taką pogodę krótka fryzurka jest dla niej idealna:) Quote
Doti1986 Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Poranna Pix:) Następna porcja po weekendzie bo znów jadę do mamy;) Quote
Recommended Posts